Újabb Djokovics-Davigyenko Sanghajban

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 13:05
A szerb Novak Djokovics jutott elsőként a Mesterek Kupája döntőjébe, miután 2 óra 51 perces csatában 4:6, 6:3, 7:5-re verte Gilles Simont a legjobb négy között. A francia az első játszmát még behúzta, ezt követően azonban magára talált ellenfele, és magabiztos játékának köszönhetően a megfordította a találkozót. A szerb ellenfele a döntőben az orosz Nyikolaj Davigyenko lesz. A kitűnőség az Arany csoportban egyszer már megmérkőzött egymással: akkor Djokovics érdekesen alakuló találkozón végül nyerni tudott.


MESTEREK KUPÁJA, SANGHAJ:
ELŐDÖNTŐ:
  • Djokovics (szerb)-Simon (francia) 4:6, 6:3, 7:5
  • Davigyenko (orosz) – Murray (brit) 7:5, 6:2

 

Az első elődöntőben Novak Djokovics és Gilles Simon mérte össze tudását. A francia versenyző pénteken nagy izgalmak közepette jutott tovább. Bár ő korábban legyőzte Radek Stepaneket, ám sorsa nem a saját kezében volt, mert ha Roger Federer legyőzi Andy Murrayt, úgy a svájci követte volna a britet az elődöntőbe.

Murray azonban hatalmas csatában búcsúztatta Federert, így Simon játszhatott a döntőért. A francia úgy döntött, ha a sors egyszer már kegyes volt hozzá, másodjára már saját erőből harcolja ki a finálét – vagy legalábbis megpróbálja.

Az első játszmában Simon ennek megfelelően már a harmadik játékban elvette ellenfele adogatását. Djokovics a meccs elején nem látszott túl összeszedettnek, ellenfelének ugyanis már korábban is volt egy brékpontja, ám azzal akkor nem tudott élni.

Djokovics mindenesetre az első szettben nem vesztett több játékot, már ami a saját szerváját illeti, ellenben egyszer sem tudta elvenni ellenfele adogatását, így az első játszma 6:4-gyel Simoné lett.

A második szett elején a felek hozták adogatásaikat, ám 2-1-nél Djokovics végre először brékelni tudott, így lépéselőnybe került. A szerb ezt ki is használta, és 6-3-ra megverte ellenfelét a játszmában.

Következhetett a döntő felvonás, amelynek harmadik játékában ismét Djokovics jutott bréklabdához, és el is vette Simon adogatását. A szerb azonban 5-4-nél elvesztette szervajátékát, így továbbra is nyitott maradt a kérdés, ki lép tovább ebből a párharcból.

Djokovics azonban azonnal jelezte, ki az úr a háznál, és sebtiben visszabrékelt, a meccset pedig már nem engedte ki a kezéből. Összességében ha nem is lehengerlő játékkal, de megérdemelten biztosította helyét a döntőben, ahol ellenfele Nyikolaj Davigyenko lesz.

Az orosz az elődöntőben két játszmában verte a brit Andy Murrayt. Izgalmasan alakult az első szett, amelyben 5:4-es Davigyenko-vezetés után Murray kiegyenlített ugyan, de orosz ellenfele két gémmel a maga javára fordította a játszmát.

 

A második szettben elmaradt a nagy csata: Davigyenko simán behúzta a mérkőzést. Murraynek itt ütött vissza a Roger Federer elleni pénteki presztízscsata, amelyért nagy árat fizetett. A brit, egy számára tétnélküli találkozón három és fél órában verte a svájcit.

 

Davigyenko ellenfele a vasárnapi fináléban a szerb Novak Djokovics lesz, egymás ellen eddig két alkalommal találkoztak, előbb az idei DK-sorozat orosz-szerb párharcában. Ott aztán nyerő állásból (6:4, 6:3, 4:6) Djokovics feladni kényszerült a találkozót.

 

Másodjára pedig éppen Sanghajban, ahol az Arany csoportban 7:6, 0:6, 7:5-re nyert Djokovics, Davigyenkónak van oka a visszavágásra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu