Timosenko húszévesen lett Makaó királya

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 11:27
Az ukrán születésű, ám az Egyesült Államokban élő Jevgenyij Timosenko győzelmével zárult az Ázsiai Pókersorozat (APT) makaói főversenye (5,300 dolláros NL Hold'em). A kontinensen soha nem látott összdíjazású tornán, 40 országból 257-en próbáltak szerencsét, ám a végén csak egy maradhatott. A húszéves játékos az utolsó leosztásban dáma párral győzedelmeskedett és hódította el a félmillió dolláros pénzdíjat.


Fotó: asianpt.com

Amíg a tengerentúlon a Póker Világsorozat (WPT) keretében zajlottak az események Los Angelesben, az ázsiai kontinensen történelmi versenyre került sor augusztus 27-31. között Makaóban.

 

A földrészen soha nem látott nyereményalapot, másfél millió dollárt osztottak szét a szervezők a játékosok között, a győztesnek pedig kereken 500 ezer dollár ütötte a markát. A nem mindennapi összegek a világ legjobbjait vonzották a kínai városba.

 

A teljesség igénye nélkül megjelent az APT tornán a legendás Doyle Brunson és Johnny Chan, illetve a hölgyek közül Liz Lieu is, azonban asztalhoz ült J.C Tran, Kenny Tran, John Juanda és Nam Lö is.

 

A jól csengő nevek közül azonban egyiküknek sem sikerült az első negyven helyezett között végezni (!), így nyeremény nélkül voltak kénytelenek távozni Makaóból, nem úgy Jevgenyij Timosenko.

 

Az ukrán születésű fiatal játékos a negyedik helyről vágott neki a nyolcfős döntő asztalnak, ám az idő múltával fokozatosan zárkózott fel a napot gyakorlatilag azonos zsetonmennyiséggel kezdő vezető hármashoz.

 

Amikor a korábbi éllovas Casey Kastle is búcsúzott, az Egyesült Államokban élő versenyző már jelentős előnnyel rendelkezett és Joon Hoo Joa elleni párbajra tízszer annyi zsetonnal érkezett, mint ellenfele.

 

A győztes kiléte nem volt kétséges, az utolsó leosztásban Timosenko dáma párral kecsegtető helyzetben ment all in Joon KQ-ja ellen és az esélyeknek megfelelően megnyerte a partit, egyben az APT makaói állomásának főversenyét is.

 

APT MAKAÓ, FŐVERSENY, 5,300 DOLLÁROS NL HOLD'EM, VÉGEREDMÉNY:
1. Jevgenyij Timosenko 500,000 dollár
2. Joon Hoo Joa 250,000 dollár
3. Rober Karian 126,000 dollár
4. Casey Kastle 90,000 dollár
5. Julio Diaz 67,500 dollár
6. Csüang Nguyen 52,500 dollár
7. Csong Ving Csoong 37,500 dollár
8. Michael Pedley 26,250 dollár
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu