Kaló Dénes lemaradt az év újonca díjról

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 22:24
Mindenki legnagyobb meglepetésére az előző szezonban ugyan jól teljesítő, ám kiemelkedőt nem mutató olasz Luca Paganót választották az év játékosának az Európai Pókersorozat (EPT) első alkalommal kiírt díjátadó gáláján. Az év újonca kategóriában a jelöltek között volt az előző szezonban kétszer is második helyen végző Kaló Dénes, ám a kitüntetést mégsem a magyar, hanem a három döntő asztalig menetelő norvég Trond Eric Eidsvig gyűjtötte be.


Szerdán kezdetét vette a hivatalos pókerszezon Európában, az EPT Barcelona keretében, ám mielőtt a játékosok százai asztalhoz ültek volna, az előző szezonban legjobban teljesítő versenyzőket díjazták a szervezők.

 

A magyar tekintetek elsősorban az év újonca eredményhirdetésére koncentráltak, hiszen az öt jelölt között megtalálhattuk Kaló Dénest is, aki fantasztikus 2007/2008-as idény produkált. Előbb októberben végzett második helyen az Európai Pókersorozat bádeni állomásán, majd teljesítményét megismételve az évzáró Monte Carló-i nagydöntőn, így 1,55 millió euróval gazdagodott.

 

A konkurencia sem szégyenkezhetett, megtalálhattuk a 19 éves norvég szupertehetséget Annette Obrestadot, illetve honfitársát, a korábban zöldségárusként tevékenykedő Trond Eric Eidsviget is. Az elismerést végül az elmúlt szezonban három döntő asztalig menetelő Eidsvig vehette át, ugyanakkor Kalónak szégyenkezésre semmi oka, olyan produkciót vitt véghez az elmúlt egy évben, amelyhez foghatót a magyar pókerélet még soha nem látott. 

 

Borult a papírforma az év játékosa választáson, ahol az egy díjat már besöprő norvég sikerét várták, ám a győztes az igazán kiemelkedő eredményt felmutatni nem tudó Luca Pagano lett.

 

Kevesen gondoltak volna az olasz sikerére, a Monte Carlóban elért hatodik helyezés mellett két fizetős eredményt jegyezhettünk fel neve mellé, egy 24. és egy 27. hely formájában.

 

A kanadai Mike McDonald arcára két díj csalhatott mosolyt, alig gyűjtötte be a legjobb Pokerstars selejtezős játékos elismerést, ismét a pódiumra hívta Daniel Negreanu – ezúttal műsorvezető, többszörös WSOP és WPT győztes profi játékos – hogy átvegye a közönségdíjat is.

 

A Kaló Dénes számára ismerősen csengő, a magyart Badenben a párbaj során búcsúztató Julien Thew, a szakírók elismerése mellett az ausztriai győzelemért, bezsebelte a legjobb teljesítmény díját is.

 

A díjátadó után szerdán már a játék a főszereplő Barcelonában, kezdetét vette a főverseny, ahol Kaló Dénes, Markovits Ádám, Jerney Ádám és Kozma Dávid is asztalhoz ült az első forduló első csoportjában.

 

EPT DÍJÁTADÓ, A GYŐZTESEK:
Az év újonca: Trond Erik Eidsvig
Az év játékosa: Luca Pagano
Legjobb teljesítmény: Julien Thew
Legjobb tengerentúli játékos: Mike McDonald
Legjobb Pokerstars selejtezős játékos: Danny Ryan
Közönségdíj: Mike McDonald
A szakírók díja: Julian Thew
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu