Hougaard: két kontinens, két karkötő

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 00:13
A dán Jesper Hougaard győzelmével zárult a World Series of Poker Europe (WSOPE) első versenyszáma, az 1,500 fontos NL Hold'em torna kedden. A 24 éves játékos az első a sorozat történetében, aki az Atlanti-óceán mindkét oldalán begyűjtötte az értékes aranykarkötőt, 410 fős mezőnyt maga mögé utasítva, nem akármilyen döntő asztalon szerezte meg az első helyet Londonban.


A nyári világbajnoki szezont követően Londonban ismét újabb négy karkötő talál gazdára a WSOPE keretein belül. A második alkalommal megrendezett versenysorozat ebben az esztendőben négy tornát vonultat fel, elsőként az 1,500 fontos NL Hold'em viadalon mérte össze erejét a klasszis mezőny.

 

Nem kevesebb, mint 410-en neveztek a versenyre, világsztárok sora tarkította a mezőnyt. A háromnapos küzdelem végén kilencfős döntő asztal adott választ az értékes aranyékszer tulajdonosára, arra azonban kevesen gondoltak, hogy a két utolsó helyen bejutott játékos vívja majd a párbajt.

 

WSOPE, 1,500 FONTOS NL HOLD'EM, A DÖNTŐ ASZTAL ÜLTETÉSE:
Szék 1: Fuad Serhan 61,000
Szék 2: Daniel Nutt 207,000
Szék 3: Jevgenyij Timosenko 345,000
Szék 4: John Dwyer 511,000
Szék 5: Ian Woodley 153,000
Szék 6: Jesper Hougaard 89,000
Szék 7: Linda Lee 121,000
Szék 8: Neil Channing 199,000
Szék 9: Adam Junglen 795,000

 

A fináléban hatalmas zsetonkülönbségek uralkodtak, az első helyről kezdő Adam Junglen 13-szor annyi pénzből gazdálkodhatott, mint az utolsó Fuad Serhan, ám végül mégis előbbi kényszerült korai búcsúra.

 

A brit játékos a hazai közönség legnagyobb örömére hatalmas küzdőszellemről tett tanúbizonyságot, félelmet nem ismerve tolta be zsetonjait az asztal közepére, eleinte kivétel nélkül győztesen kikerülve a kockázatos partikból.

 

Nem tétlenkedett Jesper Hougaard sem. Kilences párral tartott ki az éllovas Junglen AK-ja ellen, máris megduplázva zsetonjai számát, miközben számos kasszát csent el játék nélkül kitűnően időzített emeléseivel.

 

A két sereghajtó egyre biztosabban érezte magát a mezőnyben, ráadásul sorban távoztak az asztaltól a játékosok. Daniel Nutt, Ian Woodley és Linda Lee is kiesett, ám győzelmi reményeik akkor realizálódhattak, amikor az első helyen startoló Adam Junglen hatodikként zárt.

 

Négy óra elteltével az egykori profi asztaliteniszező, Hougaard már a második helyen várta lapjait, Serhan pedig ugyan még mindig zsetonhiányban szenvedett, ám korántsem volt olyan kilátástalan helyzetben, mint a döntő asztal kezdetekor.

 

A dán számtalan alkalommal összecsapott az APT Makaó idei győztesével Jevgenyij Timosenkóval, igazi háború folyt az asztalnál. Egymást követték az all-inek, egy darabig azonban mindkét oldalra vándoroltak zsetonok, igaz a nyári WSOP-n karkötőt nyerő Hougaard megközelítette riválisát az élen.

 

Időközben kiesett John Dwyer, majd búsulhatott a brit közönség, búcsúzott a hazai színekben versenyző Neil Channing, ám hamar örömittasan emelték magasba a kezüket a szurkolók, Serhan hősiesen küzdve a párbaj közelébe verekedte magát.

 

A háromesélyes csatában végül Timosenko húzta a rövidebbet, előbb a brit duplázott az ukrán zsetonjaiból, majd Hougaard ász párra javuló AJ-ja jelentette az idén kitűnő formát mutató ukrán vesztét.

 

Létrejött a senki által nem várt párbaj, a napot sereghajtóként kezdő két hős mérkőzhetett a karkötőért. A dán ötször annyi zsetonnal kezdett, mint ellenfele és alig öt leosztás után máris magasba emelhette kezeit egy látványos partinak köszönhetően.

 

Serhan treff AK-val mondott all-int, amit Hougaard káró AJ-ját látva azonnal megadott. Az előny ekkor az 58 esztendős britnél volt, a győzelem azonban az első három kártya után máris a dánnál, aki flösst floppolt.

 

Történelmet írt Jesper Hougaard, aki elsőként a WSOP-WSOPE történetében a hagyományos nyári versenysorozaton begyűjtött karkötője mellett, már az európai viadal ékszerével is rendelkezik. Öt játékost búcsúztatott a döntő asztal során és megérdemelten aratta le a babérokat, jutalma a háromnapos produkcióért egészen pontosan 144,218 font.

 

WORLD SERIES OF POKER EUROPE (WSOPE), 1. VERSENYSZÁM, 1,500 FONTOS NL HOLD'EM
1. Jesper Hougaard Dánia 144,218 font
2. Fuad Serhan Nagy Britannia 89,175 font
3. Jevgenyij Timosenko Ukrajna 55,350 font
4. Neil Channing Nagy Britannia 44,588 font
5. John Dwyer Írország 36,285 font
6. Adam Junglen Egyesült Államok 28,598 font
7. Linda Lee Vietnam 22,448 font
8. Ian Woodley Nagy Britannia 17,835 font
9. Daniel Nutt Nagy Britannia 13,222 font
10. Christoph Bommes Egyesült Államok 8,610 font
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu