Grospellier akcióira nem volt ellenszer

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 27. 21:04
Az ElkY becenévre hallgató Bertrand Grospellier az összes finalistát kiejtve, végig vezetve nyerte a Póker Világsorozat (WPT) legutóbbi állomását, a Festa al Lago főversenyét, a 15,000 dolláros NL Hold'em tornát vasárnap Las Vegasban a Bellagio kaszinóban. A francia sztár veszélyes profikkal, így Nenad Mediccsel és Nam Lövel fémjelzett döntő asztalon ellentmondást nem tűrő játékkal hódította el a nívós karkötőt és a velejáró 1,4 millió dolláros pénzdíjat.


„A kockázat nélkül siker olyan, mint az elismerés nélküli diadal” – jellemezte vasránapi akciódús győzelmét Grospellier. Valóban, a néha extrém frizurával és öltözékkel tornákon megjelenő francia nem fukarkodott kemény visszahívásokkal és az agresszív játékkal az amerikai kontinens legfontosabb versenysorozatának legutóbbi állomásán.

 

A Las Vegas-i viadalon átok ült az egyes fordulókat élen záró versenyzőkön, hiszen egészen a szombati napig az összes korábbi aktuális első helyen álló a következő körben máris búcsúzott. Így járt a mágus, Antonio Esfandiari szerdán, Daniel Negreanu csütörtökön, majd a változatosság kedvéért pénteken Ryan Fair is.

 

A szombati nap előtt vezető francia számára tehát szinte egyértelműnek tűntek a kilátások, viszont Grospellier túlélte az átkot és bejutott a vasárnapi viadalra, ráadásul kisebb csodaként megőrizte előnyét a konkurenciával szemben.

 

A WPT-tornák során megszokott hatfős finálé egyébként igazi sztárparádét hozott, a gyakran amatőrök által uralt döntő asztalokon ezúttal három híres profi is bejutott. A nyári világbajnokság első karkötőjét nyerő Nenad Medics mellett a Póker Világsorozat főversenyén már 2006-ban diadalmaskodó Nam Lö is a győzelemre pályázott.

 

WPT FESTA AL LAGO, A DÖNTŐ ASZTAL ÜLTETÉSE:
szék 1 Will Mietz 1,400,000
szék 2 Osmin Dardon 2,070,000
szék 3 Bertrand Grospellier 6,420,000
szék 4 Nam Lö 2,275,000
szék 5 Adam Levy 1,370,000
szék 6 Nenad Medics 3,025,000

 

ElkY azonban hatalmas előnnyel várta a vasárnapi sorsdöntő finálét, a zsetonok 40 százalékát birtokolva a kivárásra játszhatott, ám gondoskodott arról, hogy az amúgy sem apró vagyona tovább gyarapodjon.

 

Előbb egy kézbe kapott dáma párja mellé érkezett még egy királynő, amely bőven elegendő volt Adam Levy kiveréséhez, majd Medics is kapitulált, KJ-ja kevés volt a francia ötös párja ellen, mivel semleges lapokat borított az osztó.

 

A hármas már Grospellier birtokolta a zsetonok 2/3-át, a folyamatos akciók révén viszont sorban tette el a kasszákat úgy, hogy még a lapjait sem kellett megmutatni. A terrort Osmin Dardon unta meg, kiszimatolta a francia blöffjét és AJ-val megadott egy újabb méretes hívást, sejtése igazolódott, ElkY csak egy 102-t fordított.

 

A szerencse azonban nem pártolt el az élen állótól, kiderült egy kettes is elég az olyan óriások legyőzéséhez, mint egy ász-bubi. A párbaj nevetséges zsetonaránnyal kezdődött, Grospellier 16-szor (!) több pénzzel várta a heads upot, mint egyetlen talpon maradt riválisa, Nam Lö.

 

A távol-keleti származású profi ugyan kétszer is felduplázott, ám olyan hátrányban volt, hogy előbb utóbb elérte a vég. AQ-val ment all in, ellenfele tizes párral gondolt egyet és megadott, amely a győzelmet jelentette számára.

 

Ezzel nem mindennapi teljesítménnyel, az összes finalistát kivégezve teljesen megérdemelten ölthette karjára az értékes WPT-karkötőt Bertrand Grospellier, aki azután, hogy januárban a Bahama-szigeteken EPT-főversenyt nyert újabb rendkívül nívós sikert ünnepelhetett.

 

A francia azonban nem ülhet sokáig babérjain, kedden máris Budapesten, az Európai Pókersorozat (EPT) viadalán száll ismét harcba. Las Vegas-i teljesítménye elrettentő példa lehet a magyar fővárosban az összes játékos számára.

 

WPT, FESTA AL LAGO, FŐVERSENY
15,000 DOLLÁROS NL HOLD'EM, VÉGEREDMÉNY:
1. Bertrand Grospellier Franciaország 1,411,015 dollár
2. Nam Lö Egyesült Államok 943,215 dollár
3. Osmin Dardon Egyesült Államok 506,245 dollár
4. Nenad Medics Szerbia 373,010 dollár
5. Adam Levy Egyesült Államok 266,445 dollár
6. Will Mietz Egyesült Államok 186,510 dollár
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu