Amerikai győzelem a horvát pólósok ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 16. 07:50
Az Egyesült Államok óriási meglepetésre kétgólos győzelmet aratott a világbajnoki címvédő Horvátország ellen a pekingi olimpia férfi vízilabda tornájának negyedik fordulójában. Ugyancsak a B csoportban a másik mérkőzésen is borult a papírforma, a németek egy góllal verték az olaszokat. A mieink csoportjában a görögök jó rajtjuknak köszönhetően legázolták a kanadaiakat, míg a spanyolok hasonlóan szenzációs győzelmet aratta Montenegró ellen.


Fotó: Reuters

 

 

A sportágban jóval fajsúlyosabb horvát együttes három győzelemmel – Szerbia 11-8, Németország 13-5, Olaszország 11-7 – a háta mögött várta az amerikaiak elleni, papíron ismét egy könnyed siker reményével kecsegtető találkozót. Bár félvállról aligha vehették őket, hiszen az Egyesült Államok Kínát simán, Olaszországot egy góllal verte és a szerbekkel szemben is csak 4-2-re maradt alul.

 

 

 

A horvát-amerikai összecsapáson a kiegyenlített első negyed után a másodikat követően a tengerentúliak kétgólos előnyre tettek szert. A horvátok akkor hét lövést rontottak, egyetlen akciógólt tudtak szerezni, ez pedig döntőnek bizonyult, hiszen harmadik és a negyedik felvonás is döntetlennel zárult.

 

A horvátok tíz fórjukból hetet hagytak kihasználatlanul, de sokkal inkább döntőnek bizonyult gyatra kapura lövési mutatójuk: Samir Barac öt kísérletéből egy jutott el a célig, Miho Boskovicnak ötből egy sem. De társaik is hiába vállalkoztak, így történhetett, hogy az amerikai kapus, Merill Moses 11 védéssel, 68.8 százalékos statisztikai mutatóval zárt. Bezzeg Tony Azevedo három gólt vállalt hat kísérletéből, így az amerikaiak nyerőemberének bizonyult.

 

 

 

A németeknek még úgy is összejött a győzelem, hogy két rutinos kulcsemberük, Marc Ploitze és Heiko Nossek 0/5-ös kapura lövési mutatóval zárt. A túloldalon viszont Maurizo Felugo és Alberto Angelini hiába szerzett egy-egy gólt, előbbinek hét, utóbbinak hat rontott kísérlete volt a találkozón. Az olaszok egyetlen gólt sem lőttek emberelőnyből, pedig hétszer is fórban játszhattak, közelről 1/11-gyel zártak, a negyedik negyedben ráadásul két büntetőt is rontottak.

 

Olaszország negyedik mérkőzésén a harmadik vereségét szenvedte el, csak Kínát tudták legyőzni, hol van már a közelmúlt dicsőségekkel teli időszaka. Németország két sima vereség mellett második egygólos győzelmét aratta.

 

 

 

A görögök 6-1-gyel kezdtek be Kanada ellen az első negyedben – három gólt lőttek emberelőnyből, hármat akcióból –, így hiába egyenlítődött ki a játék a folytatásban, az észak-amerikaiak ilyen tetemes hátrányt már nem tudtak ledolgozni. A kanadaiak negyedik vereségüket szenvedték el, a görögök három zakó után először tudtak győzni.

 

 

A nem túl meggyőző montenegróiak egyetlen gólt dobtak az első félidőben, az elöl-hátul összeszedetten és koncentráltan játszó spanyolok viszont hétszer is eredményesek voltak, így hiába a papírforma, már a nagyszünetben eldőlt a találkozó. Az Eb-győztes hiába ébredt, a spanyolok nem hagyták magukat és végül kiütéses, de ilyen különbséggel is megérdemelt sikert arattak.

A spanyol csapatban több kiváló egyéni teljesítmény párosult a remek összképhez, a montenegrói oldalon gyakorlatilag mindenki betlizett, nem is kicsit. A montenegróiak veresége a magyar csapatnak jött a legjobban, amely így papírforma eredmények igazolásával a negyeddöntőt kihagyva rögtön elődöntős lehet.

 

 

PEKING 2008, FÉRFI VÍZILABDA, A CSOPORT, 4. FORDULÓ:
KANADA-GÖRÖGORSZÁG 7-13 (1-6, 4-5, 2-1, 0-1)
Peking, Jingdong Sportuszoda, vezette: Hart (ausztrál), Ni (kínai)
KANADA: Randall - Kudaba, Diggle, Mitchell 1, Boyd, Marks, Jung, Graham 3, Feltham 3, Palamarevic, Sayegh, Miller, Youngblud (kapus).
GÖRÖGORSZÁG: Deligiannisz – Szizasz 1, Mazisz 1, Kokkinakisz, Tomakosz, Teodoropulosz 3, C. Afroudakisz 1, Ntoszkasz 4, G. Afroudakisz 1, Miteludisz 1, Vlontakisz 1, Milonakisz, Reppasz (kapus).
Gólok - emberelőnyből: 2/7, ill. 3/6
Gólok - ötméteresből: 0/1, ill. 1/2


PEKING 2008, FÉRFI VÍZILABDA, A CSOPORT, 4. FORDULÓ:
SPANYOLORSZÁG – MONTENEGRÓ 12-6 (3-0, 4-1, 3-4, 2-1)
Peking, Jingdong Sportuszoda, vezette:Chaney (amerikai), Tulga (török)
SPANYOLORSZÁG: Aguilar – M. Garcia 1, Martin 1, R. Perrone, Molina 3, Minguel, Gallego 1, Piralkov, Valles 1, F. Perrone 2, Perez 1, X. Garcia 2.
MONTENEGRÓ: Scsepanovics - Brguljan, Paskovics 1, Vukcsevics, N. Janovics 2, Ticsics, M. Janovics 1, Uskokovics, Ivovics 2, Zlokovics, Gojkovics, Jokics, Radics (kapus).
Gólok – emberelőnyből: 1/7, ill. 4/11

 


PEKING 2008, FÉRFI VÍZILABDA, B CSOPORT, 4. FORDULÓ:
HORVÁTORSZÁG - EGYESÜLT ÁLLAMOK 5-7 (2-2, 1-3, 0-0, 2-2)
Peking, Jingdong Sportuszoda, vezette: Simion (román), Ansztiferov (orosz)
HORVÁTORSZÁG: Vican - Buric, Buslje, Vrdoljak, Kunac, Jokovic 1, Smodlaka 1, Dogas 2, Markovic, Barac 1, Hinic 0, Boskovic, Pavic (kapus).
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Moses – Varellas 1, Hudnut 0, Powers 0, Wrigth 1, Merlo, Beaubien, Azevedo 3, Bailey 1, Hutten 1, Smith, Krumpholz 0, Brooks (kapus)
Gólok - emberelőnyből: 3/10, ill. 2/9
Gólok - ötméteresből: 1/1, ill. -

 

 


PEKING 2008, FÉRFI VÍZILABDA, B CSOPORT, 4. FORDULÓ:
NÉMETORSZÁG - OLASZORSZÁG 8-7 (2-1, 3-1, 0-2, 3-3)
Peking, Jingdong Sportuszoda, vezette: Brguljan, Turcotte (kanadaiak)
NÉMETORSZÁG: Tchigir – Naroska 1, Real, Savic 1, Stamm 1, Politze, Nossek, Schertwitis 2, Kreuzmann 1, Oeler 1, Schlotterbeck 1, Mackeben, Zellmer (kapus).
OLASZORSZÁG: Tempesti - di Costanzo, Binchi, Buonocore, Gallo 1, Felugo 1, Mangiante, Angelini 1, Bencivenga, Calcaterra 3, Sottani 1, Mistrangelo, Violetti (kapus).
Gólok-emberelőnyből: 3/10, ill. 0/7
Gólok-ötméteresből: -, ill. 1/1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu