Zoláék kezdenek beletörődni a büntetésbe

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 13:02
Miután kedden egy független bíróság jóváhagyta a Sheffield United West Ham United ellen benyújtott kompenzációs igényét, Londonban kezdenek megbarátkozni a körülbelül 30 millió fontos büntetés kifizetésével, és azzal, hogy valószínűleg nem marad pénz a csapat januári megerősítésére.



 

 

 

Mint azt kedden megírtuk, a Ferencvárost is birtokló, Kevin McCabe tulajdonában lévő, jelenleg az angol másodosztályban szereplő Sheffield United azért fordult a bírósághoz, mert a 2006-2007-es idény végén úgy esett ki az élvonalból, hogy a bennmaradásért vívott küzdelemben legnagyobb riválisánál, a West Ham Unitednél két argentin futballista, Carlos Tévez és Javier Mascherano is jogosulatlanul szerepelt.

 

 

 

A dél-amerikai labdarúgók tulajdonjoga ugyanis akkoriban még egy harmadik személy, a Media Sport Investment birtokában voltak, amely ütközött a szabályokkal.

 

 

 

Médiaértesülések szerint a kelet-londoni klubnál most azon gondolkoznak, hogy a Sportdöntőbíróságnál fellebbeznek az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) megbízott, de a szervezettől független bírósága által kiszabott büntetés ellen.

 

 

 

Egy tény, a Sheffield Unitedet a kiesés miatt valóban nagy kár érte, hiszen hatalmas médiabevételektől esett el, és többek között játékosainak piaci értéke is csökkent. A kompenzációs összeg nagyságáról egyébként pontos információk még nem kerültek nyilvánosságra, de úgy tudni, hogy körülbelül 30 millió fontot kellene fizetnie a West Hamnek.

 

A „kalapácsosok” nemrég kinevezett olasz menedzsere, Gianfranco Zola az eset nyilvánosságra kerülése után arról beszélt, elképzelhető, hogy a téli átigazolási időszakban nem tudja majd megerősíteni együttesét a súlyos pénzbüntetés miatt. 

 

 

A szakember bevallotta, nem volt igazából tisztában a klub pénzügyi helyzetével, amikor elvállalta a londoni munkát, de ettől függetlenül akkor sem aggódik túlzottan, ha az egyesületnek nem lesz elég pénze a januári erősítésekre.

 

 

 

„Hadd foglalkozzam ezzel az üggyel csak akkor, amikor tényleg eljön az ideje – nyilatkozta az olasz tréner. – A problémát a klub jelenleg is kezeli, s ha a vezetők már tudják majd a megfelelő lépéseket, akkor egyeztetünk egymással. Egyébként a mostani kerettel folytatom a megkezdett munkát, és majd januárban meglátjuk, hogy állnak a dolgok.”

 

 

 

Érdekes, hogy a West Hamnél visszautasították azokat a híreszteléseket, hogy az elmúlt hónapban azért engedtek volna el kulcsjátékosokat, mert számítottak volna a büntetésre.

 

 

 

Egy azonban biztos, az együttes két meghatározó futballistája, Anton Ferdinand és George McCartney is ekkor távozott, amelynek következtében az akkori menedzser, Alan Curbishley be is nyújtotta felmondását.

 

Végezetül, még egy rossz hír a „kalapácsosok" rajongói számára, hogy a csapat kedden a Championshipben szereplő Watford vendégeként 1–0-s vereséget szenvedett, és kiesett az angol Ligakupából. A kellemetlen eredménnyel kapcsolatban Zola sportszerűen beismerte, nem magyarázható meg a napvilágot látott büntetéssel.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu