Wenger: Nem engedem el Cescet

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 15. 15:00
Hiába hívta be Johan Cruyff Cesc Fabregast, az Arsenal sztárját az Argentína ellen készülő katalán válogatottba, nem lehet ott a december 22-i mérkőzésen. Arsene Wenger menedzser nem adja hozzá az engedélyét, a Burnley és a Hull ellen szüksége van a középpályásra.


A hét elején hirdetett keretett Johan Cruyff a FIFA által ugyan nem elismert, de igen komoly játékerőt képviselő katalán labdarúgó-válogatott kapitánya. Hat Barcelona-játékosnak (Xavi, Gerard Piqué, Victor Valdes, Bojan Krkic, Carlos Puyol, Sergi Busquets) és három Espanyol-futballistának szavazott bizalmat, mindemellett három légiósnak, köztük az angol Arsenalban profiskodó Cesc Fabregasnak. Az angol sajtó már ekkor beharangozta, ebből háború lesz, s Arsene Wenger nem is késlekedett sokat nyilatkozatával. A csapatot sújtó sérüléshullámmal, és a sűrű év végi programmal indokolva mereven elzárkózott attól, hogy szerepeljen a Nou Campban játékosa.

"Túl sok mérkőzésünk van, a Premier League-ben karácsonykor sem áll meg az élet. Aki megfizet, annak nem mondhatsz nemet. A többi kötelezettség ebben az esetben csak másodlagos. Igen, vinnék Cescet, de vinnék még öt vagy hat játékosunkat. Nem lehet."

Wenger éppen a napokban fakadt ki, kártérítést kér a holland szövetségtől Robin van Persie hosszú kényszerpihenője miatt. A menedzser hosszú távú megoldást szeretne, ha rajta múlna, nem is játszanának válogatott meccseket a bajnoki idényben.

A KATALÁN VÁLOGATOTT 20 FŐS KERETE
RCD Espanyol: Ferran Corominas, Joan Verdú, Moisés Hurtado.
FC Barcelona: Víctor Valdés, Carles Puyol, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Sergi Busquets, Bojan Krkic.
Deportivo de La Coruña: Sergio González, Albert Lopo.
Getafe: Jordi Codina.
Valencia: Bruno Saltor.
Sevilla: Fernando Navarro.
Racing de Santander: Oscar Serrano.
Real Betis: Sergio García.
Villarreal: Joan Capdevila.
Arsenal: Francesc Fàbregas.
Ajax: Oleguer Presas, Gabriel Garcia 'Gabri'.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu