Wenger bizalma rendületlen Fabregasban

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 20. 13:24
Arsene Wenger nemcsak az eredményről, de a mutatott játékról is elégedetten nyilatkozott a szerda esti leedsi FA-kupa-továbbjutás után. Az Arsenal menedzsere külön kitért Cesc Fabregas csapatkapitányi kvalitásaira, amelyet állítólag Denílson kérdőjelezett meg a közelmúltban.


 

Az Arsenal kétséget sem hagyott afelől szerda este, hogy számottevően jobb csapat a Leeds Unitednél, és 3-1-es magabiztos győzelemmel lépett az FA-kupa negyedik fordulójába.

Arsene Wenger azt látta viszont, amit elvárt csapatától, és külön hangsúlyozta: ezen a napon egyetlen sebezhető pontjuk sem volt.

„Nem tudnék egyetlen embert sem kiemelni, mindenki maximálisan odatette magát. Az első (1-1-es) meccsen megkaptuk a figyelmeztetést, és még egyszer nem estünk ugyanabba a hibába” – nyilatkozta az Arsenal mestere.

Wenger elismerte, noha a védelem jól teljesített az Elland Roadon, a sérülések miatt elkélne az erősítés, és igyekszik minél előbb pótolni a kiesett Thomas Vermaelent és Sébastien Squillacit.

A következő ellenfélre, a Huddersfieldre áttérve úgy nyilatkozott: az Arsenal valóban toronymagas esélyese a párharcnak, és közönségszórakoztató játékkal kell kiharcolniuk a továbbjutást.

A francia szakember arra a nyilatkozatra is reagált, amelyben állítólag Denílson bírálta Cesc Fabregast. A labdaszerző szerint a spanyol annak ellenére nem vezér, hogy ő viseli a csapatkapitányi karszalagot.

„Nem tudom pontosan, mi hangzott el az interjúban, de nincs közöttük semmilyen feszültség. Fabregas fantasztikus kapitány, a helyettese pedig Robin van Persie. Nagyszerűen összefogják a csapatot, de Leedsben például Samir Nasrin is volt a karszalag. Rengeteg vezéregyéniségünk van, és mindannyian egy irányba húznak.”

Fabregas korábban már megbocsátott Denílsonnak, és egy képet ki is posztolt Twitter-oldalára, amelyen a brazil középpályással ölelkezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Álommeccsen nyert az Arsenal Leedsben
VIDEÓK! Négy varázslatos gól, igazi kupahangulat: az Arsenal álommeccsen győzte le 3-1-re Leedsben a Unitedet az FA-kupa 3. fordulójának újrajátszásán. A meccset a londoniak kezdték jobban, Nasri már az 5. percben megszerezte a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Fabregas nem a vezérünk!”
Denílson a lehető legrosszabb pillanatban, a Leeds elleni idegenbeli FA-kupa-újrajátszás előtt szólt be csapattársának, Cesc Fabregasnak. A brazil középpályás szerint a spanyol ugyan a csapatkapitány, de vezérnek nem való. A...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu