Álommeccsen nyert az Arsenal Leedsben

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 19. 22:53
VIDEÓK! Négy varázslatos gól, igazi kupahangulat: az Arsenal álommeccsen győzte le 3-1-re Leedsben a Unitedet az FA-kupa 3. fordulójának újrajátszásán. A meccset a londoniak kezdték jobban, Nasri már az 5. percben megszerezte a vezetést az Ágyúsoknak. Bő félórányi játékot követően előbb Sagna, majd Johnson lőtt hihetetlenül nagy gólt az ellenfél kapujába. A piros-fehérek estéjét Van Persie pazar fejessel tette még szebbé, így január végén, a 4. fordulóban a harmadikligás Huddersfield érkezik az Emiratesbe.


FA-KUPA, 3. FORDULÓ, ÚJRAJÁTSZÁS:
LEEDS UNITED-ARSENAL 1-3 (1-2)
Leeds, Elland Road, 40 000 néző, vezette: Mike Dean.

LEEDS: Schmeichel - Connolly, Bruce, O'Brien (Bromby, 66.), Parker - Johnson, Howson, Snodgrass, Watt (Sam, 79.) - Gradel, Paynter (Somma, 68.). Menedzser: Simon Grayson.
Kispad: Higgs, Collins, Sam, Hughes, Bromby, Somma, McCormack.

ARSENAL: Szczesny - Sagna, Djourou, Koscielny, Gibbs - Nasri (Clichy, 84.), Song, Denílson, Arsavin (Van Persie, 71.) - Samah (Fabregas, 71.), Bendtner. Menedzser: Arsene Wenger.
Kispad: Shea, Fabregas, Van Persie, Walcott, Wilshere, Clichy, Eboué.
Gólszerző: Johnson (37.), ill. Nasri (5.), Sagna (35.), Van Persie (76.)
Sárga lap: Snodgrass (85.), Johnson (88.), Howson (93.)
A Leeds tulajdonképpen 2004-ben "vesztette életét", a fantasztikus szurkolóbázissal rendelkező, egykoron tündöklő klub anyagi nehézségei miatt volt kénytelen elhagyni a Premier League-et.
Talán szerda este fordult elő először, hogy hat és fél esztendővel később, újra - de úgy istenigazából - futballhangulat költözött az egykoron rettegett Elland Roadra. Akadtak, akik elmorzsoltak néhány könnycseppet, de idő nem volt a pityogásra, hiszen jött az Arsenal!
Egy kis Premier League-érzés, úgy, mint régen. A csaknem 40 ezer Leeds-fanatikus (és persze az Arsenal-hívő) olyan szurkolást rendezett hogy az ember hátán futkosott a hideg.
És igen, a hangulatot Nasri korai gólja sem tudta elrontani, mert a United ezzel az újrajátszással már nyert - fizikailag is elhozta az élvonalat a drukkereknek. Ami pedig ezután következett, annál rajzolni sem lehetett volna szebbet: előbb Sagna, majd Johnson lőtt olyan gólt, hogy azokról sokáig beszélnek még a sportszerető emberek, klubhovatartozástól függetlenül.
Van Persie fejesgólja már csak hab volt a tortán ezen az estén, mert a futball ünnepelt, az Arsenal pedig megérdemelten jutott a következő, negyedik körbe a világ legvarázslatosabb atmoszférájú kupasorozatában. Január végén a Huddersfield látogat az Emiratesbe.
FA-KUPA, 4. FORDULÓ (január 29-30.):
Stevenage-Reading
Notts County-Man City
Wolves-Stoke
Birmingham-Coventry
Burnley-Burton
Swansea-Leyton Orient
Southampton-Manchester United
Everton-Chelsea
Fulham-Tottenham
Arsenal-Huddersfield
Bolton-Wigan
Watford-Brighton
Torquay United-Crawley Town
Aston Villa-Blackburn Rovers
West Ham-Nottingham Forest
Sheffield Wednesday-Hereford 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
95. Vége a meccsnek! Az Arsenal szép és megérdemelt győzelmet aratott a Leeds otthonában - jöhet a Huddersfield...1-3!
93. Howson-sárga. Fabregast akasztotta. A spanyol lentmaradt...
Négy perc a ráadás, Schemichel felkocog a szöglethez.
88. Johnson-sárga.
85. Snodgrass-sárga.
84. Arsenal-csere: Clichy be, Nasri le. Így Fabregas kapja a csapatkapitányi karszalagot.
79. Leeds-csere: Sam be, Watt le.
76. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! van Persie!!!! Mesteri találat ez is: Bendtner kapta a labdát a jobb szélen, majd hajszálpontosan az ötös túlsó csücskénél érkező Van Persie fejére varázsolt. Az imént beállt hollandnak nem volt nehéz dolga és 4 méterről a kapu bal oldalába bólintott. Ismét kettő közte, 1-3!

73. Uhh! Fabregas csavart el a jobb alsó mellé centikkel 26 méterről egy szabadrúgást.
71. Kettős Arsenal-csere: Van Persie és Fabregas be, Arsavin és Samah le.
69. Úúúúú, Somma első labdaérintése kis híján beakadt, de 5 méterről, kapuval szemben fölé pattintott a combjával.
68. Leeds-csere: Somma be, Paynter le.
66. Kényszerű Leeds-csere: Bromby be, a megsérült O'Brian le.
55. Húúú, mekkorát mentett Snodgrass! Arsavin elől rúgta messziről becsúszva szögletre a labdát, ha nem teszi, az orosz egyedül állt volna szemben a kapuval...
47. Nasri csavart kapura 20 méterről, kissé balról, de a kapus biztosan fogta a kapu jobb oldala felé tartó labdát.
46. Song lőhetett jobbról, 10 méterről, kissé éles szögből kapura, de Schmeichel szögletre ütötte az erős próbálkozást.
46. Folytatják!
45+2. Vége a félidőnek! Hihetetlen gólok, csodálatos hangulat, igazi angol kupameccs. Mi kell még? Hát a második félidőőőő! 1-2!
Egy perc a ráadás.
41. Uff! Samah pörgetett kapura középről, 11 méterről, de a kapus fogta a labdát.
37. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! És visszajön a Leeds!!! És ez is mekkora dugóóóó!!!! Mi van itt? Johnson egy lekészített labdát bombázott 30 méterről, picit balról a bal felsőbe! Húúúúúú!!!! 1-2!


35. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!! Sagna élete gólját lőtte!!! A védő a tizenhatos jobb csücskénél szelidítette meg a kipattanót, majd tolt a labdán kettőt, aztán 13 méterről, a jobbösszekötő helyéről bivalyerősen küldte a hálóba azt. Schmeichel csak a jobb felsőbe tudta segíteni a golyót. Már 0-2!


27.
Óóóóóóó! Sagna lőtte be jobbról laposan középre a labdát, de az túl erősre sikeredett, így a bent érkező Bendtner centikkel lemaradt. Ha eléri, gól!
22. Javítani akart Arsavin, de 24 méterről eleresztett sistergős bombáját Schmaichel hatástalanította a bal alsó elé vetődve.
20. Huhúúúú! Samah adott be jobbról, de a belül érkező Arsavin 4 méterre az üres kaputól képtelen volt eltalálni a labdát - a két vádlija között szállt át a játékszer...
19. Arsavin vágta fölé a labdát középről, 19 méterről.
11. Úúúúúúúú! Samah fejelt egy jobbról középre érkező szabadrúgás után középről, 6 méterről kapura, de Schmeichel kiszedte a jobb alsó elől a labdát. Micsoda pillanatok! 
5. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! Nasriiiii! Vezet az Arsenal: a félpályánál szerzett labdát Gibbs majd indította Arsavint. Az orosz térült-fordult a bal oldalon, hogy aztán erőből, laposan középre passzoljon. Samah a tizenhatos előterében okosan átlépte a labdát, Nasri átvette, két védő között csinált egy cselt, majd 12 méterről, középről, a bal alsóba helyezett! 0-1!


Egyelőre a másodosztályú csapat a kezdeményezőbb és az agresszívebb...
1. A Leeds kezdte a meccset. 
Szeretettel köszöntjük az angol foci híveit egy olyan stadionban, amely Anglia egyik gyémántjának számít. Régen volt már ekkora hangulat az Elland Roadon, ma este biztosan nem lehet még egy gombostűt sem leejteni a lelátón. Jó szórakozást a meccshez!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Fabregas nem a vezérünk!”
Denílson a lehető legrosszabb pillanatban, a Leeds elleni idegenbeli FA-kupa-újrajátszás előtt szólt be csapattársának, Cesc Fabregasnak. A brazil középpályás szerint a spanyol ugyan a csapatkapitány, de vezérnek nem való. A...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Arsenalon is kifogott a hősies Leeds
VIDEÓ! Azok után, hogy tavaly búcsúztatta a Manchester Unitedet, szombaton mindössze néhány percre volt az újabb világraszóló bravúrtól a másodosztályú Leeds, amely 1-1-es döntetlent játszott az Arsenal otthonában az FA-kupa 3....
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu