Villas-Boas: Türelem? Milyen türelem?

Létrehozva: 2011. november 21. 16:09
Mindössze 17 tétmérkőzésbe telt, hogy feltegyék André Villas-Boasnak azt a kérdést, amelyet Carlo Ancelotti hetente megkapott tavaly: „biztonságban van az állása?" Türelem? Milyen türelem? - replikázott a 33 éves szakember. Eközben Glen Johnson 75 percet várt egy olyan passzra, amiből győztes gólját lőtte, de mint mondta, igyekezett korrekt lenni volt csapatával. Kenny Dalglish megérdemelt győzelemről beszélt.


 

A legendásan jó védekezésről ismert Kékek az eddigi 12 bajnokin csak kétszer nem kaptak gólt, és az összesen 17 benyelt találat is sok. Ehhez jön, hogy a bevehetetlen várt képező Stamford Bridge-en utolsó két PL-meccsükön kikaptak, hét gólt beszedve, hátrányuk pedig a bajnokság harmadához érve 12 pont az első Manchester City mögött.

Ezek után persze nő a nyomás a szemtelenül fiatal menedzseren, aki nem csak válaszolt, de a kulisszák mögé is betekintést engedett: „Abramovics nem költött rám 15 millió eurót, hogy elhozzon a Portóból és fizetett még egy vagyont élő szerződésem miatt."

Aztán áttért a múltből a jelenbe: „Türelem? Milyen türelem? Abramovicsnál nem ez a kérdés. Új építkezésbe kezdtünk, ragaszkodunk ahhoz, aminek nekiláttunk. Elkötelezettek vagyunk a Chelsea-hez és a jövő iránt, elég tehetség, erő van ebben a társaságban, hogy minden téren versenyképes legyen - számunkra pedig most ez a legfontosabb."

A portugál elismerte, fájó vereséget szenvedtek a Liverpooltól: „Kulcsfontosságú győzelem lett volna egy olyan hétvégén, amikor a topcsapatok mind nyertek. Nagy csapás ez nekünk a bajnokságban, óriási csapás. Előre kell néznünk, jön a Wolves otthon, a Newcastle, majd pedig a listavezető, ezeket a mérkőzéseket kell hoznunk, bármennyire is nehezek. Nagyon sok pontot gyűjthetünk novemberben és decemberben, kulcsszakaszához ér a bajnokság, s talán sikerül kicsit csökkenteni a hátrányunkat és elkerülni a még nagyobb bajt."

Kenny Dalglish menedzser a Liverpool kitartását dicsérte: „Minden elismerésem a srácoké, nem adták fel, teljes bizonyítéka ennek, hogy a jobbhátvédem ott járt elöl a gólnál. Nem hiszem, hogy a Chelsea megnyerhette volna a meccset a hajrában, egy nagyon első félidő után hajtottunk tovább, és megérdemeltük a három pontot.  Igazán jó napot zártunk."

Glen Johnson szerényen kiszolgálóját, Charlie Adamet éltette: „Fantasztikus érzés volt a győztes gólt berúgni, és micsoda indítást kaptam Charlie-től. Mondtam is utána neki, hogy 75 perce vártam egy ilyen passzra. Igyekeztem túlságosan nem örülni, mert kitűnő éveket töltöttem el a Chelsea-nél, de egy ilyen találatnál nehéz visszafogni magát az embernek."

PREMIER LEAGUE, 12. FORDULÓ:
CHELSEA-LIVERPOOL 1-2 (0-1)
London, Stamford Bridge, vezette: Lee Probert.
CHELSEA: Cech - Ivanovics, Luíz, Terry, Cole - Ramires (Meireles, 84.), Mikel (Sturridge, 46.), Lampard - Mata, Drogba (Torres, 84.), Malouda. Menedzser: André Villas-Boas.
Kispad: Turnbull (kapus), Romeu, Torres, Meireles, Bosingwa, Sturridge, Anelka.
LIVERPOOL: Reina - Enrique, Johnson, Skrtel, Agger - Adam, Lucas, Maxi (Downing, 77.), Kuyt - Bellamy (Henderson, 66.), Suárez (Carroll, 90.). Menedzser: Kenny Dalglish.
Kispad: Doni (kapus), Carroll, Henderson, Downing, Spearing, Carragher, Kelly.
Gólszerző: Sturridge (55.), ill. Maxi (33.), Johnson (87.)
Sárga lap: David Luíz (42.), Ramires (62.), Ivanovics (79.), ill. Lucas (29.), Kuyt (64.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu