Vaskó Tamás is pályára léphet a döntőben

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 23. 18:28
Újabb magyar labdarúgó, az angol másodosztályban szereplő Bristol City válogatott védője, Vaskó Tamás is pályára léphet Anglia futballszentélyében, az újjávarázsolt Wembleyben. Az Újpest FC kölcsönjátékosa már Londonban tartózkodik, ami azt jelenti, hogy hosszú idő után ismét kerettag lett csapatában, amely szombaton a Premier League-be jutásért játszik döntő mérkőzést a Hull Cityvel.


Régóta nem olvashattuk a nevét a Bristol City összeállításában, sőt, még a kispadon sem jutott önnek hely. Ott lesz a Wembleyben?

 

– Már itt vagyok a csapattal az egyik londoni szállodában. Benne vagyok a keretben, így talán még pályára is léphetek a mérkőzésen. Már a stadiont is szemrevételeztük, impozáns látványt nyújt a 90 ezer néző befogadására alkalmas létesítmény. Mondanom sem kell, telt ház lesz, rengeteg Bristol-szurkoló is érkezik. Csakhogy érzékeltessem a drukkerek érdeklődését, a klub honlapján meghirdetett 18 ezer jegyet húsz perc alatt elkapkodták.– Mi volt az oka a mellőzésének?

 

– Bárcsak tudnám. Sajnos köztem és a csapat menedzsere, Gary Johnson között teljesen megszűnt a kommunikáció. A tréner számomra érthetetlen okokból a szlovénok elleni válogatott mérkőzés óta nélkülöz. Nem tudom, miért, nem indokolta meg. Egyszerűen nem beszélünk egymással. A játékomra nem lehetett panasz, jól ment a futball, hátvéd létemre még gólokat is szereztem. Az edző azonban az angol futballistákat favorizálja, pedig, meglátásom szerint jobb vagyok a kezdőcsapatban jelenleg szereplő két belső védőnél.– Mi lesz most önnel? A nyáron lejár a kölcsönszerződése az angol csapatnál, marad Bristolban?

 

– A jelenlegi helyzetet figyelembe véve erre meglehetősen kevés az esély. Nem hiszem, hogy ilyen körülmények között szerződést akarnának velem kötni, s bevallom, a történtek után, nem is maradnék. Nagyon fontos a jó edző-játékos kapcsolat, amiről a Bristol Citynél esetemben abszolút nem beszélhetünk.

 

– Ezek szerint a nyáron hazajön, és csatlakozik az Újpest felkészüléséhez, vagy netán továbbra is valahol külföldön folytatja?

 

– Jelen pillanatban még minden bizonytalan. Természetesen, ha addig nem történik valami, az alapozást Újpesten kezdem, a lilákhoz még kétéves szerződés köt. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul a jövőm.

 

– Mi helyzet a válogatottal? Beszélt már Erwin Koemannal arról, hogy milyen szerepet kaphat a csapatban?

 

– Nem beszéltem még a holland szövetségi kapitánnyal, így nem is tudom, mik az elképzelései velem kapcsolatban. Mivel az utóbbi időben nem játszottam túl sokat a Bristolban, nem hiszem, hogy a kezdők között számítana rám. Kedden csatlakozom a kerethez, akkor kiderül, miben segíthetek a csapatnak.

 

– Végül, mit gondol, melyik gárda jut fel a Premier League-be?

 

– Nagyon nehéz kérdés. A bajnokságban otthon megvertük a Hullt, idegenben pedig döntetlent játszottunk ellenük. Ha lehetőséghez jutok, természetesen mindent megteszek, hogy a Bristol City legyen a befutó.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu