Van Gaal: Ha BL-t nyerünk, akkor is vége

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 14. 21:42
A Bajnokok Ligája az utolsó esélye a Bayernnek, hogy címet nyerjen, ehhez fontos lépést tehet kedd este az Allianz-Arenában, ahol a 2010-es győztes Inter ellen kell továbbjutásra váltania idegenben kiharcolt előnyét. A németek vezetőedzője, Louis Van Gaal elmondta, ha esetleg megnyernék a BL-t, akkor sem maradna a csapatnál, Leonardo hangsúlyozta, nem lenne meglepetés az Inter sikere. Pedig hasonló bravúrra eddig csak az 1996-os Ajax volt képes a sorozatban...


Louis van Gaal, a Bayern mestere óva intette a túlzott elbizakodottságtól övéit az Inter elleni keddi BL-csata előtt, egyúttal leszögezte, jusson el bármeddig az együttesel az európai elitligában, az nem változtat a jövőjén, a nyáron elhagyja a bajorokat.

"Ha megnyernénk, akkor nagy fieszta következne, mindenki ünnepelne, én is, együtt a szurkolókkal. Utána azonban önkéntes pihenőre vonulok, és a Bayern egy másik edzővel folytatja majd. Előre kell tekintenünk, nem a múltban történteken rágódnunk. Szomorú vagyok, hogy távoznom kell a nyáron, mert a Bayern egy remek állomás a pályafutásomban. Könnyű dolgom van itt. Egy szép siker után nehéz lenne elfogadni, hogy nem folytathatom, dehát ilyen a futball, és kész.

Van Gaal hozzátette, örül annak, hogy Franz Beckenbauer marasztalja, ugyanakkor tudja, a Bayern-legendának már nincs beleszólása a Bayern ügyeibe, a klubvezetéssel pedig már úgyis lezártnak tekintik ezt a kérdést.

Mario Gomez idegenben szerzett, győztes gólja aranyat érhet a müncheni visszavágón, de a holland mester figyelmeztetett, egyvalamit kell elkerülniük, hogy elkényelmesedjenek az előny birtokában. Itt a Hamburg elleni 6-0 sem ér semmit.

"Nagyon jól sikerült a HSV elleni mérkőzés, újra kezdünk hinni magunkban. Az Inter azonban egy nagyon erős, szívós csapat, rendkívüli módon vigyáznunk kell velük. Az olaszok ugyanazt a játékot hozták a San Siróban, mint amit a tavalyi BL-döntőben. Az én szememben mindkét meccsen mi voltunk a jobbak, de az egyiket elveszítettük, a másikat megnyertük. A futball mindig a gólokról szól. Nagyon koncentráltnak kell lenniük a játékosaimnak, különösen az első percekben, amikor fel kell mérni az Inter taktikáját és reagálni. Ha nyerünk, az nagyon különleges győzelem lenne. Egyrészt, mert kiejtenénk a címvédőt, másrészt, mert a Bayernnek mág soha sem sikerült megverni otthon az Intert.

"Persze, hogy elég lenne a Bayernnek egy 0-0, de nem hiszem, hogy ez lesz a végeremény" - ezek már az ellenfelet irányító Leonardo szavai. "A San Siróban 0-1 lett a vége, de szinte bármilyen más végeredmény kialakulhatott volna, s ugyanez vonatkozik a keddi meccsre is. Nem lenne meglepetés, ha a Bayern nyerne, és az sem, ha mi diadalmaskodnánk."

A huszonkét főszereplő közül kettőről külön beszélt a fiatal brazil szakember: "Samuel Eto'o különleges futballista. Kétszeres BL-győztes, s éveken át magas szinten képes teljesíteni, amit már nálunk is bizonyított. Nem is kérdés, hogy a világ egyik legjobbja. Mario Gomez is nagy formában van. Még fiatal, de már ott van a csúcs közelében és még előtte az élet.

Nem hiszem, hogy bármelyik csapat favorit lenne. Nem akarok ígérni semmit, csak azt, hogy önbizalommal telve, szenvedélyesen és nagy kedvvel fogunk játszani. A legjobb formánkat kell hoznunk, úgy látom, a motiváció biztosan nem hiányzik majd. Az ilyen meccseknek mindig különleges az íze. Olyan, mintha döntőt játszanál."

Sérültek vannak mindkét oldalon, de nagyon úgy tűnik, nem ez fog dönteni. A Bayernnél egyedül Olicra nem számíthat Van Gaal, Pranjicot, Gomezt és Kroost eltiltás fenyegeti. Az Inter csapatában Lúcio enyhébb sérülése okoz némi aggodalmat, Samuel felépülésére esély sem volt. Cambiassót és Militót összedrótozták, a padra már leülhetnek. Lúciónak is Chivunak is vigyáznia kell a sárga lapokkal.

A Bayern mellett szól, hogy húszból húszszor továbbjutott az európai kupasorozatokban, ha előnyt szerzett idegenben, otthon ráadásul hétmeccses győzelmi sorozatban van nemzetközi viszonylatban. Ennek tetejébe az Inter négy meccse nem tud nyerni német rivális vendégeként...

Az a bravúr, amire Leonardóék készülnek eddig mindösszesen egy csapatnak sikerült a Bajnokok Ligájában, az Ajaxnak az 1995-96-os kiírás elődöntőjében, ahol a Panathinaikoszt verték 1-0-s hazai vereség után 3-0-ra, Athénben.

Hogy az Inter-drukkereket is bíztassuk egy kicsit, el kell mondanunk, hogy kétszer vendégszerepelt eddig a csapat a Bayern otthonában, s még nem veszített, az UEFA-kupa 1988-89-es kiírásában nyerni tudott 2-0-ra (ez az eredmény most is tökéletes lenne), a 2006-07-es BL-sorozatban pedig 1-1-es döntetlennel zárt.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN-INTERNAZIONALE KEDD 20:45
München, Allianz-Arena, vezeti: Pedro Proenca (portugál).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BAYERN: Kraft - Lahm, van Buyten, Luíz Gustavo, Pranjic - Kroos, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Gomez. Vezetőedző: Louis van Gaal.

INTER: Julio César - Maicon, Lúcio, Ranocchia, Chivu - Zanetti, Thiago Motta, Sztankovics - Sneijder - Eto'o, Pandev. Vezetőedző: Leonardo.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
MU-Marseille, a topvédelmek háborúja
A két szinte feltörhetetlen védelem a februári döntetlen után ismét találkozik, az életveszélyes kontrákat vezető Marseille látogat a hazai pályán verhetetlen Manchester United otthonába a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu