Újra rossz játék, de FTC-győzelem

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 5. 17:15
A Ferencváros gyenge játékkal, de győzött a Jászberény ellen az NB II-es labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. Az egyetlen gólt Márkus Tibor szerezte, akinek ez volt az első bajnokija az FTC-ben, és csak Paul Shaw korai sérülése miatt kapott csereként lehetőséget.


NB II
Jászberény - FTC 0-1 (0-1)
Vác, 5000 néző, vezette: Berger (Forgács, Sebestyén)
Jászberény: Kolláth Ferenc - Vaszicsku Zoltán (Kerekes Zsolt, 88.), Villányi Gergely, Hevesi-Tóth Tamás, Hibó Imre (Kis Tibor, 90+2.) - Bárkányi Roland, Gulyás László, Lukácsi Lóránt, Csépe István (Móczó Norbert, 64.) - Lipcsei Roland, Hamar Ádám.
Ferencváros: Holczer Ádám - Matthew John Lowton, Dragóner Attila, Balog Zoltán, Rafa Wolfe - Tóth Bence (Zsivóczky Norbert, 71.), James Ashmore, Janson Morrison, Samuel Wedgbury - Paul Shaw (Márkus Tibor, 18.), Jordan Robertson.
Gólszerző: Márkus (34.).
Sárga lap: Robertson (36.) ill. Gulyás (55.)
További eredmények:
Keleti csoport:
DVSC-DEAC - Szolnok 4-1
Bőcs - Cegléd 1-0
Makó - Baktalórántháza 1-2
BKV Előre - Vác 2-4
Nyugati csoport:
Győr II - ZTE II 2-0
Barcs - Ajka 0-0
Kaposvölgye - Tatabánya 1-2

 

Bár Lipcsei Péter nem került be a Ferencváros keretébe, így is volt egy Lipcsei a pályán: a korábban az NB I-et is megjárt Lipcsei Roland ugyanis a Jászberény csapatában pályára lépett, többek között az ő feladata lett volna, hogy feltörje a Fradi védelmét.

Ebből a mérkőzésen semmi sem következett be, a jászberényi támadójáték rendkívül vérszegény volt, Holczer Ádámnak nem is volt dolga a mérkőzésen. A Ferencváros mezőnyfölényben játszott, és korán megszerezhette volna a vezetést, de James Ashmore szabadrúgása a felső lécen csattant.

A zöld-fehérek nem játszottak jól, ám egy pontrúgás után mégis vezetést szereztek: Ashmore szabadrúgása után Rafa Wolfe fejese még a kapufán csattant, ám a kipattanót Márkus Tibor már a kapuba sodorta. A támadónak ez volt az első bajnokija a fővárosiaknál, és ezúttal is csak Paul Shaw korai húzódása miatt került be a csapatba.

A folytatásban is elsősorban Robertson előtt adódtak lehetőségek, de a támadó egyszerűen be volt oltva góllövés ellen. A Ferencváros tartotta vezetését, igaz, ezt főleg annak köszönhették a gyengén játszó vendégek, hogy a Jászberény előrejátéka majdnem egyenlő volt a nullával.

A Fradi ezzel az ötödik tavaszi mérkőzését is behúzta, ám a drukkerek némileg aggódhatnak: az ötből három meccsen ugyanis jócskán elmaradt a játék az elvárttól. Ez pedig magasabb osztályban kevés lesz…

PERCRŐL PERCRE:

90+3. p: Vége a meccsnek.

90+2. p: Hibó helyett Kis Tibor a pályán. A 16 éves játékos első NB II-es meccsét játssza.

90. p: Két perc a hosszabbítás.

88. p: Vaszicskut Kerekes váltja.

80. p: Lowton jobb oldali beadása után Wedgbury viaskodott Vaszicskuval, végül utóbbiról került a labda Kolláthhoz.

77. p: Zsivóczky vett le egy röviden kifejelt labdát, ám jócskán kapu fölé lőtt.

73. p: Zsivóczky beadása után röviden szabadítottak fel a hazai védők, Robertson csinált egy lövőcselt, majd lőtt, ám a labda levágódott Hevesi-Tóthról.

71. p: Tóth Bence helyét Zsivóczky Norbert foglalja el.

66. p: Lipcsei és Wedgbury fejelt össze, mindkettőt ápolni kell.

64. p: Csépe helyére Móczó Norbert állt be.

63. p: Kettészakadt a pálya, Tóth Bence kapott labdát a tizenhatosnál, ám ballal ellőtt keresztbe a kapu előtt.

61. p: Labdát veszített a saját tizenhatosánál a Jászberény, Robertson ballábas lövése centikkel zúgott el a bal kapufa mellett.

57. p: Tóth Bence lerázta magáról Vaszicskut, majd kiugratta Márkust. A cserecsatár hiába lőtt azonban a hálóba, a játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

55. p: Wolfe kapott nagyot Gulyástól, sárga lap a jutalma.

52. p: Márkus indult el egy előrevágott labdára, Kolláth azonban résen volt, és a kapujából messze kifutva a lelátóra rúgta a játékszert.

49. p: Hamar próbálkozott a balösszekötő helyéről egy tekeréssel, de labdája messze elkerülte a kaput.

46. p: Veszélyes helyzetek a jászberényi kapu előtt, előbb Kolláth, majd Villányi tisztázott.

46. p: Elkezdődött a második játékrész.

45. p: Vége az első félidőnek. A Ferencváros Márkus góljával vezet, emellett még két kapufát is szerzett a zöld-fehér együttes.

44. p: Újabb veszélyes ferencvárosi szabadrúgás, Wolfe sodorta kapura a labdát, ám a védők felszabadítottak a gólvonalról.

41. p: Wedgbury ívelését Robertson mellre vette, majd fordulásból centikkel lőtt a jobb kapufa mellé. Gyönyörű jelenet volt!

38. p: Robertson ezúttal nem volt lesen, Wedgbury labdája után már csak a kapussal állt szemben, egy lövőcsel után átemelt Kolláth felett, ám a labda a kapufán csattant.

36. p: Robertsont lesen állította meg a játékvezetői sípszó, a csatár elrúgta a labdát, ezért sárga lapot kapott.

34. p: GÓÓL! Vezet a Ferencváros! Ashmore szabadrúgása után Wolfe közelről a kapufára fejelt, a kipattanót azonban Márkus közelről a hálóba lőtte. 0-1

28. p: Ashmore jobbról ívelt középre, Márkus előrevetődve fejelt a bal kapufa mellé.

27. p: Lawton előreívelt labdáját Márkus kapásból lőtte kapura, Kolláth védett, de a játékvezető már les miatt lefújta az akciót.

25. p: Az elmúlt percekben mezőnyjáték folyik, nem forognak veszélyben a kapuk.

20. p: Jobb oldali szöglet után Dragóner elmozgott védőjétől, majd a hosszúról kapu fölé fejelt.

18. p: Cserél a Ferencváros: a megsérült Shaw helyére Márkus Tibor állt be.

17. p: Balról rérkező szöglet után Vaszicsku bombázott kapu fölé.

14. p: Szöglettel felérő szabadrúgás után veszélyesen pattogott a ferencvárosi ötösön belül a labda, a védők végül felszabadítottak.

10. p: Rafa Wolfe kényszerítőzött a játékvezetővel, majd a visszakapott labdát messze kapu mellé lőtte.

9. p: Gulyásnak rúgott oda csúnyán Ashmore, a sárga lap elmaradt.

8. p: Mindkét együttes játékában sok a hiba, az FTC próbál többet támadni.

5. p: Ashmore 19 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant!

3. p: Bárkányi gyenge lövése ment el a bal sarok mellett.

1. p: A Jászberény kezdte a meccset.

A játékvezetői hármas Bács-Kiskun megyéből érkezett, Berger József munkáját Forgács Attila és Sebestyén László segíti.

ELŐZMÉNY:

Ez az, amiben nem egyezik edző és játékos véleménye: az angol szakvezető ugyanis egyelőre nem számít a klubot – kisebb megszakításokkal – 19 éve szolgáló középpályásra.

"Eldőlt, hogy ki az a 22 játékos, aki készülhet a Jászberény ellen, én nem vagyok köztük - mondta a 100% Fradinak Lipcsei Péter. - Természetesen az a célom, hogy minél előbb visszatérjek, már hetek óta teljes értékű edzést végzek, dolgozom tovább, mást nem tehetek."

A zöld-fehérekre a kiesés elől menekülő Jászberény vár vasárnap kora délután, és a Jász-Nagykun-Szolnok-megyeiek nem a saját pályájukon rendezik a meccset, hanem Vácra vitték azt. A találkozó 15:30-kor kezdődik és élőben követhetik a Sporthirado.hu-n.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu