Újra négyet kapott a Loki a Lyontól

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 9. 22:30
Nem kegyelmezett a Lyon a Debrecennek a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának utolsó csoportkörében. A franciák 4-0-ra, azaz éppen olyan arányban nyertek saját pályájukon, mint tették azt korábban a Puskás Ferenc Stadionban. Ezúttal kettőt az első, kettőt a második félidőben szereztek Claude Puel tanítványai, a hazaiak sikeréhez kétség sem férhetett. Mindez azonban nem volt elég a csoportelsőséghez, hiszen a Fiorentina hátrányból fordítva, az Anfield Roadon nyert az utolsó pillanatokban 2-1-re.


BL CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ, SZERDAI PROGRAM:

F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, E-CSOPORT, 6. FORDULÓ:
LYON - DEBRECEN 4-0 (2-0)
Lyon, Stade de Gerland, vezette: Florian Meyer (Carsten Kadach, Sönke Glindemann) - mindhárman németek
LYON: Lloris - Réveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Gonalons, Makoun (Källström, 73.), Delgado - Govou (Pjanic, 29.), Gomis (Lisandro López, 67.), Bastos. Vezetőedző: Claude Puel.
(kispad: Vercoutre, Källström, Pjanic, Lisandro, Ederson, Tafer, Gassama)
DEBRECEN: Pantics - Bodnár (Bernáth, 52.), Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó - Czvitkovics, Szélesi, Ramos (Kiss Z., 57.), Szakály P. (Feczesin, 75.) - Varga - Coulibaly. Klubmenedzser: Herczeg András.
(kispad: Verpecz, Dombi, Feczesin, Komlósi, Bernáth, Kiss Z., Oláh)
Gólszerző: Gomis (25.), Bastos (45.), Pjanic (59.), Cissokho (76.)
Sárga lap: Ramos (39.)
------------------------------------------------------------------------------------------
LIVERPOOL - FIORENTINA 1-2 (1-0)
Liverpool, Anfield, vezette: Damir Skomina (Primoz Arhar, Marko Stancin) - mindhárman szlovénok
LIVERPOOL: Cavalieri - Darby, Skrtel, Agger, Insúa - Benajun, Aquilani (Pacheco, 76.), Mascherano (Fábio Aurélio, 86.), Dossena, Gerrard - Kuyt (Fernando Torres, 65.). Menedzser: Rafael Benítez.
(kispad: Reina, Fernando Torres, Fábio Aurélio, Kirjakosz, Carragher, Spearing, Pacheco)
FIORENTINA: Frey - Comotto, Natali, Kröldrup, Pasqual - Jörgensen (Vargas, 71.), Donadel, Montolivo, De Silvestri (Castillo , 83.) - Santana (Marchionni, 71.) - Gilardino. Vezetőedző: Cesare Prandelli.
(kispad: Avramov, Seculin, Vargas, Castillo, Marchionni, Aya, Carraro)
Gólszerző: Benajun (43.), ill. Jörgensen (63.), Gilardino (92.)
Sárga lap: Montolivo (66.), Gilardino (93.)
Amit ígértek, betartották, még akkor is, ha tulajdonképpen semmit sem értek vele. Utólag könnyű okosnak lenni: a Lyon megint átgázolt a Debrecenen, eközben meg nyert a Fiorentina Liverpoolban. Igazán adhattak volna egy pontot a magyaroknak...
Az előzetes esélylatolgatásokat arcul csapva az olasz együttes lett a csoportelső az E-jelű négyesben, a Liverpool meg mindenkit megdöbbentve - kísértetiesen hasonló forgatókönyv alapján, két hazai vereséggel a tarsolyban -, a harmadik lett. Kis túlzással, a Loki mellett ők is csak pofozógépek voltak. A Vörösök szurkolói legalább annak örülhettek, hogy kedvencük, Fernando Torres sérülését követően visszatérhetett a csapatba.
No, de ezen is túlvagyunk, nem dőlt össze a világ, a magyar aranyérmes újra négyet kapott a francia bronzérmestől - na bumm -, jelenleg ennyi mindenképpen van a két alakulat képességei között.
Az egyetlen fájó pont csupán az lehet, hogy a Lyon semmi különöset nem mutatott, mégis gálázott. Aly Cissokho első gólját szerezte új klubjában, de Djordje Pantics kapus a többi három ünnepeltnek is sokat segített a találatoknál.
Igen, talán a „kedvetlen” vagy a „szürke” jelzők illenének leginkább a hajdúságiakra, akik láthatóan nagyon túl akartak már lenni a BL utolsó csoportmeccsén. Szép volt, jó volt, köszönjük, ennyi.
De legalább tizennégy év után volt egy magyar csapat Európa elitjében, a későbbi csoportelsőt pedig idehaza igencsak megszorongattuk. És ez sem lebecsülendő...
A csoport végeredménye:
1. Fiorentina 6 5 0 1 14-7 7 15
2. Lyon 6 4 1 1 12-3 9 13
3. Liverpool 6 2 1 3 5-7 -2 7
4. DEBRECEN 6 0 0 6 5-19 -14 0
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS (LYON-DEBRECEN):
2. félidő:
89. Coulibaly feje, Lloris szeme (!) vérzik a két játékos találkozása után...
76. GÓL! Cissokho is betalált, ezzel megint 0-4 a Lyon ellen. A mieink csak nézték, amint a védő karrierje első találatát lövi csapatában: a francia 19 méterről balról a jobb alsóba vágta a labdát. 4-0!
75. Loki-csere: Feczesin be, Szakály Péter le.
73. Lyoni csere: Källström be, Makoun le.
67. Lyoni csere: Lisandro López be, Gomis le.
59. GÓL! Bastos gól után gólpassz, a brazil válogatott jobbról ívelt kapu elé, Pjanic kibújt, majd 7 méterről elegánsan a jobb alsóba pöccintett. A labda le sem esett. 3-0!
57. Loki-csere: Kiss Zoltán be, Ramos le.
52. Loki-csere: Bernáth be, Bodnár le.
48. Gomis fűzte be magát az ötös jobb csücskéhez közel, majd a jobb alsó felé csavart, Pantics vetődve mentett. Ez is micsoda helyzet volt.
46. Folytatják a csapatok.
1. félidő:
45+2. Vége a félidőnek! Könnyen elkerülhető gólokat kapott a Debrecen, félgőzzel is sokkal jobb a Lyon. 2-0!
45. GÓL! Ilyet! Pjanic végzett el rosszul egy szabadrúgást a Loki térfél közepénél, a labda Bastoshoz pattant, aki átvette a játékszert, majd a balösszekötő helyéről, 13 méterről a hosszú sarokba bombázott. 2-0!
42. Laczkó szerezte meg a labdát a lyoni térfélen, majd Coulibalyhoz passzolt. A francia légiós a tizenhatos előteréből a jobb alsót vette célba, ám Lloris vetődve védett.
39. Ramos sárga. Bastost lökte fel.
29. Lyoni csere: Pjanic be, a megsérült Govou le.
25. GÓL! Vezet a Lyon! Ekkora hibákat: előbb Varga adta el a labdát a saját térfelén, Govou a tizenhatos előteréből lőtt, de eltörte azt, ám Pantics így is csak oldalra tudta tenyerelni. Gomis nagy lendülettel érkezett és 4 méterről az üres kapuba passzintott. 1-0!
23. Govou kanalazott kapura középről, kilenc méterről. Pantics fogta.
21. A szívünk! Francia szabadrúgás jött ki Panticsról, Makoun pedig 4 méterről a kapunkba passzolt, de szerencsére lesen állt a lyoni.
15. Hujjj! Czvitkovics szúrt kapura egy szabadrúgást jobbról, mintegy 25 méterről. Az életerős löket a jobb alsó felé tartott, Lloris hatalmas bravúrral szögletre mentett. Gyerünk, fiúk!
14. Na, erről van szó. Mijadinoszki tűzte rá a lyoni térfél közepéről. Éppen fölé.
13. Szakály és Gonalons lépett egyszerre a labdáért, ám összeakadtak: mindkettejük térde bánta. Ápolás.
9. Réveillere tűzte rá 24 méterről, jobbal, de a labda a jobb kapufa mellett ment el.
A Lyon egyértelműen irányítja a találkozót, a debrecenieknél legfeljebb csak másodpercekre van a labda.
1. A fehérmezes Loki kezdte a meccset. A Lyon mélykék szerelésben játszik.
-------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS (LIVERPOOL-FIORENTINA):
92. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Vezetnek a vendégek! Vargas húzott el a bal oldalon, majd középre kanyarintott. Ott Gilardino teljesen egyedül érkezett és 10 méterről, középről, jobbal a jobb alsóba passzolt. Hihetetlen! 1-2!
86. Liverpool-csere: Fábio Aurélio be, Mascherano le.
83. Fiorentina-csere: Castillo be, De Silvestri le.
76. Liverpool-csere: Pacheco be, Aquilani le.
71. Kettős Fiorentina-csere: Marchionni, Vargas be, Santana, Jörgensen le.
65. Liverpool-csere: Fernando Torres hosszú idő után a pályán, Kuyt le.
63. GÓÓÓÓÓÓL!!! Egyenlítettek a lilák! Gilardino passzolt középről a tőle balra érkező Jörgensen elé, a dán pedig 14 méterről ballal, a balösszekötő helyéről a hosszú sarokba bombázott. Cavalierinek esélye sem volt. 1-1!
43. GÓÓÓÓÓÓL!!!! Vezet a Pool! Gerrard lőtt középre egy szabadrúgást 30 méterre az alapvonaltól, jobbról, az ötös rövid oldalánál Benajun csúsztatta meg - a jobb alsóba! 1-0!
--------------------------------------------------------------------------------------------
A csoportban minden tisztázódott, a Lyon mellett a Fiorentina jutott a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapat közé. A Liverpool szégyenszemre csak az Európa-ligában szerepelhet. A Debrecen története első BL-fellépésén csak tanult, biztos kieső.
Claude Puel (Lyon): - Nem szabad a Lille elleni hétvégi vereségen keseregnünk (3-4 - a szerk.). Fizikailag és mentálisan is rendben van csapatom, amely képes győzni és az első helyen zárni a csoportot. Nem lesz egyszerű, tiszteljük a Debrecent, mert egy jó csapatról van szó. Óvatosnak kell lennünk.
Herczeg András (Debrecen): - Hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak a csoportkörben. Ezalatt sokat tanultunk, és még jobb teljesítményt nyújtva jövőre is szeretnénk visszatérni a sorozatba. Mi voltunk a kiscsapat a négyesben, semmi veszítenivalónk nem volt. Három kulcsemberünk hiányzik majd, de a minden bizonnyal győzelemre játszó franciák ellen is helyt szeretnénk állni. Büszkék vagyunk arra, hogy a BL-ben futballozhattunk.
Rafa Benítez (Liverpool): - A Liverpool az elmúlt öt évben mindig továbbjutott csoportjából, így nyilvánvalóan szomorúak vagyunk. A kiábrándító szereplés ellenére természetesen győzelemmel szeretnénk búcsúzni a Bajnokok Ligájától. Nincs időnk a sebeinket nyalogatni, hiszen a Premier League-ben és tavasszal az Európa-ligában fontos feladatok várnak ránk.
Cesare Prandelli (Fiorentina): - Sok a sérült, a hiányzó, amely cseppet sem könnyítette meg a helyzetemet a kezdő tizenegyet illetően. Örülünk, hogy továbbjutottunk, aki szóba jöhet alig várja, hogy részese legyen ennek a fantasztikus hangulatú csatának. Tudom, hogy a Pool a hétvégén az Arsenallal találkozik a bajnokságban, ezt viszont ki lehet használni.

 

A csoport állása:
1. Fiorentina 5 4 0 1 12 6 12
2. Lyon 5 3 1 1 8 3 10
3. Liverpool 5 2 1 2 4 5 7
4. DEBRECEN 5 0 0 5 5 15 0


 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu