Sándor kezdhet, Dzsudzsák csere

Létrehozva: 2011. október 10. 17:36
Telkiben tartotta meg a finnek elleni utolsó sajtótájékoztatóját Egervári Sándor szövetségi kapitány. A magyar labdarúgó-válogatottnak már nem lehet esélye kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra, ám a csapat nem fogja félvállról venni a kedden 20 órától kezdődő selejtezőjét. Sándor György kezdhet, Dzsudzsák Balázsra csereként számít a szakember, és mint azt már tudjuk, a korábban megsérült Rudolf Gergely kimarad. Novemberben a lengyelekkel és egy szintén csoportharmadik együttessel játszunk még.


A válogatott délutáni edzése előtt Egervári Sándor, valamint a játékosok közül Juhász Roland és Sándor György állt a sajtó rendelkezésére Telkiben. A szövetségi kapitány ismét leszögezte: a válogatott számára nincs tét nélküli mérkőzés, ezért bár a második hely megszerzésére már nincs esély, a játékosok ugyanolyan motiváltak, mint a korábbi selejtezők előtt

"Egy válogatottnak minden mérkőzésen, minden körülmények között a győzelemre kell játszania. A játékosok az egész országot képviselik, és minimális elvárás feléjük, hogy a téttel nem bíró meccseken is a maximumot adják. A motivációval eddig sem volt gond, mindig a maximumra törekedett a csapat, még inkább igaz lesz ez kedden is, egy telt házas mérkőzésen ugyanis minden körülmények között ki kell szolgálni a közönséget - mondta a szövetségi kapitány.

Egervári Sándor hozzátette: Dzsudzsák Balázs pályára léphet a mérkőzésen, ám egyelőre nem tud kilencven percet vállalni, ezért csereként, a második félidőben számít rá a szakmai stáb.

"Balázst egyelőre nem tartjuk alkalmasnak arra, hogy kilencven percet játsszon, de ő az a játékos, aki húsz-harminc perc alatt is sokat segíthet a csapatnak, és lendíthet az eredményességünkön - így a szövetségi kapitány. - Egy masszívabb finn válogatott érkezik ide, mint amelyikkel tavaly ősszel játszottunk Helsinkiben. Nem túlzás kijelenteni, hogy ellenfelünk a múlt héten mezőnyben jobban játszott a svédeknél, ennek ellenére magunkat tartom a találkozó esélyeseinek, ám komoly erőpróba lesz érvényre juttatni az esélyességet.

A kapitány hozzátette: a Videotonban hétről hétre jó teljesítményt nyújtó Sándor György minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap helyet a holnapi összecsapáson.

Juhász Roland elmondta: sokat lépett előre az elmúlt hónapokban a gárda, és a fejlődés ezúttal eredményességgel is párosult. A védő szerint fontos, hogy ne álljon meg a fejlődés, és ebből a szempontból nagyon is fontos, téttel bíró találkozó a finnek elleni.

Sándor György úgy fogalmazott: az utóbbi időszak eredményei önmagukért beszélnek, az elmúlt hónapok mérkőzéseiről kizárólag pozitívan felhanggal lehet beszélni, és a finnek elleni összecsapás is a jövő építésének egyik lépcsőfoka.

Egervári Sándor a hosszabb távú tervekről elmondta: mindkét novemberi FIFA-játéknapon játszik barátságos meccset a csapat, az egyik ellenfél a lengyel válogatott lesz, a másik pedig egy olyan együttes, amely hozzánk hasonlóan a harmadik helyen végzett csoportjában az Eb-selejtezőkön. A lengyelországi mérkőzést idegenben játssza az együttes, az Európa-bajnokságra elkészült egyik stadionban.

A sajtótájékoztató elhangzott, az eddigiektől eltérően kedden minden egyes szurkoló hozzájuthat a mérkőzésre készített Stadionújság című színes kiadványhoz: a több mint húszezer példányban megjelenő lapot ingyen adják a bejáratoknál.

A keddi program:
Magyarország-Finnország 20.00
Moldova-San Marino 20.00
Svédország-Hollandia 20.15

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA:

1. Hollandia 9 9 0 0 35:5 30 27
2. Svédország 9 7 0 2 28:9 19 21
3. Magyarország 9 6 0 3 22:14 8 18
4. Finnország 9 3 0 6 16:16 0 9
5. Moldova 9 2 0 7 8:16 -8 6
6. San Marino 9 0 0 9 0:49 -49 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rudolf nem játszik a finnek ellen
A hétfői edzés után eldőlt, Rudolf Gergely nem léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatott keddi utolsó Eb-selejtezőjén Finnország ellen....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Spanyol bíró a magyar-finnen
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a spanyol Alberto Undiano Mallencót jelölte ki a keddi Magyarország-Finnország Európa-bajnoki selejtező játékvezetőjének. Munkáját honfitársai, Fermin Martínez Ibánez és Jesús Calvo...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Válogatott: immár a szép búcsú a cél
A magyar válogatott tagjai számára a felkészülés eddigi legizgalmasabb másfél órája a Finnország-Svédország Európa-bajnoki selejtezőjének megtekintése volt. Vidámságra azonban nem volt okuk a lefújás után, a svédek ugyanis...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu