Válogatott: immár a szép búcsú a cél

Létrehozva: 2011. október 8. 12:28
A magyar válogatott tagjai számára a felkészülés eddigi legizgalmasabb másfél órája a Finnország-Svédország Európa-bajnoki selejtezőjének megtekintése volt. Vidámságra azonban nem volt okuk a lefújás után, a svédek ugyanis 2-1-re nyertek Helsinkiben, és bebiztosították második helyüket a csoportban. Egervári Sándort meglepte, milyen jól helytállt a finn együttes, de a svédek rutinja végül győzelmet ért. A játékosok a pályán akarják megköszönni a a magyar szurkolók biztatását, szépen akarnak búcsúzni a sorozattól.


 

MAGYAR REAKCIÓK A MECCS UTÁN
Egervári Sándor: A finnek nagyon közel álltak a meglepetéshez, de sajnos a papírforma érvényesült, így meg kell elégednünk a csoport harmadik helyével. A finnek azt a játékot hozták, amit vártam tőlük, az új kapitánnyal megvalósított taktika ezúttal is jól működött, mezőnyben kifejezetten jó benyomást tett rám a hazai együttes. Sajnos a kapuk előtt, a támadó harmadban és védekezésben a finnek kevesebbek voltak a svédeknél, egyénileg is többet hibáztak, mint ellenfelük, ami végül döntőnek bizonyult a végén.

Rudolf Gergely: Bíztam a finnekben, és nem alaptalanul, mert ha a befejezéseknél jobbak, akkor megszerezhették volna az egyik pontot. Azt bebizonyították, hogy nem rossz a csapatuk, de mi jobbak vagyunk, ezért meg kell vernünk őket. Csalódottak vagyunk, mert ezúttal sem állt mellénk a szerencse, de ez sajnos benne volt a pakliban, hiszen tudtuk, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk. Ettől függetlenünk itthon, telt ház előtt ugyanúgy fogunk hajtani, mint ha itt finn győzelem született volna. Célunk, hogy huszonegy ponttal zárjunk, emellett ha idegenben megvertük a finnekeket, akkor itthon, saját közönségünk előtt is meg kell.

Király Gábor: A tervünket már nem tudjuk megvalósítani, csupán a szép búcsú marad számunkra, ennyivel tartozunk a közönségnek. Az eddigi teljesítményünk ettől függetlenül jó volt, és saját magunknak is tartozunk azzal, hogy egy szép hazai győzelemmel zárjuk a selejtező sorozatot.

Korcsmár Zsolt: Nálunk jobban nem szurkolt senki a finneknek, és a hazaiak nem is voltak rosszabbak, mint a svédek, úgy láttam, ezt a meccset a nagyobb rutin döntötte el. A svéd válogatott a második félidőben taktikusan húzta az időt, és megtartotta az előnyét. A finnek egyéni hibákból kapták a gólokat, csapatként azonban jó teljesítményt nyújtottak, és ha a meccs elején kihasználják a nagy helyzetüket, teljesen másképp alakult volna a folytatás. Az esély elúszott, de saját becsületünkért és a szurkolókért hajtanunk kell kedden, és meg kell nyerni a találkozót.

Varga József: A finnek a kapu előtt határozatlanok voltak, mezőnyban azonban végig jól játszottak. Sajnos az elején ziccert hibáztak, míg a svédek két nagy helyzetből két gólt szereztek. Ha kedden hozzuk, amit tudunk, és úgy játszunk, mint az előző mérkőzéseken, akkor megnyerjük azt a meccset. Ez esetben a huszonegy megszerzett pont miatt nem szégyenkezhetünk, sajnálom, hogy ezúttal ez is kevés a második hely megszerzéséhez.

Juhász Roland: Én még a szünetben is döntetlent vártam, de sajnos hiába alakítottak ki a finnek több helyzetet, gólokat nem ők szereztek. Csalódottak vagyunk, de számunkra ugyanúgy van tétje a keddi meccsnek, mindenképpen szeretnénk győztesen búcsúzni a sorozattól. A hozzáállásunk ennek megfelelően ugyanolyan lesz, mint az eddig meccseken, és ha huszonegy ponttal zárunk, akkor saját teljesítményünkkel nem lehetünk elégedetlenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Svédország győzött, már biztosan 2.
Péntek este, Helsinkiben kiderült, életben maradnak-e a magyar labdarúgó-válogatott reményei az Eb-kijutásra. Sajnos minden esély elszállt, mivel a svéd válogatott 2-1-re győzött a rendkívül lelkes és sokkal több helyzetet...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu