Rudnevs: Nem vagyok a "lett Del Piero"

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 17. 11:32
Büszke lehet Csank János, büszke lehet a ZTE vezetősége, hiszen csütörtök este óta Artjoms Rudnevs nevétől hangos a nemzetközi futballvilág. Sajna, már nem a zalaegerszegi csapatban villog a lett támadó, a nyáron klubot váltó játékos a Lech Poznan mezében szerzett három gólt a Juventus stadionjában. A 22 éves futballista a világraszóló bravúr után is szerényen nyilatkozott, elhárította az összehasonlítgatásokat. Hja, ha valakit már a torinóiak ikonjához méregetnek…JUVENTUS-LECH POZNAN 3-3

„Nem vagyok a lett Del Piero, de még csak a lett Cassano sem! Csak az újságírók találták ki..."– mosolygott a lefújás után Rudnevs, aki egyértelműen a torinói összecsapás hőse volt.

A lett támadó először 11-esből, majd közelről talált Alex Manninger hálójába. A világbajnok védő, Giorgio Chiellini azonban kétszer kihasználta a lengyel bajnok védelmének megingását, majd Alessandro Del Piero atomlövésével már a Juve vezetett 3-2-re. A 92. percben aztán Rudnevs 30 méterről bombázott a kapuba.

„Úgy érzem, igazságos eredmény született. Hihetetlenül fordulatos volt a találkozó, némi szerencsével nyerhettünk volna. De a döntetlennek is örülhetünk. Sokáig nem feledem el ezt a mérkőzést. Hogy most mit érzek? Egyszerűen boldog vagyok!” – jelentette ki a Lech Poznan szurkolóinak új kedvence.

A lengyel bajnok a nyáron rutinos támadót is igazolt, a Bundesliga-veterán Artur Wichniarek azonban egyelőre árnyékba szorult a lett csatár miatt. Az Ekstraklasa címvédője egyelőre nyolc gólt szerzett a bajnokságban, Rudnevs már négyszer volt eredményes.

„Úgy érzem, hogy a Juventus elleni döntetlen után is sikeresek lehetünk az Európa-ligában. A következő mérkőzéseken még jobb teljesítményt nyújthatunk, megmutatjuk az Európa-ligában, hogy remek futballra vagyunk képesek! – jelentette ki az ifjú támadó, majd így folytatta: - Nyilvánvaló, hogy remek eredményt értünk el Torinóban, de a kezdés előtt az összes játékosunk azt hangoztatta, hogy a pályán nem kell tisztelnünk a Juventust. Így is történt.”

A lengyel újságírók az összecsapás előtt kiderítették, hogy Rudnevs gyerekkori kedvence éppen Del Piero, akivel meg is állapodott a lefújást követően.

„Szerettem volna mezt cserélni vele, de azt mondta, erre majd a poznani visszavágón kerítünk sort. Várom a pillanatot! Gyerekként az ő neve szerepelt a mezemen, most már kibírom, amíg hozzájutok az eredetihez.”

Artjoms Rudnevs a nyáron többhetes tárgyalássorozat után került Zalaegerszegről a Lech Poznanhoz, a lengyel sajtó szerint 400 ezer euróért. A lett támadó még pályára lépett a ZTE Európa-liga selejtezőjében, emiatt ki kellett hagynia új csapata BL-kvalifikációját a Sparta Praha ellen. A csehek hazai pályán és idegenben is 1-0-ra nyertek, így került a Kolejorz az El-be.

„Korábban is azt mondtam, hiba volt, hogy játszottam a Zalaegerszegben az Európa-ligában…De ez már a múlt, nem is tudunk ezen változtatni. A jelennel kell foglalkoznunk, hiszen nagyon erős csoportban szerepelünk az Európa-ligában. Hamarosan fogadjuk a Salzburgot, majd játszunk a Manchester Citytvel. Most már ez a fontos, nem az, ami a nyáron történt!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El: lebőgött a címvédő, pirulhat a Juve
VIDEÓK! Bekezdtek a csapatok a labdarúgó Európa-liga első csoportkörében, a 19 órakor kezdődött tizenkét meccsen ugyanis 40 gólnak tapsolhattak a szurkolók: a címvédő Atlético Madrid meglepetésre kikapott Szalonikiben, a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu