El: lebőgött a címvédő, pirulhat a Juve

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 16. 20:56
VIDEÓK! Bekezdtek a csapatok a labdarúgó Európa-liga első csoportkörében, a 19 órakor kezdődött tizenkét meccsen ugyanis 40 gólnak tapsolhattak a szurkolók: a címvédő Atlético Madrid meglepetésre kikapott Szalonikiben, a Juventus fordulatos meccsen 3-3-at játszott otthon a Lech Poznannal, míg a Manchester City a feltámadt David Silva vezérletével simán győzött Salzburgban. A játéknap hőse egyelőre a Torinóban a 92. percben egyenlítő, mesterhármast elérő, egykori zalaegerszegi Artjoms Rudnevs volt.


EURÓPA-LIGA, 1. CSOPORTKÖR:
A CSOPORT:
SALZBURG – MANCHESTER CITY   0-2 (0-1)
Salzburg, Salzburg Stadion, vezette: Georgiosz Dalukasz (görög).
SALZBURG: Tremmel - Schwegler, Afolabi, Sekagya, Svento - Schiemer, Mendes da Silva (Augustinussen, 74.) - Zárate, Leitgeb, Pokrivac (Jantscher, 55.) - Boghossian (Wallner, 54.). Vezetőedzők: Huub Stevens, Eddy Achterberg.
(kispad: Walke, Dudics, Wallner, Augustinussen, Jantscher, Hierländer, Alan)
MAN. CITY: Hart - Zabaleta, Kompany, K. Touré, Bridge (Boyata, 68.) - David Silva (Wright-Phillips, 84.), Y. Touré, De Jong, Barry - Tévez (Vieira, 79.), Jo. Menedzser: Roberto Mancini.
(kispad: Given, Richards, Milner, Wright-Phillips, A. Johnson, Vieira, Boyata)
Gólszerző: David Silva (8.), Jo (63.)
Sárga lap: Wallner (91.), ill. K. Touré (47.)
2. félidő:
94. Vége a meccsnek! A City tulajdonképpen könnyedén hozta a kötelezőt! Silva feltámad? 0-2!
63. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Megnyugtatta szurkolóit a City: David Silva adott Tévezhez a hazai térfél közepén, az argentin tolt egyet a labdán, majd 23 méterről, kissé jobbról kapura bombázott. Tremmel ugyan kiütötte a jobb alsó felé szálló labdát, de jött Jo, a csatár pedig néhány méterről, a balösszekötő helyéről a kapuba helyezett. 0-2!
48. Húúúúúú!! Nagyon okos szabadrúgáskombinációt követően lőtt Pokrivac centikkel a bal alsó mellé 22 méterről. A stadionban már gólt kiáltottak.
46. Folytatódik a mérkőzés. Csere nem volt.
1. félidő:
Vége a félidőnek! A City korai vezetése után visszább vett, a területet elsősorban az osztrákok uralták. A szórványos angol kontrák viszont életveszélyesek. 0-1!
Igyekszik a Salzburg, de a félidő végéhez közeledve az Man. Citynek akadt nagy helyzete. A 40. percben David Silva pörgethetett szabadon, de 9 méterről leadott lövését Tremmel hatalmas bravúrral védte.
8. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Nem pepecselt sokáig a Manchester City, máris előnyben a favorit: Bridge gurított balról középre, belül Jo lekészítette a labdát a második vonalban érkező David Silvának, aki 13 méterről, a bal alsóba helyezett. 0-1!
1. Elkezdődött a mérkőzés.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
JUVENTUS – LECH POZNAN   3-3 (1-2)
Torino, Stadio Olimpico, vezette: Vlagyiszlav Bezborodov (orosz).
JUVENTUS: Manninger - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie (Motta, 45.) - Lanzafame (Pepe, 55.), Sissoko, Felipe Melo, Kraszics - Iaquinta (Marchisio, 79.), Del Piero. Vezetőedző: Luigi Delneri.
(kispad: Storari, Motta, Marchisio, Bonucci, Pepe, Rinauldo, Giannetti)  
LECH POZNAN: Kotorowski - Wojtkowiak, Djurdjevics, Arboleda, Henríquez - Kikut (Wilk, 81.), Krivec, Injac, Peszko (Wichniarek, 73.) - Stilic (Tshibamba, 80.) - Rudnevs. Vezetőedző: Jacek Zielinski.
(kispad: Bieszczad, Gancarczyk, Wilk, Drygas, Wichniarek, Bosacki, Tshibamba) 
Gólszerző: Chiellini (45+1., 50.), Del Piero (68.), ill. Rudnevs (14., 30., 92. - az elsőt 11-esből)
Sárga lap: Felipe Melo (13.), Sissoko (36.), ill. Arboleda (39.), Peszko (65.), Krivec (74.), Wojtkowiak (78.)
2. félidő:
94. Vége! Micsoda meccs, remek csapatok! A Juve picit szégyelheti magát...3-3!
92. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!! Egyenlített a Lech!!!!!! Rudnevs-mesterhármas: te jó ég, a lett támadó hasonlóan nagy gólt zúdított a kapu jobb felső sarkába, mint Del Piero, azzal a különbséggel, hogy a labda érintette a felső kapufát is. Hihetetlen! 3-3!
68. GÓÓÓÓÓÓL!!!!! Del Piero fordított!!!! Micsoda találat: a csapatkapitány vezette, vezette a labdát, majd jó 30-ról, középről kapura suhintotta azt. A golyó repült, egészen a bal felső sarokig! 3-2!
50. GÓÓÓÓÓÓL!!!!! Egyenlítettek az olaszok!!! Del Piero bal oldali szöglete után Chiellini 8 méterről, középről lőtt ballal a bal alsóba. Chiellini-Rudnevs 2-2!
46. Folytatódik a mérkőzés. Csere nem volt.
1. félidő:
Vége a félidőnek! Meglepte ellenfelét az esélytelenebbnek vélt vasutascsapat, amely egy jogos büntetővel és egy szerencsésnek mondható szituáció után lépett el a Juvétól. Az olaszok nem játszanak rosszul, de eddig csak Chiellininek sikerült betalálnia. Nem ez marad a vége, az fix! 1-2! 
45+1. GÓÓÓÓÓÓL!!! Visszajött a meccsbe a Juve: Del Piero ívelt kapu elé balról egy szabadrúgást, bent az egyik lengyel a másik hátára fejelte a labdát, ami éppen Chiellini elé pattogott. A védő 3 méterről, előrevetődve stukkolt a kapuba!1-2!
45. Juve-csere még a félidő előtt: Motta be, De Ceglie le.
30. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Hoppá, már kettővel vezetnek a lengyelek! Rudnevs nevét biztosan megjegyzik az olaszok: egy kapu előtti kavarodásban szerencsétlenkedtek a Juve-védők, a felpörgő labdára a lett csatár csapott le, s 5 méterről, "félollózott" az üresen maradt kapu közepébe. Bajban a Zebrák! 0-2!

14. GÓÓÓÓÓL!!!!! Az egykori zalaegerszegi Rudnevs a balra vetődő Manninger mellett a jobb sarokba vágta a büntetőt. Meglepetés, vezetnek a lengyelek! 0-1!

13. Lech-tizenegyes!!!!!! Felipe Melo szabálytalankodott a büntetőterületen belül. Sárga lap! Jogos a büntetés!
Bántóan kevesen vannak kint a helyszínen...
1. Elkezdődött a mérkőzés. 
A TÖBBI TALÁLKOZÓ:
B csoport:
Arisz Szaloniki – Atlético Madrid 1-0 (Javito 59.)
Bayer Leverkusen – Rosenborg 4-0 (Helmes 4., 58., 61., Reinartz 38.) 
C csoport:
Lille – Sporting CP 1-2 (Frau 57., ill. Vukcsevics 11., Postiga 34.)
Levszki Szófia – Gent 3-2 (Joaozinho 43., Dembele 60., Greene 84., ill. Azofeifa 24., Suler 49.)
D csoport:
Dinamo Zagreb – Villarreal 2-0 (Rukavina 18., Sammir 80. - Kiállítva: Senna 74. - Villarreal)
FC Bruges – PAOK 1-1 (Kouemaha 61., ill. Malezasz 78.)
E csoport:
AZ Alkmaar – Sheriff 2-1 (Gudmundsson 14., Jaliens 83., ill. Moreno 68. - öngól)
Dinamo Kijev – BATE Boriszov 2-2 (Milevszkij 34., Jeremenko 44., ill. Rogyionov 3., Nekhajcsik 54.)
F csoport:
Sparta Praha – Palermo 3-2 (Wilfried 17., Kladrubsky 68., Kadlec 75., ill. Maccarone 38., Hernández 83.)
Lausanne – CSZKA Moszkva 0-3 (Vagner Love 22., 81. - a másodikat 11-esből, Ignasevics 68.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Európa-liga csütörtöki programja!
A Sporhirado.hu csütörtök este az összes Európa-liga mérkőzést nyomon követi majd. 19 órától a Salzburg-Manchester City és a Juventus-Lech Poznan találkozókkal kiemelten foglalkozunk majd, de természetesen a további tíz...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu