Pontjaiba került a kiállítás a liláknak

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 31. 20:51
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában az Újpest kétszer is vezetést szerzett Zalaegerszegen, de a 66. perctől emberelőnyben játszó házigazdák mindkétszer egyenlíteni tudtak. Előbb a negyedik percben Korcsmár, aztán a negyvenkettedikben Rajczi szerzett vezetést a vendég lila-fehéreknek, ám Waltner Róbert kétszer egyenlített. Másodszor Lipták kiállítása miatt már emberelőnyből, egy büntetőt értékesítve.


LABDARÚGÓ NB I, 13. FORDULÓ
ZALAEGERSZEG – ÚJPEST 2–2 (1–2)
Zalaegerszeg, 5000 néző. V: Kassai (Erős, Vámos)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Varga R., Miljatovics, Szamosi (Horváth A., 70.) – Sluka, Máté. Davidov (Petneházi, 60.), Hajdú (Alomerovics, 84.) – Meye, Waltner. Vezetőedző: Csank János.
ÚJPEST: Balajcza – Dudic, Lipták, Korcsmár, Mijadinoski – Bori (Jucemar, 77.), Sándor (Foxi, 76.), Bozics, Pollák – Rajczi (Cutuk, 69.), Kabát. Vezetőedző: Szentes Lázár
Gólszerző: Waltner (24., 72. - a másodikat 11-esből), ill. Korcsmár (4.), Rajczi (42.)
Sárga lap: Waltner (27.), Szamosi, 63.), ill. Dudics (21.), Lipták (27.), Bozics (73.)
Kiállítva: Lipták (66.)


Gyakorlatilag először lépte át a félpályát a negyedik percben, a rosszabb gólkülönbsége miatt a második helyen álló Újpest, máris gólt szerzett. Egy szabadrúgást Kabát ívelt előre a jobb oldalról, amit a berobbanó csapattársak közül Korcsmár lőtt közvetlen közelről a kapu közepébe (0-1).

A tabella tizenegyedik helyén álló hazaiak gyorsan megpróbáltak egyenlíteni két egykori újpesti révén: előbb Waltner, aztán Hajdú lőtt, de a védelem mindkétszer hárítani tudott. A 24. percben aztán az előbbinek mégis sikerült kiegyenlítenie, miután Meye lövését Balajcza kapus éppen elé paskolta (1-1).

Az egyenlítést követően az addig kitűnő iram kissé apadt. A lila-fehérek távoli lövésekkel kísérleteztek, a zalaiak azzal sem, s már-már úgy tűnt, hogy ez az állás marad a szünetig, amikor a 42. percben Bozics előreívelése után a labdát remekül adta középre jobbról, az amúgy balhátvéd Mijadinoski, amit aztán Rajczi pörgetett az ötösről a kapu bal alsó sarkába (1-2).

A szünet után a vendégek inkább a biztonságos védekezésre törekedtek, a zalaiak birtokolták többet a labdát, ám támadásaikban nem volt átütőerő. Egészen a 66. percig úgy tűnt, hogy már nem nagyon lesznek izgalmak, amikor is Lipták második sárga lapját érdemlő szabálytalanságát követte el, így emberhátrányba kerültek a lilák. Hat perccel később büntettek is a hazaiak: a csereként beállt Cutuk ért kézzel a labdához a tizenhatoson belül. A büntetőt Waltner értékesítette (2-2).

A hátralévő időben a emberfórban játszó zalaiak játszottak mezőnyfölényben, ám ugyanakkor a megfogyatkozott lila-fehérek sem mondtak le a győzelem és a kontrák lehetőségeiről, ám igazán komoly gólhelyzetet már egyik gárda sem tudott kialakítani, így maradt a döntetlen. Ezt elsősorban a vendégek bánhatják, akik sokáig uralták a játékot, de egyéni fegyelmezetlenségeik miatt végül mégis kénytelenek voltak beérni egy ponttal.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu