Oli Kahn: Rémálmaim vannak a BL-től!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 26. 09:47
Fantasztikus, leírhatatlan, elmondhatatlan utolsó három perc volt. 1999. május 26-án, éppen tíz esztendeje a labdarúgó Bajnokok Ligája egyik legelképesztőbb fordulatát hozó fináléjának nagy vesztese volt Oliver Kahn és a Bayern München. A barcelonai este, a Manchester Unitedtől elszenvedett tragikus 2-1 azóta is kísérti a futballtörténelem legjobb kapusai között számon tartott labdarúgót. A 2008-ban visszavonult Oli Kahn a mai napig nem tudja megemészteni azokat a kegyetlen pillanatokat.


Mario Basler a 7. percben szerzett vezetést a Bayern Münchennek a Nou Campban. A bajorok végig kézben tartották a finálét, Carsten Jancker és Mehmet Scholl még kapufát is rúgott, a Manchester United sehol sem volt.

 

Aztán a 91. percben egy baloldali szögletet és kapu előtti kavarodást követően Teddy Sheringham a jobb alsóba vágta a labdát. A ledermedt németek nem hitték el, hogy az utolsó pillanatban hosszabbításra hozta az ellenfél a meccset. 

 

Ha tudták volna akkor, hogy néhány másodperc múlva Ole-Gunnar Solskjaer a bal felsőbe lő, bizonyára elájultak volna...

 

Oliver Kahn csak feküdt széttárt karokkal, Samuel Kuffour a gyepet verte zokogva, a máskor oly bátor sereg egyszeriben összeomlott. Ki ne tette volna ezt a helyükben? Éppen tíz esztendeje mindennek.

 

„Már a kezünkben volt a trófea, amikor olyan történt velünk, amit álmomban sem gondoltam volna - emlékezett vissza a fájó momentumokra a tavaly visszavonult 39 esztendős válogatott hálóőr. - Azt hiszem, azok voltak életem legnehezebb percei. Ha rágondolok, a mai napig kiráz a hideg. Ez a futball. Nem koncentráltunk eléggé.”

 

Az akkori csapatkapitány úgy kaparta össze félig ájult csapattársait az éremátadásra.

 

„Sokkos állapotban voltunk, azóta is rémálmaim vannak - folytatta a jelenleg egy kínai tehetségkutató tévéműsort vezető portás. - Amikor hazaértünk, voltak, akik egyből lefeküdtek, akadtak olyanok is, akik elmentek valahová bút felejteni. Én speciel a szüleimmel voltam, és együtt bámultuk szótlanul az asztalt. Huszonhárom év után ismét ott voltunk a boldogság kapujában, mégsem jött össze. Életem legdrámaibb, legfájdalmasabb veresége volt az.”

 

Két évvel később Milánóban azért mosolyoghatott is Oli, hiszen a Valencia ellen megvívott, s végül tizenegyesekkel megnyert döntő némileg kárpótolta őt. Kahn persze a szerdai, Manchester United-Barcelona BL-csatáról is szólt egy keveset.

 

„Úgy vélem, az MU azon a szinten van e pillanatban, mint ahol a Milan volt a kilencvenes években. Ámulatba ejtő, ahogy és ennyi ideje menedzseli csapatát Sir Alex Ferguson. Ő az egyik legnagyobb. A kapusok? Van der Sar idősebb, már három döntőn is részt vett, de Valdés is rutinos annyira, hogy rendben megoldja feladatát. Nehéz megmondani, ki a jobb. Meglátjuk.”

Solskjaer lő, góóóóóóóóól!!!!!!!!  

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu