Nyilasi: Ha a Fradiban megbecsülnének…

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 12. 12:31
Huszonöt éve annak, hogy Nyilasi Tibor az Austria Wien csapatához szerződött. Az ex-ferencvárosi játékost kedden az Austria Wien - Rapid Wien bécsi labdarúgó derbire hívta meg a hazaiak vezetősége. Felmerült korábban, hogy a klub Nyílt magyarországi játékos-megfigyelőjeként alkalmazná. A legenda ezzel, valamint az osztrák és a magyar labdarúgás összehasonlításával kapcsolatban nyilatkozott a Sporthirado.hu-nak


- Kedden Ausztriában járt az Austria Wien - Rapid Wien bécsi városi rangadón. Milyen fogadtatás várta?

 

- Fantasztikus légkör volt a városban. Minden sarkon lehetett érezni, hogy igazi derbi lesz, hogy az emberek szurkolni és szórakozni jöttek aznap este. A játék ugyan nem volt színvonalasabb, mint egy magyar első osztályú bajnokié, de az iram nagyobb volt, mint itthon. A futball miliője teljesen más, mint Magyarországon: teltházas stadion, az összes régi ismerős, aki kötődik az Austriához, a VIP-páholyban. Még a rendőrök is jókedvűen, mosolyogva figyelték az eseményeket, nem pedig állig páncélban, könnygázzal felfegyverkezve. Az itthoni labdarúgás külsőségekben 15 évvel jár az osztrák mögött.

 

 

 

 

- Felröppent a hír, miszerint az Austria Wien magyarországi játékos-megfigyelője lenne a jövőben.

- Igen, valóban felmerült, ám a komolyabb tárgyalásokkal megvárjuk a bajnokság őszi szünetét. Örömmel fogadtam a felkérést, ám még nem döntöttem az ügyben. Lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, többek között azért, mert nem látom előre, hogy mennyi időm lesz rá, illetve, hogy mennyire komoly a felkérés. Ha a Fradinál csak tizedannyira megbecsülnének, mint Bécsben, meg sem fordult volna a fejemben az ajánlat, de a klub jelenleg komoly problémákkal küzd. Jelenleg hatalmas harcot vív a csapat önmaga megtalálásáért, valamint a feljutásért is. Sajnos mindent el lehet mondani erről a mai Ferencvárosról, csak azt nem, hogy ütőképes csapata lenne, bár kétmilliárd forintos adósságból indulva nem egyszerű a helyzet. Remélhetőleg hamarosan feljutnak, és ezzel ez a torokfojtó idegeskedés is megszűnik a klub körül.

 

- Tervezi-e, hogy újra a hazai élvonalban, vagy az utánpótlás nevelésben tevékenykedjen a közeljövőben?

 

- Mivel nem keresnek, ezért a kérdés tárgytalan.

 

- Hogy látja a játékosok lehetőségét Ausztriában, illetve Magyarországon?

 

 

 

- Ausztriában elindult egy hagyománytisztelő folyamat: újra a fiatal játékosokat preferálják a vezetőedzők, s ez a hazai szurkolók nagyobb szimpátiáját váltja ki. Az Austriánál például pont azután üldözték el a milliárdos tulajdonost és az alibiző külföldi futballistákat, hogy a csapat bukdácsolt a bajnokságban. Jelenleg sem játszik hibamentesen az Austria Wien az osztrák bajnokságban, de a szurkolók jobban tisztelik a fiatal osztrák játékosokat, mert látják rajtuk, hogy a lelküket kiteszik a pályán. A tehetségesebb fiatal magyar játékosokat ezzel szemben sokszor kiárusítják, és idejekorán még haza is jönnek külföldről. Ha hasonló körülmények lennének, mint Ausztriában, az segíthetné a fiatal játékosok kitörését.

 

- Mit gondol fiai lehetőségeiről a magyar labdarúgásban?

 

- Nagyobbik fiam, Bálint jelenleg a Fradi bő keretének tagja. Bár a Fradinál élet-halál harc megy egy-egy pozícióért, remélem sikeresen kerül majd ki ebből a küzdelemből. Örülnék, ha már külföldi megkeresésekről számolhatnék be, de ez egy olyan ranglétra, amit végig kell járnia. Elsődleges cél, hogy a Ferencváros kezdőcsapatába bejátssza magát, a többiről, majd akkor beszélhetünk.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu