Nikházi Márk: Nem szeretünk veszíteni!

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 23. 07:00
A csehországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott szerdán az olaszokkal csap össze a döntőbe jutásért. Nikházi Márk szerint az alapvető célokat a vb-kvalifikációval és a csoportból való továbbjutással már teljesítették, de tudásuk legjavát nyújtva a soron következő feladatot is megoldhatják, nem szeretnének veszíteni. Busai Attila úgy véli, az olasz csapat fikarcnyival sem jobb a spanyolnál, irány az Eb-döntő!


Fotó: Kovács Anikó

 

„A legfontosabb célunkat már elértük, hiszen kijutottunk a világbajnokságra, ráadásul a csoportból is továbbjutottunk. Mégis úgy gondolom, hogy a tizennyolc fős keretünkben egyetlen olyan játékos sincs, aki szeret veszíteni, éppen ezért mindent megteszünk a győzelemért az olaszok ellen is” – jelentette ki Nikházi Márk, aki az első csoportmérkőzésen még csereként, a másodikon és a harmadikon már kezdőként szerepelt.

 

„Valószínűleg ezúttal nem kapok helyet a kezdőcsapatban, viszont ha a kispadról beszállva lehetőséghez jutok, mindenképpen bizonyítom majd a trénernek, hogy legközelebb is számíthat rám és érdemes volt a csapatba állítania” – folytatta a technikás középpályás.

 

„Nem válogathatjuk meg az ellenfeleinket, de a legkevésbé sem bánom, hogy az olaszokkal mérkőzünk meg a fináléért – tette hozzá Nikházi. – Kiélezett küzdelemre, óriási összecsapásra van kilátás, fantasztikus közönségünknek hála, a hangulatra Prága és Pribram után Plzenben sem lesz panasz.”

 

Nikházi Márk tehát optimistán várja a dél-európaiakkal szembeni szerda esti ütközetet, Busai Attila pedig még nála is derűlátóbb. A védekező középpályás a bolgárok és a spanyolok ellen végig a pályán volt, a németek ellen pedig a hajrában állt be.

 

„Úgy érzem, meccsről meccsre jobban megy, kitűnő játékot ígérek az elődöntőre – adott hangot bizakodásának Busai. – Véleményem szerint az olasz csapat semmivel sem jobb a spanyolnál, már pedig a címvédőt sikerült legyőznünk. Ezt az akadályt is sikerrel vesszük, és szombaton harcba szállunk az Eb-trófeáért.”

 

„Eddigi sikereinket is elsősorban a csapategységünknek és a szervezettségünknek köszönhettük, ez az olaszok ellen is átsegíthet minket a holtponton, de remélhetőleg nem is lesz ilyen” – tette hozzá a középpályás, aki védekező feladatait kiválóan ellátja, az utóbbi időben pedig az ellenfél kapuja előtt is egyre gyakrabban tűnik fel a támadásoknál.

 

Simon Andrásra sárga lapos figyelmeztetései miatt nem számíthat szerdán Sisa Tibor, Németh Krisztián a vádliját, Nagy Olivér pedig a combját fájlalja. A liverpooli támadó biztosan pályára lép, remélhetőleg a pécsi védő is bevethető lesz.

 

Ahogy az lenni szokott, Sisa Tibor csupán másfél órával a kezdés előtt, pontban négykor fedi fel a lapjait, ekkor ismerteti a kezdőcsapatot. Várhatóan a Gulácsi Péter – Nagy Olivér, Korcsmár Zsolt, Debreceni András, Présinger Ádám – Busai Attila, Iszlai Bence - Gosztonyi András, Koman Vladimir, Szabó László – Németh Krisztián összeállításban futnak ki a plzeni stadion gyepére a mieink. Amennyiben a spanyolok ellen győztes gólt szerző Nagy Olivér nem tudja vállalni a játékot, úgy Szekeres Adrián szerepelhet a védelem jobb oldalán.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu