Newcastle: megalázta játékosát az edző

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 30. 10:35
Nem mindennapi baklövést követett el az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United menedzsere. Joe Kinnear egyik televíziós interjújában ugyanis egész egyszerűen elfelejtette játékosa, Charles N'Zogbia nevét. A futballista olyannyira megsértődött, hogy addig nem akar játszani, amíg a feledékeny edző a csapatnál van.


Puskás János, Albert Károly, Törőcsik Péter. Hogy nem tudják, kik ők? Vagy elfelejtettem valamit? Hm.

Valami ehhez hasonló tiszteletlenséget követett el a minap Joe Kinnear, a Newcastle menedzsere. A szórakozott tréner egy interjú alatt, ország-világ előtt elfelejtette a francia középpályás nevét, ezzel pedig lavinát indított el.

A kellemetlen pillanatokban a vezetőedző csak hebegett-habogott, N'Zogbia helyett Insomniát, azaz álmatlanságot emlegetett. Meglehet, Kinnear nem volt teljesen kipihent, máskülönben ekkora hülyeséget aligha követett volna el.

„Amíg Joe Kinnear itt van a csapatnál, nem vagyok hajlandó pályára lépni, mi több, el szeretném hagyni a klubot - csattant fel mérgesen a 22 esztendős futballista. - Vannak irántam érdeklődő csapatok, így kérem a vezetőséget, engedjen el. Ami történt, az cseppet sem normális. Elnézést kérek a szurkolóktól, de ez nem megy le a torkomon.”

Kinnear kínjában így kommentálta az esetet: „Ha mindenkinek tudnám a nevét vagy ki tudnám rendesen ejteni, igazán bölcs ember lennék. Charlesért pedig nem jött ajánlat senkitől sem. Azt hiszem, a játékos csak kifogást keres, hogy elhagyhassa a klubot.”

A FELEDÉKENY SZÖVETSÉGI KAPITÁNY
Magyarországon is megesett, hogy egy edző nem mindig tudta játékosai nevét: a legjobb példa erre az egykori szövetségi kapitány, Sós Károly esete. A korábban az NDK válogatottját is sikerrel irányító edző gyakran átnevezte játékosait, Páncsics Miklóst Táncsicsnak, Fazekas Lászlót Farkasnak, Solymosi Ernőt Somlainak, Fatér Károly kapust pedig Faternak nevezte. Ebből végül egy mulatságos sztori is kerekedett, ugyanis Fazekast az édesapja vitte le a válogatott edzőtáborába. A gólerős újpesti szélső összetalálkozott a kapitánnyal, aki éppen a csepeli kapust kereste:
"Hol van a Fater?" - kérdezte Fazekastól Sós.
"Hazament" - jött a válasz.
"Hazament???"
"Persze, mi dolga lett volna még itt?"
"És akkor ki fog védeni??"
Ez a sztori úgy is fentmaradt, hogy Fazekast meg akarta büntetni Sós, mivel későn tért vissza a szállásra.
"Karcsi bácsi, a faterral beszélgettem. Egész nap dolgozott az öreg, és csak most tudott jönni."
"Méghogy egész nap dolgozott? Mindig mondtam, hogy a kapusok flúgosak. Megmondhatja Faternak, hogy ő is meg van büntetve!"

 

 

A vétkes Tom Kinnear, akarom mondani Joe Kinnear... 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu