Moutinho válthatja Decót a Barcelonánál

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 10. 08:45
A katalán klubtól négy év után távozni szándékozó Anderson Luis de Souza, ismertebb futballnevén Deco, ismét együtt dolgozhat korábbi portói mesterével, José Mourinhóval. Barcelonába pedig az a Joao Moutinho érkezhet a pótlására, akivel jelenleg csapattársak az Európa-bajnokságon.


Fotó: Action Images/Lee Smith
Deco ázsiója a 2003-2004-es szezon végén emelkedett a magasba, amikor aktuális csapatával, a Portóval megnyerte a Bajnokok Ligáját, őt pedig a sorozat legjobbjának választották. Biztos volt, a remek idényt kihasználva valamelyik európai élcsapathoz igazol és bár sokáig úgy tűnt, hogy követheti José Mourinhót a Chelsea-hez, végül mégis Barcelonában kötött ki.

 

A katalánoknál kulcsszerepe volt a két bajnoki győzelemben, valamint a BL-sikerben, de az elmúlt két idény, ahogy a csapatnak, úgy neki is feledhetően sikerült. Időközben Andrés Iniesta a kezdőcsapatból is kiszorította, Deco esetleges klubváltása már 2007 nyarán felvetődött.

 

Akkor azonban még a klubnál sem szívesen váltak volna meg a rutinos középpályástól és mintha ő is szeretett volna még magának egy esélyt adni. Ez aztán nem igazán jött be: több meghatározó játékoshoz hasonlóan a portugál is leginkább csak asszisztált a szezon barcelonai hullámvasútjához. A nyári környezetváltozás igencsak esedékes...

 

Deco az Eb-n tartott sajtótájékoztatón kapott a jövőjével kapcsolatos kérdéseket is, konkrétumokról azonban nem tudott – vagy nem akart(?) – beszámolni.

 

„Az Eb végéig nem foglalkozom a jövőmmel, hogy mi lesz azután – mondta Deco –, különben is, még kétéves szerződés köt a Barcelonához. Ettől függetlenül lehetséges, hogy mégis váltok a nyáron, de ez most nem téma nálam. Majd a kontinenstorna után visszatérek erre.”

 

Deco esetében két sztárklub érdeklődéséről számolt be eddig a sajtó: a Chelsea ismét képbe került, igaz már Mourinho nélkül. A portugál szakember azonban nem feledkezett meg egykori kedvencéről, akivel az olasz bajnok Internazionale csapatánál is szívesen dolgozna együtt a jövőben.

 

A portugál középpályás helyére portugál középpályást nézett ki magának a Barcelona. Igaz, Moutinhóért olyan klubokkal kell versenyt futniuk a katalánoknak, mint a BL-címvédő Manchester United, vagy éppen a Chelsea és az Arsenal.

 

Deco a választást elősegítendő jótanácsokkal is szolgált Moutinhónak.

 

„A Barcelona egy igazi nagyklub – avatta be a négyszemközti beszélgetés részleteibe a nyilvánosságot is Deco, bár előző kijelentésével aligha árult el nagy titkot. – Biztos vagyok benne, hogy Moutinho nagyon jól érezné ott magát, de mindenképpen olyan csapathoz kell mennie, amelyben ő is megtalálja a számításait és boldoggá teszi, hogy ott lehet.”

 

A 21 éves Moutinho 2005 óta áll a Sporting alkalmazásában, 107 találkozón tizenhárom alkalommal volt eredményes.

 

A portugálok a nyitónapon a törökök ellen aratott 2-0-s sikerrel mutatkoztak be a kontinensbajnokságon. Deco és Moutinho is a kezdőcsapat tagjaként léphetett pályára, utóbbi végig a pályán lehetett, előbbit a hosszabbítás utolsó percében cserélte le Luiz Felipe Scolari. A portugálok következő ellenfele az első találkozóját szintén megnyerő Csehország lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu