Most már felülnének Európa trónjára

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 18. 11:40
A csütörtök esti, spanyolok elleni egy-nullás győzelemmel két legyet ütött egy csapásra a csehországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott, amely az újabb sikernek köszönhetően kijutott a világbajnokságra, ráadásul elődöntős kontinenstornán. Az önbizalomtól duzzadó játékosok most már mernek nagyot álmodni, a cél nem más, mint a dobogó legfelső foka. Nikházi Márk, Gosztonyi András, Iszlai Bence és Bajner Bálint is derűlátó.


Sisa Tibor a címvédő elleni szenzációs diadal után tréfásan megjegyezte, nagy gólarányú győzelmekről álmodik, de az apróbb sikerekkel is beéri. Ezzel persze jottányit sem von le a fiúk pazar produkciójának értékéből, csupán arra utalt, hogy a társaság futószalagon szállítja az egygólos, pontosabban az egy-nullás győzelmeket.

 

A szövetségi edző maximálisan elégedett az eddig látottakkal, a játékosoknak is megvan az okuk az örömre. Miután a pribrami klubházban becsukták maguk mögött a „Hungary dressing room” feliratú ajtót, tíz-tizenöt perc erejéig együtt ünnepelhettek a rájuk váró családtagokkal, barátokkal, szurkolókkal, majd felszálltak a csapatbuszra, hogy visszatérjenek Prágába.

 

„Előbb Portugáliát, majd Bulgáriát, ezúttal pedig Spanyolországot vertük egy góllal, kétség sem férhet hozzá, hogy az egy-nullás győzelem a legértékesebb” – jelentette ki Nikházi Márk. – Hogy miért? Mert ez a legnehezebb. Megszerezni a vezetést, aztán pedig megőrizni az előnyt, óriási dolog. Örülök neki, hogy ezúttal kezdőként léphettem pályára, remélem, ez vasárnap este, a németek ellen sem lesz másképp.”

 

Az említett három sikerből rendre oroszlánrészt vállalt egy N-betűs játékos, a portugálok és a bolgárok ellen N mint Németh Krisztián, a spanyolok ellen pedig N mint Nagy Olivér szerzett győztes gólt. Az N-klub Nikházi Márkkal teljes, reméli, hamarosan ő is betalál.

 

„Nem bánnám, ha a sorozat folytatódna, s a németek ellen az én gólom jelentené az újabb győzelmet és a csoportelsőséget – reagált a felvetésre a technikás középpályás. – De nem ez a legfontosabb, hiszen ez egy csapatsportág, ahol mindannyian egyazon közös célért küzdünk.”

 

S hogy mi lehet ez a cél? A hétfői és a csütörtöki csoportmeccsen egyaránt remeklő, átlag feletti teljesítményt nyújtó Gosztonyi András nyomban megadja a választ.

 

„Megvan a továbbjutás, most már a cél nem más, mint az Eb-arany – vetítette előre a közelmúltban az U19-es korosztály legjobbjának választott futballista. – Tudtuk jól, hogy könnyű meccs egy sem lesz, ez is egy elképesztően nehéz, de annál értékesebb győzelem volt.

 

„Hajtottam, küzdöttem, igyekeztem a szélsőjátékommal a lehető legtöbb pluszt nyújtani, de úgy érzem, bennem is és a csapatban is vannak még tartalékok – árulta el Gosztonyi. - Két meccset már megnyertünk, újabb két győzelemmel felkapaszkodhatunk a dobogó legfelső fokára. Nyilván az elődöntőre és a döntőre gondolok, de ez persze nem jelenti azt, hogy félvállról vennénk a németek elleni vasárnapi meccset, sőt.”

 

„Amikor a bolgárok ellen becserélt a tréner, az volt a cél, hogy meggyőzzem arról, legközelebb érdemes a kezdőbe állítania – magyarázza Iszlai Bence. – Szerencsére ez így is lett, ráadásul végig a pályán lehettem a spanyolok ellen. Ez a siker a csapat diadala. További esélyek? Ide az Eb-aranyat!”

 

A szerda délutáni edzésen Bajner Bálint már bizakodott, azt azonban még nem tudhatta, szóhoz jut-e a címvédő elleni csoportrangadón. Utóbb kiderült, nem hiába reménykedett, a hajrában Németh Krisztiánt váltotta, így ő is átesett a tűzkeresztségen.

 

„Nagyon örülök, hogy végre én is bemutatkozhattam az Európa-bajnokságon – mondta lelkendezve a román Libertytől Angliába, a West Ham Unitedhez szerződő ifjú támadó. - Ugyan csak pár percet kaptam, de nagyszerű érzés volt a lefújás után a pályán ünnepelni ezt a fantasztikus győzelmet. Remélem a következő, németek elleni meccsen többet játszhatok.”

 

A németek elleni vasárnapi csoporttalálkozón minden eldől, aki nyer, az végez a kvartett élén, döntetlen esetén Horst Hrubesch csapata az első, Sisa Tiboré pedig a második. Az elődöntőket szerdán rendezik, az egyiket fél hatkor Plzenben, a másikat negyed kilenckor Mlada Boleslavban. A finálénak Jablonec ad otthont. Az Eurosport valamennyi mérkőzést élőben sugározza.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu