„Meg kell fojtanunk a Man. Unitedet!”

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 14. 16:40
Nihat Kahveci pontosan tudja, hogyan lehet megfékezni a Manchester United labdarúgóit: meg kell fojtani őket, és ennek megfelelően múltbéli tapasztalatait is segítségül hívva a masszív védekezését tartja elsődleges fontosságúnak a Besiktas szempontjából. Apropó, védelem: Rio Ferdinand a Tottenham ellen visszatért hosszú sérüléséből, így ha túl sokgólos meccset nem is, de várhatóan izgalmas találkozót hoz a Boszporusz-parti Bajnokok Ligája-randevú.



A Besiktas határtalan önbizalommal készül a Manchester United elleni BL-nyitányra, bár nem felejti el, amikor legutóbb angol csapattal találkozott, beleszaladt a nagykésbe: a Liverpool nyolcat vágott az isztambuli együttesnek, amelynél többet még senki sem rámolt be az ellenfél kapujába a Bajnokok Ligája történetében.

Tisztában van ezzel Nihat Kahveci is, ám neki még a Villarreal támadójaként kellemes emlékei vannak az angol bajnoki címvédőről, noha a góllal, társaihoz hasonlóan adós maradt.

„Mind a négy találkozónk gól nélküli döntetlenre végződött, a recept adott: meg kell fojtani őket! Már a középpályán le kell támadnunk, nem engedhetjük, hogy mögénk kerüljenek. Olyan játékerőt képviselnek, hogy akár egyetlen villanással a maguk javára fordíthatnak egy meccset bármelyik pillanatban” – elemezte Nihat a Unitedet, amelynek védelmébe hosszú kihagyás után a hétvégén visszatért Rio Ferdinand.

A bekk éhesebb a játékra, mint valaha, és nem győzi hangsúlyozni, milyen fontos találkozók várnak csapatára a héten.

„Előbb elrajtol a Bajnokok Ligája, majd vasárnap a városi rivális Cityvel csapunk össze a Premier League-ben, nekünk azonban csak a kettős győzelem, azaz hat pont elfogadható. Ehhez maximális összpontosítás szükségeltetik, nem számítok egyik meccsen sem könnyű csörtére.”

A papírforma mindenesetre nem a „ Fekete Sasok” győzelmét ígéri: az MU legutóbbi 12 idegenbeli BL-mérkőzésén veretlen maradt, igaz, egyiket sem a félelmetes Inönü-stadionban játszotta…

 

A BAJNOKOK LIGÁJA KEDDI PROGRAMJA:
A-csoport:
Juventus-Girondins Bordeaux
Makkabi Haifa-Bayern München
B-csoport:
Wolfsburg-CSZKA Moszkva
Besiktas-Manchester United
C-csoport:
Zürich-Real Madrid
Olympique Marseille-Milan
D-csoport:
Chelsea-Porto
Atlético Madrid-APOEL Nicosia
Valamennyi mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu