Még a vesztes is az Atléticót dicséri

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 28. 13:49
Kell-e annál nagyobb dicséret egy együttesnek, ha még ellenfele is elismeri győzelmének jogosságát? Márpedig ezt történt a péntek esti Szuperkupa-mérkőzést követően: az Internazionale csapatkapitánya, a rendkívül rutinos Javier Zanetti is fejet hajtott az Atléticó Madrid előtt...Azt nem is kell külön kiemelnünk, hogy a spanyol gárda két gólszerzője, Jose Antonio Reyes és Sergio Kun Agüero is fennen hirdeti, megérdemelten diadalmaskodott az Európa-liga címvédője a Bajnokok Ligája legjobbjánál.


 

A mérkőzés második félidejében sokkal veszélyesebb és gólratörőbb hispán gárda megérdemelten hódította el a trófeát, története során először. A nyáron Jose Mourinhót elvesztő Internazionale kissé montoton futballal rukkolt elő, a kulcsembereknek nem igazán ment, így az Olasz Szuperkupa után a földrész hasonló díját már nem sikerült megszerezni.

Pedig a meccs előtt az új tréner, Rafa Benítez fennen hangoztatta, „fiai" magabiztos sikert aratnak…

„Remélem, gyorsan tanulunk ebből a leckéből – jelentette ki Javier Zanetti. – Az Atlético jobban játszott, de az is egyértelmű, a szezon elején még nem lehetünk száz százalékos formában. De nem keresünk kifogásokat! Most már a bajnokságra kell összpontosítanunk, amelyet hétfőn kezdünk el.”

Természetesen az ellenoldalon már egészen más hangulatban nyilatkoztak a játékosok. Az eddigi kicsit lesajnált Atlético Madrid ugyanis bebizonyította, a spanyol klubfutball nem csak az FC Barcelonából és a Real Madridból áll!

„Én szereztem az első gólunkat, ez boldoggá is tesz. De nem az a fontos, hogy ki talál a kapuba! Az a lényeg, hogy nyerjünk” – szögezte le a remek egyéni akció után eredményes Jose Antonio Reyes.

A Sevilla, az Arsenal, a Real Madrid és a Benfica korábbi támadója az elmúlt években távolabb került a futballvilág rivaldafényétől, de Monte-Carlóban ismét felcsillantott valamit tudásából. Büszkeséggel töltheti el, hogy alaposan meglepte a legutóbbi BL-szezon legjobb kapusát, Julio Cesart.

„Ismét bebizonyítottuk, hogy olyan csapatunk van, amely trófeákat nyerhet. Tudtuk, hogy nagyszerű ellenféllel találkozunk, de ismertük az erősségeit. Ezt a győzelmet fiamnak és elhunyt nagypapámnak ajánlom!” – mondta Reyes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Atlético lett Európa Szupercsapata
VIDEÓK! A sokkal motiváltabban, jobban játszó Atlético Madrid 2-0-ra legyőzte az önmaga árnyékát mutató Inter, ezzel története során először hódította el az Európai Szuperkupát. A spanyolok az első félidőben egyenrangú...
Tovább a teljes cikkhez »



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu