Az Atlético lett Európa Szupercsapata

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 27. 22:38
VIDEÓK! A sokkal motiváltabban, jobban játszó Atlético Madrid 2-0-ra legyőzte az önmaga árnyékát mutató Inter, ezzel története során először hódította el az Európai Szuperkupát. A spanyolok az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltak a BL-győztesnek, ám a másodikban fölénybe kerültek. A madridiak kihasználták a szenvedő, büntetőt hibázó kék-fehérek védelmének két rövidzárlatát és teljesen megérdemelten győztek.


EURÓPAI SZUPERKUPA:
INTER-ATLÉTICO MADRID 0-2 (0-0)
Monaco, Stade Louis II. Vezeti: Busacca (Arnet, Navarro)
INTER: Júlio César - Maicon, Samuel, Lúcio, Chivu - Sztankovics (Pandev 68.), Zanetti, Cambiasso - Sneijder (Coutinho 79.), Eto'o - Milito. Vezetőedző: Rafael Benítez. Cserepad: Castellazzi, Córdoba, Mariga, Materazzi, Pandev, Coutinho, Biabiany.
ATLÉTICO MADRID: De Gea - Ujfalusi, Perea, Godín, Álvaro Domínguez - Reyes (Mérida 69.), Paulo Assuncao, Raúl García, Simao (Camacho 91.) - Agüero, Forlán (Jurado 83.). Vezetőedző: Quique Sánchez Flores. Cserepad: Robles, Antonio López, Mario Suárez, Camacho, Jurado, Mérida, Diego
Gólszerző: Reyes (62.), Agüero (83.)
Sárga lap: Simao (85.), Raúl Garcia (89.)
________________________________________________________________________________________
ÖSSZEFOGLALÓ:
Pénteken este vagy az Inter, vagy az Atlético egy új trófeával gazdagíthatta vitrinjét, hiszen egyik csapat sem küzdhetett soha az Európai Szuperkupáért. A monacói döntőben az olaszok Thiago Motta hiányával kellett megküzdeniük, míg az Atléticónál hosszabbra nyúlt a névsor: Sergio Asenjo, Koke, Juanito révén.

Eleinte a BL-címvédő akarata érvényesült, az első öt percben három lövéssel tette le névjegyét a serleget 2005-ben a Liverpoollal egyszer már elhódító Rafael Benítez legénysége. A kezdeti izgalmak aztán hamar alábbhagytak és egy inkább küzdelmes, mint izgalmas első 45 percet láthatott a közönség.
Az Atlético egyenrangú partnere volt riválisának, leginkább távoli lövésekkel operált, de sem a spanyolok, sem a taljánok nem voltak veszélyesek kapura. A fordulás után inkább az El-bajnok akarata kezdett érvényesülni.

A 62. percben aztán meglett az eredménye erőfeszítéseiknek: balról indult a spanyol akció, egy kényszerítő után némi szerencsével Reyes elé került a labda, aki kicselezte az UEFA év legjobb klubvédőjét, Maicont, majd éles szögből a legjobb kapusnak választott Júlio César mellett a rövidbe bombázott.
A halvány, szenvedő Inter ezután sem tudott újítani, leginkább Eto'o próbálkozott, ám mind Sneijder, mind Milito önmaga árnyéka volt, így a hajrához közeledve egyre reménytelenebbé vált a kék-feketék helyzete. A gyakorlatilag kegyelemdöféssel felérő második gól a 83. percben született.

Teljesen elaludt az Inter védelme, a bal oldalon Simao húzta meg, Lúcio mellett elszáguldott, laposan középre gurított, Maicon és Samuel teljesen lemaradt a labdáról, ahogy Júlio César is, így Sergio Agüerónak csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A 90. percben Milito tizenegyest rontott, így nem maradt izgalom a végére, az Atlético megérdemelten gyűjtötte be az Európa Szuperkupát. Benítez mesternek lesz mit dolgoznia csapatával, egyelőre rettentően kevés, amit az Inter mutatott.
_____________________________________________________________________________________________
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
90+3.: Vége a mérkőzésnek.
90+1.: Camacho lépett pályára Simao helyére.
90.: Milito kihagyta a büntetőt! De Rea kihalászta a kapu jobb oldalába tartó lövést.
89.: Tizenegyest kapott az Inter! Maicon gurított középre, Pandevet Raúl Garcia rúgta fel, jogos a tizenegyes, a középpályás sárgát kapott.
85.: Simao sárgult be.
83.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLL!!! Teljesen elaludt az Inter védelme, a bal oldalon Simao húzta meg, Lúcio mellett elszáguldott, laposan középre gurított, Maicon és Samuel teljesen lemaradt a labdáról, ahogy Júlio César is, így Sergio Agüerónak az üres kapuba kellett passzolnia. Szinte eldőlt. 0-2.

82.: Forlán visszafogottan játszott, Jurado érkezett a helyére.
80.: Forlán szabadrúgásában volt erő, de középre, egyenesen Júlio César kezébe lőtt, így nem okozott veszélyt.
79.: A halovány Sneijdert lecserélték, Coutinho váltotta.
77.: Agüero kínálta meg Césart, a kapust elnyelte a távoli lövést.
72.: Húúú! Ezt megúszta az Atlético! Előbb Milito ziccerét fogta De Gea, majd az ismétlés a felső kapufáról kifelé vágódott, ám ha bemegy sem ér a gól, mert lesen volt az argentin.
69.: Frissítés a másik oldalon is: a gólszerző Reyest Mérida váltotta.
68.: Cserél Benítez: Pandevet küldte fel Sztankovics helyére.
65.: Na végre! Megélénkült a mérkőzés. A nagy elánnal támadó olaszoknak egy szép ellentámadással válaszoltak a madridiak, Sergio Agüero az ötösnél az alapvonalról lőtt volna, Samuel azonban blokkolta.
62.: GÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLL!!! Balról indult a spanyol akció, egy kényszerítő után némi szerencsével Reyes elé került a labda, aki kicselezte az UEFA év legjobb klubvédőjét, Maicont, majd éles szögből a legjobb kapusnak választott Júlio César mellett a rövidbe bombázott. Megérdemelten vezet az Atlético. 0-1.
60.: Furcsán hangzik egy óra eltelte után, de ez volt a meccs első igazi kapuraveszélyes lövése.
59.: Atlético-kontra indult, Reyes a jobb oldalon Chivura vezette rá a labdát, a román mellett befelé cselezett és a hosszút vette célba, lapos lövését emberfeletti bravúrral tolta szögletre Júlio César
58.: Eddig az Európai Szuperkupán mindig volt gól, reméljük, nem ezen a mérkőzésen szakad meg a sorozat.
53.: De Rea ügyetlenkedett kapujából messze kimozdulva, a spanyolok szerencséjére egyik interes sem tudta kapura lőni a labdát.
50.: Érdekesség: az Interben a csatár, Diego Milito futja a legtöbbet, több mint öt kilométert, igaz Raúl Garcia a másik oldalon öt és félnél tart.
48.: Perea hibázott hátul, Milito lecsapott a labdára, ám két lövését is blokkolták, így megúszta az Atlético.
46.: Elkezdődött a második 45 perc.
45.: Ennyi volt, nem hosszabbított Busacca, 15 perc múlva folytatjuk.
45.: Reyes jó 25-ről próbált szerencsét, Júlio Césarnak megint nem kellett izgulnia.
40.: Szépen kijátszott akció végén Agüero kissé balról, csúnyán a bal felső fölé lőtt.
34.: Simao vett át egy labdát a tizenhatos jobb oldalánál, de laposan csúnyán mellé lőtt.
32.: Eto'o megkavart két Atlético-védőt, majd úgy 18 méterről, balról, a jobb alsó mellé tüzelt.
31.: Mintha lemásolta volna öt perccel ezelőtti lövését, Assuncao ismét métereket tévesztett 25 méterről.
30.: Szinte siklik a labda a pályán, nem csoda, vadonatúj a gyepszőnyeg a State Louis II-ben, Szlovéniából hozatták a gyeptéglákat és ma használják először.
29.: Az első komolyabb helyzet: jobb oldali szöglet után az előrehúzódó Samuel fejelt a jobb felső sarok mellé/fölé.
26.: Paulo Assuncao 25 méteres lövése kissé megpattant, így elkerülte a kaput.
22.: Eltelt az első félidő fele, kapura tartó lövést még nem láttunk, három Inter-kísérlet azért elkerülte a ketrecet, összességében lezárják a csapatok a területeket, kiegyenlített a mérkőzés.
16.: Az Atlético távoli szabadrúgása szállt be veszélyesen, míg az Inter-védelem nem tisztázott. Egyelőre rengeteg szabálytalanság tördeli a mérkőzést.
10.: A kezdeti Inter-nyomás után kiegyenlítődött a mérkőzés, az Atlético is szétnézett az ellenfél térfelén, de különösebb veszélyt nem okozott.
5.: Álmosan kezdett az Atlético védősora, megint rossz helyre fejeltek egy beívelést, Cambiasso szinte kirúgta a stadionból az ismétlést.
3.: Eto'o bal oldali beadását nem tudták felszabadítani a spanyol védők, Milito 12 méteres lövésébe viszont beleléptek, így szöglet.
1.: 45 másodperc elteltével az első lövés Sneijder éles szögből, ballal tüzelt kapu fölé.
1.: Az Inter kezdte a mérkőzést.
20:42: Megérkeztek a csapatok, Javier Zanetti a BL-serleget, Simao pedig az El-trófeát „cipelte be" az arénába.
20:39: Egyik csapat sem játszott még soha az Európai Szuperkupáért, legutóbb 1998-ban mérkőzött egymással két „újonc", akkor a Chelsea és a Real Madrid csapott össze egymással.
20:36: A bukik természetesen kék-fekete-győzelmet várnak, nagyjából 1,4-szeres pénzt ér sikerük, az Atlético végső győzelmét 2,7-szeres odds-szal adják.
20:30: Az olaszok idei ötödik trófeájuk begyűjtésére készülnek, a Bajnokok Ligája mellett az olasz bajnokságot, kupát és szuperkupát is elhódították.
20:26: Az Inter nem számíthat a pénteki találkozón Davide Santonra és Thiago Mottára, a spanyoloknál kimarad Sergio Asenjo, Koke, Juanito és Luis Perea hagyja ki a meccset.
20:19: Alig fél órán belül kezdődik az Európai Szuperkupa az Inter és az Atlético részvételével, jó szórakozást kívánunk!
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu