Lesz-e angol csapat a négyben?

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 8. 15:33
Aki csütörtök este továbbjut, az már a döntőért játszhat az Európa-ligában, Gera Zoltán Fulhamje és a trófeára áhítozó Liverpool is erre készül. Az is elképzelhető azonban, hogy ebben a sorozatban sem marad angol alakulat a legjobb négy között!! A magyar csatár szerint gólokat kell lőniük, különben nagy bajba kerülhetnek. Rafa Benítez nagy terhet rakott Fernando Torres vállára.


WOLFSBURG-FULHAM 21:05

Az első meccsen: Fulham-Wolfsburg 2-1. 

Gera Zoltán, a Fulham magyar válogatott csatára tisztában van azzal, hogy hiába nyertek otthon, szinte biztos, hogy gólt kell lőniük Wolfsburgban a továbbjutáshoz.

"Elégedettek voltunk a győzelemmel, de a 2-0 sokkal jobb lett volna. Kettő-egy lett, még van egy meccs, és gólt, gólokat kell lőnünk ahhoz, hogy biztosra mehessünk.'

A Fulham európai sikereinek egyik kulcsa, hogy a visszavont csatár Gera és a másik ék Zamora nagyszerű párost alkot, erről a Basel, a Sahtar, és a Juventus védői talán többet tudnának mesélni. Mindkét támadó öt gólt szerzett eddig a szezonban a nemzetközi porondon.

"Jó Bobbyval játszani, remek párost alkotunk. Nagyon sokat fejlődött. Erős, megtartja a labdákat, és mindig gólveszélyes" - zárta Gera.

LIVERPOOL-BENFICA 21:05

Az első meccsen: Benfica-Liverpool 2-1. 

EURÓPA-LIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL-BENFICA 21:05
Anfield Road, vezeti: Björn Kuipers (holland).
LIVERPOOL: Reina - Johnson, Agger, Carragher - Aquilani, Mascherano, Lucas - Benajun, Gerrard, Kuyt - Torres. Menedzser: Rafael Benítez.
Cserepad: Cavalieri,  Degen, Kirjakosz, El Zsar, Pacheco, Plessis, Ngog.
BENFICA:  Júlio César - Maxi Pereira, Luisão, Sidnei, David Luiz - Javi García, Ramires, Di María, Carlos Martins - Aimar, Cardozo. Vezetőedző: Jorge Jesus.
Cserepad: Quím, Peixoto, Miguel Vítor, Fabio Coentrao, Rubén Amorim, Nuno Gomes, Kardec.

2005-2006-ban, a BL-selejtezőjében kettős vereséggel búcsúzott a Liverpool a Benfica ellen, a lisszaboni 0-1 után az Anfielden két góllal kaptak ki a Vörösök. Rafa Benítez úgy van vele, kétszer nem csap ugyanoda a ménkű:

"Most van egy idegenben lőtt gólunk és jobb a keretünk, remélhetőleg teljesen máshogy alakulnak a dolgok."

A spanyol mester honfitársába, Fernando Torresbe veti minden bizodalmát, szerinte a Pool kilencese is bármikor képes lehet hasonló teljesítményre, mint amilyet Leo Messi mutatott az Arsenal elleni BL-negyeddöntő visszavágóján. Talán éppen a Benfica ellen...

Skrtel, Fabio Aurelio és Kelly sérült, Babel és Insúa eltiltott. Benítez több formációval is kísérletezett, és nagyon valószínű, hogy három védővel, Aggerrel, Carragherrel és Jonhsonnal küldi karcba csapatát, mivel nincs klasszikus balbekkje.

Két csatára is kidőlt a Benficának, Javier Saviola és Weldon nem játszhat, a balbekk César Peixoto szereplése kérdéses.

Jorge Jesus csapata bombaformában van, utóbbi 12 meccséből 11-et nyert a ligában, a Ligakupa-cím után a bajnoki arany is szinte már zsebben a Sasoknak.

"Nagyon jó csapatunk van, és a Liverpoolé sem rossz, élvezetes, kőkemény összecsapást várok. Nem vagyunk hozzászokva, hogy csak úgy nekünkrontanak, Portugáliában ez ritkán fordul elő a Benficával. Szívósan kell majd küzdenünk, és nem szabad engednünk, hogy túlságosan is átvegyék az irányítást."

ATLÉTICO-VALENCIA 21:05

Az első meccsen: Valencia-Atlético 2-2.

Nehéz helyzetben a Valencia, amely csak döntetlenre volt képes a Mestallában a spanyol rivális Atlético ellen, ráadásul két gólt is kapott. Ezzel a kezdő sípszó után máris kiesésre állnak a Denevérek, de nem mehetnek fejjel a falnak, öt védő, Carlos Marchena, Ángel Dealbert, Jérémy Mathieu, Miguel és Bruno Saltor sem segíthet rajtuk.

A három esztendeje még a Valenciát irányító Quique Sanchez Flores - aki José Antoniio Reyesre is számíthat - nyilatkozatában elmondta, álmában sem gondolta volna ősszel, hogy idáig menetel az európai porondon csapata.

STANDARD-HAMBURG 21:05

Az első meccsen: Hamburg-Standard 2-1. 

A Standard és a HSV is mindent feltett egy lapra, az Európa-liga sikerre. A belga címvédő csak a nyolcadik helyen végzett a liga alapszakaszában, a  sorozat döntőjének helyt adó Hamburgnak sem teremhet túl sok babér a Bundesligában.

"Kétségkívül a Hamburg a favorit, de annak számított korábban a Panathinaikosz és a Salzburg is, mégis kivertük őket" - nyilatkozta a liege-iek edzője, Dominique D'Onofrio.

A csapatkapitány Steven Defour mellett Landry Mulemo, Cyriac Gohi Bi Zoro és Felipe maródi a hazaiaknál.

A túloldalon Bastian Reinhardt, Romeo Castelen, Eljero Elia, és Marcell Jansen csak tévéről nézi meccset, Joris Mathijsen, Mladen Petric, Zé Roberto és Ruud van Nistelrooy bevetése azonban elkerülhetetlen, bár egyikük sincs száz százalékos állapotban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benítez: Költsünk, vagy lecsúszunk!
Rafael Benítez úgy véli, immár elkerülhetetlen, hogy a Liverpool komoly összegeket fektessen játékosokba, különben tovább csúszik lefelé a lejtőn. A Vörösök menedzserének szavai aligha találnak meghallgattatásra az adósságban...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kassai vezeti Geráék wolfsburgi meccsét
Az Európai Labdarúgó-szövetség újabb fontos mérkőzéssel bízta meg a dél-afrikai világbajnokságra készülő Kassai Viktort. A magyar játékvezető ezúttal az Európa-ligában jut szerephez, ő dirigálja csütörtökön Gera Zoltánék, vagyis...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Európa-liga: Pool-bukta, Gera-öröm!
MECCSÖSSZEFOGLALÓKKAL! Rakkolós meccsen, két tizenegyesgóllal végül 2-1-es vereséget szenvedett Lisszabonban a Liverpool a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első összecsapásán. Daniel Agger csodaszép góljára két...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu