Koman: Kezdhetnek pakolni az olaszok!

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 23. 09:30
Koman Vladimir dicséri sampdoriás csapattársait, Vincenzo Fiorillót remek kapusnak, Andrea Polit pedig kiváló középpályásnak tartja, mégis azt üzeni nekik és a többi olasznak, hogy kezdhetnek csomagolni, a szerda esti plzeni mérkőzés után úgy is utazhatnak haza. Azaz a magyar csapatkapitány szerint kétség sem férhet a mieink győzelméhez és továbbjutásához az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében.


 

A SportHirado.hu érdeklődésére szerdai elődöntőbeli riválisaink, az olasz játékosok - köztük Vincenzo Fiorillo, Massimiliano Tagliani, Andrea Poli és Stefano Okaka Cuka – egybehangzóan állították, hogy a magyarok közül leginkább Koman Vladimirtől tartanak.

 

Úgy vélik, Koman kitűnő támadásszervező, erényei közül pedig cselező készségét és rúgótechnikáját emelték ki. Ugyanakkor hozzátették, szerencsés helyzetben vannak, hiszen jól ismerik a magyarok csapatkapitányát, aligha okozhat meglepetést a számukra.

 

A magyar válogatott és a Samdporia karmesterét a Sparta Praha otthonául szolgáló AXA Arena mögötti edzőpályán tartott tréning után szembesítettük az azzurrik nyilatkozatával, amire vezéregyéniséghez méltó módón, igen frappánsan reagált.

 

„Azt üzenem nekik, hogy jobban teszik, ha kezdenek pakolni, mert az elődöntő után indulhatnak haza” – jelentette ki Koman Vladimir, aki az első két csoportmeccset végigjátszotta, a harmadikat pedig a kispadon ücsörögve nézte végig.

 

Ezzel egyúttal a párharc kimeneteléről is sokat elárult, de azért röviden genovai csapattársait, a hozzá hasonlóan a Sampdoria alkalmazásában álló Vincenzo Fiorillót és Andrea Polit is jellemezte.

 

„Fiorillót a korosztály egyik legtehetségesebb kapusának tartják, az összes olasz nagycsapat le akarja igazolni. Ráadásul elég fiatal, 1990-es születésű – árulja el a Voli becenévre hallgató „veterán” irányító, aki 1989. június 16-án látta meg a napvilágot. – Eléggé magabiztos, csak ritkán pattan ki róla a labda. A kifutásoknál is szinte mindig a lehető legjobb ütemben hagyja el a kapuját.”

 

„Andrea Poli rendkívül technikás, nemcsak az előkészítés, hanem a befejezés is az erőssége, gólerős játékos – folytatta Koman. – Remek a helyzetfelismerő képessége, ügyes és gyors, ehhez pedig elképesztő futómennyiség is társul. Poli vitathatatlanul az olasz válogatott egyik legjobbja, nélkülözhetetlen kapocs a hátvédek és a támadók között.”

 

Koman Vladimirhoz hasonlóan Andrea Poli is bemutatkozott már a Serie A-ban, a magyar játékos 2007. április 8-án, a Torino, az olasz pedig bő félévvel később, november 4-én, a Cagliari ellen.

 

Az elődöntőben sárga lapos figyelmeztetései miatt nem számíthat Simon Andrásra Sisa Tibor, Korcsmár Zsolt viszont újra rendelkezésre áll, a középső védő a csoportkör zárónapján töltötte le eltiltását.

 

Szerdán fél hattól Svein Oddvar Moen fújja a sípot Plzenben az olasz-magyaron, a norvég játékvezető korábban a német-bolgár és az angol-görög mérkőzéseken dirigált.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu