Josep Guardiola: Ezért kell a rotáció!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 10:49
Josep Guardiola szerint csapata igazolta a Basel ellen, hogy a rotációs-rendszer miért is előnyös manapság. A gránátvörös kékek trénere emellett elmondta, hogy az gárda jövője miatt is fontos volt a Bajnokok Ligájának a C csoportjában aratott 5-0-s győzelem. Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck trénere igazságtalannak tartja, hogy együttese kikapott a Sportingtól.


„Jobban játszottunk ezen az estén, mint a Basel, ez tény, de ez senkit ne tévesszen meg, a svájci bajnok egyáltalán nem gyenge csapat – nyilatkozta a gránátvörös-kékek mestere, Josep Guardiola együttese fölényes győzelme után. – Hiszen láthattuk azt is például, hogy az előző körben a 2-0-s vereségük ellenére jobban futballoztak, mint a Sporting.”


„Az, hogy negyedóra elteltével már két góllal vezettünk megkönnyítette a helyzetet számunkra, és lehetővé tette, hogy ilyen jó formát mutassunk. Elsősorban a szélen vezetett támadásainknak köszönhetjük, hogy látványosan játszottunk.”


„Nem szabad megelégednünk azzal, hogy ilyen arányban nyertünk a Bajnokok Ligájában, nem szabad elszállnunk, hanem folytatnunk kell a kemény munkát. Igaz ez a mérkőzés jót tehet a csapatnak a jövőt figyelembe véve.”


„Kiváltságos helyzetben vagyok, hogy olyan játékosaim vannak, mint Bojan, aki ezúttal kezdőként kapott helyet a csapatban, és két góllal háláta ezt meg. De minden egyes futballistámat dicsérhetném. Sokan kritizálnak mondván, miért alkalmazom a rotációs rendszert, úgy gondolom, ezután az eredmény után nem kell ezt megmagyaráznom…”


Christian Gross, a Basel vezetőedzője elismerte, együttesének saját pályáján sem volt esélye a fantasztikus ellenféllel szemben.

 

„Ha egy ilyen erős csapat, mint a Barcelona ennyire korán előnybe kerül, akkor sajnos benne van a pakliban, hogy ez lesz a vége. A Barca ellen ebből a helyzetből talpra állni nagyon nehéz, mondhatni lehetetlen. Ezt nem csupán a mi példánk tükrözi hűen, hanem az is, hogy az Atletico Madrid is beleszaladt egy csúnya, hat egyes vereségbe, Barcelonában.”

 

A csoport másik találkozóján Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck vezetőedzője érthető módon elégedetlen volt az eredménnyel, ugyanis együtttese otthon kapott ki 1-0-ra a portugál Sportingtól.


„Igazságtalan eredmény született ma este. A Sportingnak mindössze egyetlen helyzete volt, amit ki is használt. Nincs más választásunk, meg kell nyernünk a visszavágót – nyilatkozta az ukrán gárda trénere. – Legalább egy döntetlent megérdemeltünk volna, hiszen minden lehetőségünk megvolt arra, hogy megnyerjük ezt a találkozót.”

 

A visszavágókra november 4-én kerül majd sor Barcelonában, illetve Lisszabonban.

 

Gólrekordot állított be az FC Barcelona

Roger Federer, a világklasszis svájci teniszező helyszíni szurkolása sem segített az FC Baselen, amelyet az FC Barcelona rendkívül udvariatlan vendégként a St. Jakob Park stadionjában vert el 5-0-ra szerda este, a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. csoportkörében.

KO-sikerével a katalán gárda két különdiadalt is a magáénak vallhat: egyfelől a BL jelenlegi 32 csapatos mezőnyében immár ő az egyedüli, amely mindhárom mérkőzését megnyerte, s százszázalékos mérleggel, 9 ponttal vezeti a négyesét. Másfelől a saját házi gólrekorddal kirukkoló Barca beállította az idegenben elért eddigi BL-gólcsúcsot, amelyet azóta tartanak számon, hogy mai formájában elrajtolt a Bajnokok Ligája első, 1992/93-as idénye.
A spanyol együttes előtt a portugál FC Porto a német Werder Bremen (1994), az angol Chelsea a török Galatasaray (1999), a spanyol Valencia az osztrák Sturm Graz (2001), francia bajnokságban szereplő Monaco pedig a spanyol Deportivo La Coruna (2004) otthonában tudott győzni 5-0-ra.

 

C CSOPORT, 3. FORDULÓ:
FC BASEL – BARCELONA 0-5 (0-3)
Bázel, Szent Jakob-park, 35 000 néző, vezette: Eric Braamhaar (holland).
FC BASEL: Costanzo – Zanni, Abraham, Marque, Safari – Rubio, Ergics, Huggel, Chipperfield (Gjasula, 55.) – Derdiyok, Streller (da Silva, 71.). Vezetőedző: Christian Gross.
BARCELONA: Víctor Valdés – Daniel Alves, Puyol, Márquez (Caseres, 53.), Sylvinho – Xavi (Henry, 57.), Yaya Touré (Victor Snches, 67.), Busquets – Messi, Hleb – Krkic. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Gólszerző: Messi (5.), Busquets (15.), Bojan (22.), (46.), Xavi (48.)
Sárga lap: Rubio (43.), Abraham (86.)

 

C CSOPORT, 3. FORDULÓ:
SAHTAR DONECK – SPORTING LISSZABON 0-1 (0-0)
Donyeck, Olimpiai Stadion, 25 000 néző, vezette: Herbert Fandel.
SAHTAR DONECK: Pjatov – Srna, Kucser, Csigrinszkij, Rat – Duljaj, Hübschman (Gai, 82.), Jadson (Willian, 72.), Fernandinho – Marcelo Moreno (Gladky, 72.), Brandao. Vezetőedző: Mircea Lucescu.
SPORTING LISSZABON: Rui Patrício – Abel Ferreira, Tonel, Anderson Polga, Veloso – Rochemback, Joao Moutinho, Izmajlov (Grimi, 73.), Derlei (Helder Postiga, 89.) – Liédson, Romagnoli (Pereirinha, 68.). Vezetőedző: Paulo Bento.
Gólszerző: Liedson (76.)
Sárga lap: Srna (81.) ill. Rui Patricio (85.)

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu