„Jól döntött Bodnár, hogy nem vállalja”

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 31. 18:04
Megkezdődött a visszaszámlálás a magyar válogatott számára a szeptember 5-i, Svédország elleni, és a szeptember 9-i Portugália elleni világbajnoki selejtező előtt. Két jobbhátvéd került a fókuszba, Bodnár László balesete mindenkit megrázott, Szélesi Zoltán pedig immár a BL-főtáblás Debrecen játékosaként adott magabiztos nyilatkozatot a sajtó képviselőinek Telkiben.


Erwin Koeman szövetségi kapitány hétfőn késő délután a telki edzőközpontban tartott kerettalálkozót, ahol sajtótájékoztató keretében fogadta a felé záporozó kérdéseket.

Két nyomós érvvel is szolgált a tréner a szokásosnál bővebb, 23 fős keret mellett: sérülések miatt a védő Vanczák Vilmos és Vaskó Tamás kimaradt, a  kapus Fülöp Márton szereplése még kérdéses, míg nyolc játékost fenyeget eltiltás sárga lapok miatt.

A hétvégén tragikus kimenetelű balesetet okozó Bodnár László hiányzott, nem akar társai terhére lenni, ezért úgy határozott, nem vállalja a szereplést a magyar válogatott Svédország és Portugália elleni világbajnoki selejtezőin.

"Nem a legoptimálisabb a hangulat a csapatnál, Bodnár balesete érzékenyen érintett mindenkit a keretben - fejtette ki a véleményét az ügyben Koeman. - Kétszer is beszéltem vele, úgy érzem, a leghelyesebb döntést hozta, most szüksége van egy kis időre, hogy feldolgozza a történteket. Bízom benne, hogy hamar túlteszi magát ezen az együttes, és a játékosok minden idegszálukkal a svédek elleni meccsre koncentrálnak."

A BL-csoportkörös Debrecen új igazolása, a válogatott jobbhátvédje, Szélesi Zoltán is hamar a középpontban találta magát, kikérte magának, hogy a francia légióskodás után váltása visszalépést jelentene. Szerinte azt csak előrelépésnek nevezhetjük, ha valaki a Ligue 2 után a Bajnokok Ligájában bizonyíthat.

Gaál Miklós csapata, az Amkar Perm hétfőn még bajnokit játszik, ezért ő kedden csatlakozik társaihoz. 

A kapitány az ellenfelekről szűkszavúan nyilatkozott, úgy véli, függetlenül attól, hogy milyen összeállításban játszik az ellenfél, mindenkinek a lehető legtöbbet kell kihoznia magából. Hozzátette, "nem csak rajtunk, a csoportban az összes riválison óriási a nyomás, még az éllovas dánok is bajba kerülhetnek, ha kikapnak a portugáloktól, mi pedig nyerünk Svédország ellen."

A magunk részéről csak annyit tennénk hozzá, úgy legyen!

A sajtótájékoztatót követően a szövetségi kapitány jó ötven perces regeneráló edzést tartott a keret tagjainak. 

Szerdán 13:30-kor Bajnai Gordon miniszterelnök látogatja meg a csapatot - az esemény sajtónyilvános lesz -, csütörtökön 18 órakor pedig Erwin Koeman tart sajtótájékoztatót a Puskás-stadion Iharos-termében. Az ezt követő 18.30-kor kezdődő edzés szintén nyilvános lesz az érdeklődő újságírók számára.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu