Istenítik a játékosok a Juve új edzőjét

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 26. 15:13
El vannak ájulva Alberto Zaccheronitól a Juventus játékosai. A Ciro Ferrara helyére január végén kinevezett olasz vezetőedzőt géniusznak és megmentőnek titulálják Torinóban. Tény, az új seprű valóban jól seper, az 56 esztendős szakemberrel hat meccsből egyszer sem kaptak ki a Zebrák. Csütörtökön pedig az Európa-ligában is továbbjutottak.


Január 23-án a Roma elleni hazai bajnoki vereséggel megpecsételődött Ciro Ferrara sorsa, a borzasztó időszakát élő Juventus elöljárói néhány nappal később az egykori Lazio-trénert, Alberto Zaccheronit nevezték ki utódjául.

A fanyalgók hamarosan elhallgattak, jóllehet éppen a Lazio ellen debütáló vezetőedző odahaza csak egy soványka 1-1-gyel indította torinói karrierjét. Egy újabb ikszet követően (Livorno, 1-1) azonban három siker érkezett (Genoa 3-2, Bologna 2-1, Ajax 2-1), utóbbi kettő ráadásul idegenben.

Csütörtökön aztán eljött az igazság órája is, hiszen az Ajax elleni visszavágón kiderült, képes lesz-e legalább egy jó nemzetközi tavasszal kárpótolni elbaltázott idényét a Juve. A válasz: egyelőre igen, mi több, a játékosok egy emberként állnak Zaccheroni mögött.

„Kevesen ismerik annyira a futballt, mint Zaccheroni - fogalmazta meg csapattársai véleményét Mohamed Sissoko. - Ő az egyik legjobb, aki sokat látott már, velünk pedig el tudta hitetni, igenis képesek vagyunk jól játszani. Zaccheroni egy géniusz!”

Ehhez a gondolatmenethez csatlakozott Alex Manninger, aki Gigi Buffon sérülése miatt az Európa-liga-visszavágón beállhatott a hazai kapuba.

„Nyugodtságot, kiegyensúlyozottságot és minőséget hozott magával Zaccheroni - kezdte a kapus a Sky Sport Italiának adott nyilatkozatában. - A Juventus egyre jobb lesz és ez nagyban neki köszönhető.” 

EMLÉKEZTETŐ:
LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT:
JUVENTUS-AJAX 0-0 (összesítésben: 2-1)
Torinó, Stadio Olimpico, vezeti: Laurent Duhamel (francia).
JUVENTUS: Manninger - Grygera, Chiellini, Legrottaglie, De Ceglie - Marchisio, F. Melo, Sissoko - Del Piero (Candreva, 87.), Diego (Camoranesi, 71.), Amauri (Trezeguet, 15.). Vezetőedző: Alberto Zaccheroni.
Cserék: Pinsoglio - kapus, Cannavaro, Zebina, Camoranesi, Trezeguet, Candreva, Paolucci.
AJAX: Stekelenburg - Van der Wiel, Oleguer, Alderweireld, Vertonghen - De Zeeuw, Enoh (Rommedahl, 77.), De Jong, Eriksen - Pantelics (Emanuelson, 75.), Szulejmani (Szuk, 65.). Vezetőedző: Martin Jol.
Cserék: Vermeer - kapus, Emanuelson, Gabri, Anita, Rommedahl, Szuk, Lodeiro.
Sárga lap: F. Melo (62.), ill. Enoh (70.), Vertonghen (86.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu