Hoppon maradt a Liverpool a házirangadón

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 19. 20:29
VIDEÓVAL! A hajráig győzelemre állt a Liverpool az Everton elleni házirangadón az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának zárótalálkozóján, ám Steven Gerrard 68. percben szerzett bombagóljára Tim Cahill a 87. percben egy bombafejessel tudott válaszolni. A hazaiak a múlt heti döntetlen után ezúttal is csak egy pontra voltak jók, igaz, az 1-1 azért inkább a vendégekre nézve tekinthető hízelgőnek. Ennek az iksznek a Manchester United örülhetett a legjobban, Alex Ferguson együttese ugyanis megőrizte első helyét a tabellán úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál.


ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 22. FORDULÓ:
LIVERPOOL-EVERTON 1-1 (0-0)
Liverpool, Anfield Road, vezette: Howard Webb
LIVERPOOL: Reina - Carragher, Hyypiä, Skrtel, Fabio Aurelio - Kuyt, Gerrard, Xabi Alonso, Riera (Babel, 89.) - Keane (Benajun, 67.), Torres (Lucas Leiva, 85.). Menedzser: Rafa Benítez.
EVERTON: Howard - Hibbert, Lescott, Jagielka, Baines - Osman, Arteta, Phil Neville, Pienaar, - Cahill, Anichebe. Menedzser: David Moyes.
Gólszerző: Gerrard (68.), ill. Cahill (87.)
Sárga lap: Pienaar (27.), Arteta (51.)

 

Fernando Torresszel a fedélzetén állt ki a rangadóra a Liverpool, a spanyol csatár hosszú idő után térhetett vissza sérüléséből a kezdőcsapatba. Amíg a hazaiak a már említett hispán mellett Robbie Keane-t és Dirk Kuytöt is bevetették, az Everton ezúttal is vérbeli támadó nélkül volt kénytelen játszani.

A múlt inkább a Vörösök mellett szólt – legutóbb is, 2008. március 30-án, hasonló leosztásban 1-0-ra nyert Rafa Benítez együttese. Mi több, az ezt megelőző öt Anfield Roadon megrendezett meccsükön az Everton csupán két 0-0-s döntetlenre volt képes, no, meg három vereségre.

Ráadásul végre ismét összeállhatott legelöl a félelmetesnek tartott Torres-Keane duó – ketten eddig ebben a bajnokságban mindössze kilencszer játszhattak együtt. Elvben tehát minden adott volt egy hazai diadalhoz, igenám, csakhogy egy jó formában lévő Everton volt az ellenfél.

Nem várhattunk sok gólt a presztízsmérkőzésen, ezért csodálkoznunk sem volt szabad a félidei 0-0-n. Emitt egy Torres bénázás, amott egy Cahill-felhőfejes – az iram nagy volt, a látnivaló kevés.

Mindkét edző nyugalmat hirdetett a kezdés előtt, ám a második felvonásban bizonyára már nem így gondolták. Főleg David Moyes, hiszen a folytatásban a kékek láthatóan beszorultak. A Liverpool már az elején dönteni akart a tipikusan egygólos meccsé váló összecsapáson.

Aztán a 68. percben eljött az igazság órája: a csapatkapitány Steven Gerrard klasszisa és 23 méterről megeresztett mesterműve elég is volt ahhoz, hogy a Vörösök már-már az ismételt listavezetésről álmodhassanak.

Steven Gerrard bombagólja 1-0! 

Csakhogy a hajrában megbosszúlta magát Benítez taktikája: a mester minden csatárát lecserélte, csapatát pedig a totális védekezésre kárhoztatta. A 87. percben aztán jött Tim Cahill, aki közelről szertefoszlatta a hazai szurkolók álmait.

Cahill pontot érő fejese 1-1! 

Maradt az 1-1, aminek az így élen maradó Manchester United örülhetett a legjobban.


2. félidő:

93. perc. Vége! A Pool megint nem nyert, a szurkolók csalódottan mehetnek haza. Az Everton csere nélkül harcolta ki a döntetlent. 1-1!

90. perc. Két percet hosszabbít Webb.

89. perc. Liverpool csere: Babel jött be Riera helyett.

87. perc. GÓÓÓÓL! Tim Cahill kiegyenlített! Arteta végzett el szabadrúgást a bal oldalon, az alapvonaltól három méterre. Életerős lövésébe Cahill stukkolt bele, a labda pedig védhetetlenül a kapu közepébe vágódott! 1-1!

86. perc. Mindent egy lapra feltéve játszik az Everton. A Pool hátát felhorzsolja a háló...

85. perc. Még egy hazai csere: Lucas Leiva váltotta Torrest.

84. perc. No, itt egy helyzetecske: Osman 17 méterről, a jobbösszekötő helyéről lőtt kapura, ám a bal felsőbe tartó labdát Reina megfogta.

80. perc. Láthatóan visszaestek a látogatók a bekapott gól óta, sem szöglet, sem helyzet, sem semmi.

68. perc. GÓÓÓÓÓL! Vezetnek a hazaiak! Steven Gerrard, hát ki más! A csapatkapitány vezette, vezette, majd 25 méterről, középről egyelőre élre lőtte a Poolt. A labda a jobb alsóban kötött ki. 1-0!

67. perc. Ez ma nem ment Robbie. Keane helyére Benajun jött be.

62. perc. Kuyt cselezgetett-szerencsétlenkedett a labdával az Everton térfelének közepén, a játékszer aztán Torres elé került, aki egyből, 22 méterről középről a kapu fölé bombázott.

60. perc. Egyre másra rúgja a szögleteket a Liverpool, egyértelműen nyomnak a hazaiak, hogy a találkozó kétharmadánál el is döntsék a csatát. Mert aki itt gólt lő, az nyer...

56. perc. Most az Everton kapott égi áldást: Gerrard 13 méterről durrantott kapura, a labda kijött Howardról, Kuyt ismételhetett volna, de az egyik védő becsúszva szerelt. Ezt megúszták a kékek.

54. perc. Abbamaradt az égi áldás. Gól viszont még mindig nincs.

51. perc. Arteta kapott sárgát.

50. perc. Szakad a hó vagy a havas eső vagy valami olyasmi...

48. perc. Gyorsan belelendültek a csapatok. Egy veszélyes Everton-beadás után máris jöhettek a hazaiak. A vendégek tizenhatosán belül előbb Robbie Keane, majd Fernando Torres is elesett, Webb játékvezető azonban - helyesen - nem ítélt büntetőt.

46. perc. A Liverpool kezdte meg a második félidőt, csere egyik csapatban sem volt.

1. félidő:

47. perc. Vége a félidőnek! Küzdenek, birkóznak egymással a csapatok. Az Everton igyekszik lassítani ellenfele játékát és ritmusváltás után helyzetbe kerülni. Eddig ezt nem csinálják rosszul. A Pool most sem brillírozik. Bármelyikük vezethetne, az állás mégis 0-0.

45. perc. Két percet hosszabbít a bíró.

44. perc. Riera szánta el magát lövésre úgy 24 méterről, középről: a spanyol középpályás nem tévesztett sokat, csak néhány centit.

43. perc. Sokatmondó adat, hogy míg az Everton négy szögletet is elvégzett már, addig a Pool egyet sem...

42. perc. Osman szúrt rá egy lövést messziről, ám Reina a helyén volt.

40. perc. Anichebe és Xabi Alonso fejelt össze, éppen ápolják őket.

36. perc. A Liverpool valamivel többet, 55 százalékban birtokolja a labdát.

30. perc. Az első félóra elteltével elmondható: hatalmas az iram, sok a szabálytalanság, kezd felébredni a Liverpool, és könnyen lehetne akár 1-1 is. Ám most még 0-0.

28. perc. A meccs legnagyobb helyzetét puskázta el Torres: egy nagyszerű indításra csapott le a spanyol, két védő között kilépett, a labdát maga elé engedte, ám amikor már mindenki feküdt, hat méterről a bal kapufára pöccintett.

27. perc. Sárga lap: Pienaar kapott sárga lapot, mert Kuyt ellen szabálytalankodott.

26. perc. Anichebe adott be az alapvonalról, jobbról, a középen érkező Cahill 9 méterről, középről a kapu jobb alsó sarka felé fejelt, ám Reina hatalmas bravúrral szögletre mentett. Hatalmas helyzet volt!

22. perc. Gerrard emelt kapu elé a félpályától, Kuyt 12 méterről fejelt, Howard azonban biztosan védett.

19. perc. Támadna, veszélyeztetne a Liverpool, az Everton azonban jól zár a védelemben.

12. perc. Baloldali szabadrúgás tekeredett be a vendégkapu elé, Kuyt átvette a labdát, ám az öt és feles túlsó sarkánál elpackázta a helyzetet - Baines blokkolt.

10. perc. Helyzet már volt, a játék biztató, gól azonban egyelőre nincs a mérkőzésen.

1. perc. Anichebe hamar megtornáztatta Reinát, 18 méterről középről célozta meg a bal alsót, ám a kapus szögletre mentett.

1. perc. Elkezdődött a találkozó.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu