Hiddink megbocsátott a renitens Cole-nak

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 21:19
Guus Hiddink menedzser nem rakja ki a Chelsea FA-kupa negyeddöntőjére készülő keretéből Ashley Cole-t, aki csütörtökön részegen randalírozott, és lépett fel a kelleténél is erélyesebben az intézkedő rendőrök ellen. Hogy csapaton belül ne maradjon következmények nélkül a kihágás, a labdarúgó angol sajtóforrások szerint 160 ezer fontot lesz kénytelen befizetni a klub kasszájába, amely éppen a duplája annak az összegnek, amelyet a rendőrség számlájára kell átutalnia.




Csütörtök hajnalban a Chelsea három játékosa, Ashley Cole, John Terry és Michael Mancienne is alaposan a pohár fenekére nézett, ám ez önmagában nem biztos, hogy bekerült volna az angol bulvárlapokba. Az már annál inkább, hogy az Arsenal egykori bekkje inzultálta az őt csendesíteni igyekvő rendőröket, akik megmakacsolták magukat, és bevitték az őrsre a renitens labdarúgót.

Cole mindössze három órát töltött a fogdában, és bár emellett 80 ezer fontot is be kellett fizetnie a rendőrség kasszájába, összességében olcsón megúszta a randalírozást. Guus Hiddink, a Chelsea menedzsere sem szeretne túl nagy feneket keríteni az ügynek, és számít a játékos szolgálataira a szombati, Coventry City elleni FA-kupa találkozón.

„Péntek reggel beszéltem Ashley-vel, így személyesen is meggyőződhettem róla, hogy szánja-bánja, ami csütörtökön történt – értékelte a történteket a holland mester. – A nagy nyilvánosság előtt is bocsánatot kért, és megígérte, még egyszer nem esik ugyanabba a hibába. A részemről fátylat borítottam a múltra, igaz, a pénzbüntetéstől nem tekinthetek el (angol források szerint kétheti bérét, azaz 160 ezer fontot kell befizetnie a klub kasszájába).”

„Rajta kívül még két labdarúgó vétett a házirend ellen, velük is először négyszemközt szeretnék leülni, csak utána marasztalom vagy mentem fel őket. Minden eset más és más, nem szabad egy kalap alá venni őket. A lényeg az, hogy a csapategység ne bomoljon fel, ennek szellemében kell döntenünk a vétkesek felelősségre vonásáról.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu