Herczeg András és a 2 balszerencsés gól

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 2. 11:05
Ismét szegényebbek lettünk egy álommal, ismét nem sikerült a bravúr a magyar bajnokcsapatnak! Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere szerint csapata nagy küzdelmet vívott az ukrán vendéglátóval, két balszerencsés gól miatt nem jött össze legalább a döntetlen…Pedig a Loki jól helytállt a Budapesten 5-0-s diadalt arató Metaliszt Harkiv vendégeként, de még mindig várni kell az első pontra, az első sikerre az Európa-liga főtáblán. Erre pedig már csak egy lehetőség kínálkozik idén, a csoportkörben szintén búcsúzó Sampdoria ellen december 16-án a Puskás Ferenc Stadionban…


 

Derekesan helytállt, három percig még vezetett is, de mégis meg kellett adnia magát az Európa-ligában a Debrecen labdarúgócsapatának Harkivban, a leendő Eb-helyszín Metaliszt Stadionban. A szünet után Czvitkovics gólja után nem sokkal Bódi öngólja következett, a hajrában ismét megtört a nyomás alatt a Heczeg-csapat, az első gólban is főszerepet vállaló Olijnyik döntötte el a meccset szinte nullszögből a farkasordító hidegben. 

„Nehéz talajú pályán nagy küzdelmet vívott egymással a két csapat – jelentette ki Herczeg András a lefújást követő sajtótájékoztatón. - Parázs hangulatú mérkőzés lett belőle. Sikerült megszereznünk a vezetést, de sajnos hamar egyenlített a Metaliszt. Úgy érzem, a vezetésünk után két balszerencsés találat megfosztott minket a bravúros pontszerzéstől.”

Talán legjobb meccsét játszotta az Európa-ligában a Loki, amely a vártnál sokkal bátrabban és sokkal támadóbb felfogásban kezdte a csatát, ezzel  alaposan meglepve ellenfelét. Ha Kiss Zoltán nem ügyetlenkedi el ziccerét a 32. percben, vezethetett volna a magyar csapat, de ami nem jött össze, az a szünet után már igen, Kabát részesítette elsőrangú kiszolgálásban Czvitkovicsot, aki öt méterről a kapuba perdített!!! Csak három percig tartott a Loki-ünnep Ukrajnában, Olijnyik remek lövése a kapufáról pattant vissza Bódiig, aki már nem tudott kitérni a labda útjából, öngól lett a vége.

Hősiesen tartotta állásait a Debrecen az utolsó félórában, de végül összeroppant a nagy nyomás alatt, Olijnyik szinte nullszögből szerezte a győztes, és mint végül kiderült, továbbjutást érő találatot. Ehhez kellett a Loki-kapus elképesztő hibája is, de ettől még tény, a Metaliszt bejutott a legjobb 32 közé az Olaszországban 2-1-es sikert arató PSV Eindhoven mellett.

. A Harkivnak gratulálok a továbbjutáshoz! Azt vártuk, amit kaptunk. Jól meg is oldottuk a feladatunkat, de az egyenlítő találatot megelőzően, a szöglet után lassan léptünk ki a jobb oldalon, és szerencsés góllal egyenlített a hazai csapat” – tette hozzá a Loki szakmai főnöke.

Sajnos az ukrajnai vereség miatt sem változhatott a helyzet: a Loki tavaly ősszel a BL-ben, most pedig az Európa-ligában sem szerzett még pontot. Vagyis sorozatban tizenegy pont nélküli találkozónál jár…Pedig szerdán este a harkiviek trénere is elismerte, ennél többet érdemelne a magyar bajnok.

„Örülök, hogy nyertünk, nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl – mondta Miron Markovics, a Metaliszt vezetőedzője. - Ilyen időjárási körülmények között futballozni nem volt egyszerű, speciális cipőt választottunk, de még így is csúszkáltak a játékosok. Ezt a három pontot nagyon meg kell becsülni, a Debrecent pedig dicséreti illeti, mert remekül helyállt. Majdnem pontot raboltak, de úgy vélem, számunkra minden jó, ha jó a vége. Az utolsó csoportmeccsen, a PSV otthonában már nem lesz tétje a találkozónak, ennek ellenére bármilyen összeállításban is játszunk majd, mindenképpen nyerni szeretnénk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El: vezetett, mégis elvérzett a Loki!
VIDEÓK! Derekesan helytállt, három percig még vezetett is, de mégis meg kellett adnia magát az Európa-ligában a Debrecen labdarúgócsapatának Harkivban, a leendő Eb-helyszín Metaliszt Stadionban. A szünet után Czvitkovics gólja...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu