El: vezetett, mégis elvérzett a Loki!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 1. 21:03
VIDEÓK! Derekesan helytállt, három percig még vezetett is, de mégis meg kellett adnia magát az Európa-ligában a Debrecen labdarúgócsapatának Harkivban, a leendő Eb-helyszín Metaliszt Stadionban. A szünet után Czvitkovics gólja után nem sokkal Bódi öngólja következett, a hajrában ismét megtört a nyomás alatt a Heczeg-csapat, az első gólban is főszerepet vállaló Olijnyik döntötte el a meccset szinte nullszögből a farkasordító hidegben.


EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
METALISZT-DEBRECEN 2-1 (0-0)
Harkiv, Metaliszt Stadion, vezette: Daniel Stalhammar (svéd).

METALISZT: Starcev - Gueye, Obradovics, Psenicsnih, Villagra - Edmar, Valjajev, Cleiton Xavier, Olijnyik - Devics (Vorobej, 73.), Bordian (Liszenko, 94.). Vezetőedző: Miron Markevics.
Cserepad: Dencsuk, Romancsuk, Berezovcsuk, Selajev, Vorobej, Liszenko, Sani Kaita.

DVSC:
Malinauskas - Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Laczkó - Kiss Z., Varga J. - Szakály P. (Ramos, 80.), Bódi (Yannick, 53.), Czvitkovics - Kabát (Coulibaly, 64.). Klubmenedzser: Herczeg András.
Cserepad: Verpecz, Luis Ramos, Dombi, Yannick, Fodor, Nagy Z., Coulibaly.
Gólszerző: Bódi (51. - öngól), Olijnyik (88.), ill. Czvitkovics (48.)
Sárga lap: Simac (23.), Ramos (91.) 
Talán legjobb meccsét játszotta az Európa-ligában a Loki, amely a vártnál sokkal bátrabban és sokkal támadóbb felfogásban kezdte a csatát, ezzel  alaposan meglepve ellenfelét. A Metaliszt a továbbjutásért harcolt. Parádés első félóra lett az eredménye ennek, amelynek során négyszer is komolyabbat kellett védenie Malinauskasnak, de a Lokit sem kellett félteni, Bódi lövésénél óriásit kellett hárítania Starcevnek, és Kabát is lekötötte a hazai védők figyelmét. Ha Kiss Zoltán nem ügyetlenkedi el ziccerét a 32. perbcen, vezethetett volna a magyar csapat, de ami nem jött össze, az a szünet után már igen, Kabát részesítette elsőrangú kiszolgálásban Czvitkovicsot, aki öt méterről a kapuba perdített!!! Csak három percig tartott a Loki-ünnep Ukrajnában, Olijnyik remek lövése a kapufáról pattant vissza Bódiig, aki már nem tudott kitérni a labda útjából, öngól lett a vége.

Hősiesen tartotta állásait a Debrecen az utolsó félórában, de végül összeroppant a nagy nyomás alatt, Olijnyik szinte nullszögből szerezte a győztes, és mint végül kiderült, továbbjutást érő találatot. A hazai pályán vereséget szenvedő Sampdopria is a magyar bajnok sorsára jutott (Pazzini góljára két Toivonen-találat volt a válasz), nem éli meg a tavaszt a nemzetközi porondon.

Huszti Szabolcs szerezte a Zenit harmadik gólját magya rangadón, az Anderlechttel szembem, öt meccs után is megőrizte százszázalékos mérlegét Spalletti együttese.

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. PSV Eindhoven 5 4 1 0 10 3 +7 13
2. Metaliszt Harkiv 5 3 1 1 9 4 +5 10
3. Sampdoria 5 1 2 2 4 5 -1 5
4. DEBRECEN 5 0 0 5 2 13 -11 0

94.: Vége a mérkőzésnek! 2-1!
94.: Csere: Selajev jött be Liszenko helyére.
91.: Ramos gyűjtött be egy sárga lapot.
90.: Három perc.
88.: GÓÓÓL!!!!! OLIJNYIK!!!! Ilyen nincs! Olijnyik csapta be Bernáthot a bal oldalon, aztán az alapvonal közeléből úgy tűnt, mintha bejátszaná, de kinézte magának a rövid alsót, amiről teljesen elfeledkezett Malinauskas!!!! Bent van a a labda!!!! 2-1

87.: Elképesztő, mi van itt, az üres kapura nem tudták belőni az ukránok, Cleiton perdített a kapufára, aztán a kipattanóból is tüzeltek, egy debreceni belevetődött.
86.: Vorobej bombáját paskolta oldalra Malinauskas.
81.: Fordulásból lőttek be egy labdát a kapu elé, Malinauskas belekapott, és majdnem a saját kapujába paskolta! A szöglet után Olijnyik vette le mellel a labdát, és bombázott, kevéssel fölé!!!
80.: Csere: Szakály helyett Ramos.
80.: Szakály húzta vissza Vorobejt a 16-oson belül, nincs büntető.
79.: Vorobej első helyzete, balról, 12 méterről lőtt el a kapu előtt. Nagy helyzet volt.
76.: Edmar vágott kapura egy lecsorgó labdát. A bal alsóba tartott, Malinauskas résen volt.
75.: LEJÖTT KOMAN A SAMPBAN, GUBERTI VÁLTJA (ÁLLÁS: 1-1).
73.: Csere: Devics helyett a Sahtart is megjárt, közel hetvenszeres válogatott Vorobej.
73.: BEÁLLT HUSZTI A ZENITBE 2-0-NÁL.
64.: Csere: Levette Kabátot Herczeg András, Coulibaly kap egy félórát.
62.: Yannick tört előre, visszapattant hozzá a labda, így Czvitkoviccsal kettő az egyben mehettek, a szélső azonban belelőtt Obradovicsba!!!
60.: Egyenlített a PSV Genovában (Afellay beadását Toivonen fejelte be), ha vezetéshez jut a Metaliszt, akkor virtuális továbbjutó.
56.: Kabát lőtt el keresztbe a kapu előtt.
55.: Csere: Bódi helyett Yannick.
52.: Devics átlövését szedte fel Malinauskas.
51.: GÓÓÓL!!! BÓDI ÖNGÓLJA!!!! Laczkó fejelte ki röviden, nemsokára Olijnyik lőtt a kapufára, Bódi lépett bele úgy, hogy visszapattant a hálóba a labda. 1-1

50.:  Na most feladtuk a leckét az ukránoknak! Fenyegetnek is, Devics passzába vetődött bele Mijadinoszki.
48.: GÓÓÓÓL!!!!!!! CZVITKOVICS!!!!!! Kabát lógott meg a jobb oldalon, becipelte a 16-osra, középen Czvitkovics várta, és öt méterről a kapu közepébe perdített. Talán bele is ért egy hazai védő, de nem öngól. 0-1

46.: Folytatás!!! Csere: Bordian helyett Liszenko.
45.: Vége a félidőnek! Derekasan küzd és nem vall szégyent a Loki eddig, csak így tovább, és akkor pontot, vagy akár pontokat rabolhatunk az ukrán szentélyből!
38.: Bordian fejelt össze Bernáthtal, előbbi maradt lent.
34.: Villagra lövését nyelte el Malinauskas, aki eddigi El-teljesítménye alaján erőn felül teljesít eddig.
32.: Kiss Zoltánt ugratták ki, kapura vezethette, de beérte egy védő, a 16-os vonalánál elsodorták, nem adott büntetőt a svéd.
30.: Közben egy kis kitekintés, a Samp-PSV-n Marilungónak már volt egy kapufája, (a félidő közepén kiégett egy reflektor, hat percig állt a meccs) a Zenit vezet az Anderlecht ellen. A Young Boys-Stuttgart félórás késéssel indult, Poznanban is hajszálon múlt, hogy lesz meccs, az UEFA a sports.pl portál értesülései szerint úgy döntött, lesz.
30.: Kissé lenyugodtak a kedélyek, de ne legyen kétségünk, ebben a meccsben bármikor benne van a gól.
24.: A szöglet után megint vetődnie kellett Malinauskasnak, megvan a labda! Bordian  veszélyeztetett kilenc méterről.
23.: Közben Simac ütötte le szabályosan Devicset, sárga lap.
23.: Edmar megpattanó lövése majdnem beakadt.  Szöglet.
21.: Cleiton ívelt be, a kipattanót Valjajev suhintott csúnyán fölé.
18.: Czvitkovics átlövése, nem is rossz, de nem okozott gondot Starcevnek.
15.: Szabadrúgás 30 méterről, jobbról a Harkivnak. Devics fejelt alaposan fölé.
10.: Bódinak ívelték át jobbra, nem volt szívbajos a középpályás és egyből rádurrantott laposan, nyújtóznia kellett Starcevnek, hogy kiüsse a hosszú alsóból. Nagyon bátran kezdett a Loki, bárcsak így játszott volna legalább a hazai meccseken.
9.: Edmar tűzte most kapura, ez is a litván hálóéré.
8.: Devics tört be Bernáth és Mijadinoszki között a bal oldalon, 12 méterről lőtt laposan, Malinauskas könnyedáén fogta.
6.: Kabátot találták megint lesen. 
5.: Villagra iramodott meg, s lőtt jobbról Malinauskas kezébe.
4.: Czvitkovics játszott be Kabátnak, aki sután lőtt, a kapu előtt pattogó labdára majdnem odaért Szakály.
3.: Az első három percben többet volt a labda a Harkiv térfelén, megy a birkózás.
1.: A METALISZT KEZDTE A MECCSET. Az ukránok továbbjutnak ha nyernek, miközben a Sampnak nem sikerül ugyanez otthon a PSV ellen.
18:45. Dzsudzsák és Koman is kezd Genovában! Még egy magyar rangadó Szentpétervárott: Huszti pados, Juhász a pályán a Zenit-Anderlechten.
18:30. A Metaliszt kezdőcsapatát telibetaláltuk, Yannick és Nagy Zoltán helyett Bernáth és Bódi került be a Lokinál.
A TELJES KORA ESTI PROGRAM
G-CSOPORT
Hajduk-AEK Athén 1-3 (Buljat, 90., ill. Scocco, 51 - 11-esből, Manolasz, 61., Blanco, 84.)
Zenit-Anderlecht 3-1 (Jonov, 12., Buharov, 65., Huszti, 88., , ill. Kanu, 87.)
A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Zenit Szentpétervár 5 5 0 0 15 6 +9 15
2. AEK Athén 5 2 1 2 9 10 −1 7
3. Anderlecht 5 1 1 3 6 8 −2 4
4. Hajduk Split 5 1 0 4 5 11 −6 3
H-CSOPORT
Odense-Getafe 1-1 (Andreasen, 90., Rios 17.)
Young Boys-Stuttgart 4-2 (Degen, 35., Sutter, 78., Mayuka 81., 82., ill. Pogrebnjak 48., Schipplock 68.)
A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Stuttgart 5 4 0 1 11 5 +6 12
2. Young Boys 5 3 0 2 10 9 +1 9
3. Getafe 5 1 1 3 3 8 −5 4
4. Odense 5 1 1 3 7 9 −2 4
I-CSOPORT
Metaliszt-Debrecen 2-1 (Bódi 51. - öngól, Olijynik, 88., ill. Czvitkovics 48.)
Sampdoria-PSV Eindhoven 1-2 (Pazzini, 40., ill. Toivonen, 51., 90. - kiállítva: Marilungo, 89.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. PSV Eindhoven 5 4 1 0 10 3 +7 13
2. Metaliszt Harkiv 5 3 1 1 9 4 +5 10
3. Sampdoria 5 1 2 2 4 5 -1 5
4. DEBRECEN 5 0 0 5 2 13 -11 0

ELŐZETES:

"Budapesten nagyarányú vereséget szenvedtünk, de úgy érzem, ott az első félidőben szoros volt a találkozó, ezt mutatták a statisztikák is" - kezdte Herczeg András klubmenedzser keddi sajtótájékoztatóját. "A Harkiv erejét azonban bizonyítja, hogy hiába lőttünk többet kapura, mégis ők vezettek 2-0-ra – fogalmazott. "Sajnos az első játékrész végén volt egy kiállítás, és így már a második félidőben nem volt esélyünk. Ellenfelünk rúgott még három gólt, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést."

Herczeg jóval szorosabb mérkőzést szerente játszani idegenben, mint otthon, annak ellenére is, hogy a Harkiv minden követ megmozgat a továbbjutás érdekében. A régebb óta maródi Farkas Balázson és Kulcsár Tamáson kívül mindenki egészséges a Lokinál.

Miron Markevics, a Harkiv vezetőedzője szerint el kell felejteni a budapesti, 5-0-ra megnyert találkozót, ez egy teljesen más összecsapás lesz. A korábbi UEFA-kupa negyeddöntős együttes vezetőedzője a brazil spílerek közül kettőre sem számíthat: Fininho sérülés, a nyáron, 6.3 millió euróért szerződtetett Taison eltiltás miatt hiányzik. Ketten együtt eddig tíz gólt szereztek a szezonban. A kapus Diszeljkovics sem egészséges.

Harmincezer jegy fogyott el elővételben, ennél, körülbelül ötezerrel több nézőt várnak a 41 ezres befogadóképességű, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínéül szolgáló Metaliszt Stadionba.

Képíró János biztonsági igazgató a DVSC honlapját arról tájékoztatta, hogy ha -15 foknál hidegebbre fordulna az időjárás, akkor az UEFA-ellenőr nem engedné lejátszani a találkozót. Erre azonban kevés az esély.

Az ukránok utoljára játszanak saját stadiunjukban 2010-ben, a Metalurg Donyeck ellen 3-1-es hazai győzelemmel hangoltak az összecsapásra a bajnokságban. A Debrecen a Pápa elleni idegenbeli 1-1-gyel melegített. Utoljára augusztus 26-án, a Liteksz Lovecs otthonában nyertek idegenbeli meccset a hajdúságiak, a bajnokságban napra pontosan fél éve, az MTK otthonában győztek utoljára otthonuktól távol 3-2-re.

A vezetőbíró a 36 éves svéd Daniel Stalhammar lesz, aki 2004 óta tagja a nemzetközi keretnek. Legutóbb a 0-0-s döntetlennel zárult Juventus – Salzburg EL-meccset vezette november 4-én. Ezt megelőzően az Austria Wien – Arisz (1-1) és az OFK Beograd – Galatasaray (1-5) EL-selejtezőn fújta a sípot. A két asszisztens Joakim Flink és Erik Bergsten lesz.

A bukmékerek nem adnak sok esélyt a Lokinak, és ez igaz mind a döntetlen, mind a győzelem kimenetelére. A BetClic oddsmesterei 1.20-es oddsot adtak a Metalisztnak, 6.00-ost a döntetlennek, és 11.00-est egy esetleges vendég sikernek.

AZ UTAZÓ KERET:
Mindaugas Malinauskas, Verpecz István - Bernáth Csaba, Nagy Zoltán, Dajan Simac, Komlósi Ádám, Mirszad Mijadinoszki, Laczkó Zsolt, Fodor Marcell, Dombi Tibor,  Bódi Ádám, Varga József, Kiss Zoltán, Luis Ramos, Szakály Péter, Czvitkovics Péter, Yannick Mbengono, Kabát Péter, Adamo Coulibaly.
EZ VAN MÉG HÁTRA A CSOPORTBAN:

6. forduló (december 16., csütörtök):
DEBRECEN-Sampdoria 21.05
PSV-Metaliszt 21.05

KÉPGALÉRIA AZ UKRÁN TÚRÁRÓL

Kattints ide!

MIT KELL TUDNI HARKIVRÓL?

Kattints ide!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mennyit fizetne egy Loki-bravúr?
A Debrecen Európa-liga-szereplése egyelőre korántsem tekinthető diadalmenetnek, és nagyon úgy tűnik, hogy a magyar bajnoknak azért is nagyon meg kell izzadnia, hogy gólokat tudjon szerezni, esetleg ponttal gazdagodni a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El: kerethirdetés a Lokinál
Tizenkilenc játékossal utazott el a Debrecen labdarúgócsapata az ukrajnai Harkivba, ahol szerdán, magyar idő szerint 19 órakor Európa Liga-mérkőzést játszik. Dajan Simac felépült, és a csapattal tart Komlósi Ádám is, akinek...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El: ezt kell tudni a jéghideg Harkivról
A Debrecen kedden útra kel, hogy a hajdúsági várostól 1103,5 kilométert megtéve a minden bizonnyal fagyos Harkivba utazzon. Az Európa-liga I-csoportjának 5. fordulójában az orosz határnál lép fel a hazai bajnokságban lendületét...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El: vajon kiesik-e a Juventus?
Mínusz húsz fokban, a lengyel bajnok otthonában száll harcba a Juventus a kiesés elkerüléséért az Európa-ligában szerda este. Camilleri és Traoré is Poznanban debütálhat az idényben. Ez bizony férfimunka lesz az olasz sztárgárda...
Tovább a teljes cikkhez »
  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Man. Citynek fontos az El
Roberto Mancini nem szeretné, ha a Manchester City elhanyagolná az Európa-ligát, és a továbbjutást célozza meg csapatával. Az olasz szakember elmondta, most egymásért kell küzdeniük, hogy visszatérjenek a helyes útra....
Tovább a teljes cikkhez »
 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu