El: vajon kiesik-e a Juventus?

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 30. 19:01
Mínusz húsz fokban, a lengyel bajnok otthonában száll harcba a Juventus a kiesés elkerüléséért az Európa-ligában szerda este. Camilleri és Traoré is Poznanban debütálhat az idényben. Ez bizony férfimunka lesz az olasz sztárgárda számára!


Gigi Del Neri megerősítette, a Juventus nem áldozza fel az Európa-ligát a bajnokság oltárán, és mindent megtesz a továbbjutásért. "Szomorú lenne, ha kiesnénk" - folytatta, az ötödik fordulóban ugyanis még ez is megeshet a Bianconerókkal!! Tulajdonképpen csak a győzelem tartja életben az olaszok reményeit, a döntetlen csak abban az esetben üdvözítő, ha legalább négy-négy gólt lőnek a csapatok...

Mínusz húsz fokban lépnek a porondra a lengyel bajnok otthonában a Zebrák, annak a lengyel bajnoknak az otthonában, amely Torinóban 3-3-as döntetlent harcolt ki  a csoportkör második fordulójában szeptemberben, és amely az első helyen várja az utolsó két kört az A-jelű kvartettben.

A sérülthelyzet is aggodalomra ad okot a vendégtáborban. Mindent elmond, hogy az első csapatból csupán 13-en hadra foghatóak, csak eggyel többen, mint ahányan nem. Nyolc tartalékot is magával vitt Del Neri.

Nyomozásunk alapján a következő kezdőcsapatot állíthatja fel a vezetőedző: Manninger - Camilleri, Bonucci, Chiellini, Traoré - Kraszics, Marchisio, Sissoko, Pepe - Iaquinta, Del Piero.

A nyáron Arsenaltól kölcsönvett Armand Traoré iszonyatos pechsorozaton van túl, összesen negyvenöt percet játszhatott eddig a szezonban sérülések miatt. Először lesz kezdő a Juventusban. Jó esély van erre a 18 éves Vincenzo Camillerinek is, akit Sörensenhez hasonló képességű tehetségnek tartanak a Juve berkeiben. A Chelsea-t is megjárt, pár hónapja, a Regginától elcsaklizott ifjonc a jobbhátvéd posztot örökölheti meg Mottától, akit a Genoa elleni meccs óta hátbántalmak kínoznak.

"Iaquinta és Del Piero kezd elöl. Melót kihagyjuk, szülsége van egy kis pihenőre. Camilleri? Nem lenne rossz húzás, főleg, hogy ő az egyetlen potenciális jelölt a jobbhátvéd posztra. Van külföldi tapasztalata és a Regginában is debütált már" - mondta a fiatalról Del Neri. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy Pepe ismét szélsőhátvéd lesz, míg az ő pozíciójában Lanzafame próbálhat szerencsét.

Az utolsó gondolatot egy Juve-legenda, Gaetano Scirea emlékének tartogatta a tréner. A világ valaha volt egyik legjobb védője 36 évesen, autóbalesetben hunyt el Lengyelországban 1989 szeptember 3-án.

 

 

"Először lép lengyel földre a Juventus a borzasztó tragédia óta.  Minden lehetőséget megragadunk, hogy tisztelegjünk Gaetano emléke előtt. Egy igazi bajnok volt, egy nagy játékos, aki sokat adott a futballnak."

Dióhéjban a poznani készülődésről: Chibambának eltörött az orra, a Torinóban triplázó Rudnevs sem százszázalékos, tehát nincs egészséges támadója a Lechnek, amely a bajnosságban egyébként csak a középmezőnyben tanyázik, a 11. helyen.

José Maria Bakero, a lengyelek nemrég kinevezett spanyol edzője rendkívül bizakodó: "Számunkra az is nagy dolog, hogy a Juventussal játszhatunk. Hogy mi lesz a meccsen? Úgy érzem, minden menni fog magától, remélem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan elterveztük."

A JUVENTUS TELJES KERETE:
Kapusok: Storari, Manninger, Costantino.
Hátvédek: Chiellini, Bonucci, Traoré, Camilleri, De Paola.
Középpályások: Melo, Sissoko, Marchisio, Lanzafame, Pepe, Kraszics, Liviero, Giandonato, Büchel.
Csatárok: Iaquinta, Del Piero, Libertazzi, Giannetti.
EURÓPA-LIGA, 5. FORDULÓ:
A-CSOPORT
Lech Poznan-Juventus, 21:05
Manchester City-Salzburg, 21:05
Az A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lech Poznan 4 2 1 1 9 7 +2 7
2. Manchester City 4 2 1 1 7 5 +2 7
3. Juventus 4 0 4 0 5 5 0 4
4. Red Bull Salzburg 4 0 2 2 1 5 −4 2
B-CSOPORT
Atlético (2., 7)-Arisz Szaloniki (3., 4), 21:05
Rosenborg (4., 3)-Bayer Leverkusen (1., 8), 21:05
C-CSOPORT
Gent (4., 4)-Levszki Szófia (3., 4), 21:05
Sporting (1., 9)-Lille (2., 5), 21:05
G-CSOPORT
Hajduk (4., 3)-AEK Athén (3., 4), 19
Zenit (1., 12)-Anderlecht (2., 4), 19
H-CSOPORT
Odense (4., 3)-Getafe (3., 3), 19
Young Boys (2., 6)-Stuttgart (1., 12.), 19
I-CSOPORT
Metaliszt (2., 7)-Debrecen (4., 0), 19
Sampdoria (3., 5)-PSV Eindhoven (1., 10), 19

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Man. Citynek fontos az El
Roberto Mancini nem szeretné, ha a Manchester City elhanyagolná az Európa-ligát, és a továbbjutást célozza meg csapatával. Az olasz szakember elmondta, most egymásért kell küzdeniük, hogy visszatérjenek a helyes útra....
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu