Három bajnoki pont, és más semmi

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 24. 16:36
A Ferencváros ha küszködve is, de 4-2-re verte a Cegléd együttesét a labdarúgó NB II Keleti csoportjának mérkőzésén a 29. fordulóban. A vezetést még a vendég ceglédiek szerezték meg egy hatalmas védelmi hibát követően, ám kapusuk kiállítása után már csak a védekezésre koncentráltak. A Fradi az eredménynek örülhet csupán az alacsony színvonalú találkozón, a mutatott játékot minden bizonnyal gyorsan el szeretné felejteni.


 

LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 29. FORDULÓ
FERENCVÁROS – CEGLÉD 4-2 (2-1)
Albert-stadion, 1000 néző. Vezette: Fábián (Tóth L., Demeter)
FTC: Zarzycki - Fülöp, Dragóner, Souare (Szalai, 65.), Csiszár - Fitos, Lipcsei (Lisztes, 73.), Vincze, Lamine - Shaw, Bartha (Tóth B., 69.)
CEGLÉD: Kiri - Tóth M., Tóth I., Ramos, Kenderes - Lázár (Tóth A., 57.), Barna, Utasi, Nagy A. - Kozarek (Kondor, 22.), Medgyesi
Gólszerző: Shaw (31., 71.), Lamine (42.), Dragóner (83.), illetve Medgyesi (10.), Nagy A. (76.)
Sárga lap: Csiszár (90.)
Kiállítás: Kiri (21.)

 

A Ferencváros a Cegléd elleni mérkőzéssel búcsúzott az Albert Stadiontól a 2007-2008-as szezonban, ennek ellenére igen gyér érdeklődés övezte a találkozót: alig ezren lézengtek az Üllői úton. Hát még mi lett volna, ha hét közben rendezik az összecsapást, és nem süt hétágra a nap…

 

A Ferencváros számára már nem bírt komolyabb téttel a 90 perc, a pályán ugyanis semmiképpen sem tudja kiharcolni a feljutást az NB I-be a magyar rekordbajnok.

 

Hogy a zöld asztal mellett milyen döntés születik, az csak nyáron derül ki, egy viszont biztos: ha ősztől a legjobbak között eredményesen szeretne szerepelni a Fradi, szinte az egész csapatot ki kell cserélnie a nyáron. Ezzel a játékoskerettel esélye sem lenne a legjobbak között beleszólni a bajnoki címért folyó versenybe, sőt: inkább a kiesés réme fenyegetné.

 

A Fradi korábban megszokott formájában kezdte a játékot, és már a 10. percben a hálóból szedhette ki a labdát Zarzycki: a lengyel kapus késve indult ki egy előreívelt labdára, Medgyesi László pedig senkitől sem zavartatva csúsztatott a hálóba. Ritkán látható nagy helyezkedési hiba előzte meg a találatot (0-1).


A gól után nem változott a játék képe, egészen addig, amíg a játékvezető ki nem állította a vendégek kapusát, Kiri Mihályt, aki többször is megütötte a földön fekvő Lamine-t, így nem is maradt el a piros lap.


Az emberelőny ellenére sem történt pálfordulás a hazaiak oldalán. Támadtak, támadgattak, de sok elképzelés nem volt az előrefelé játékban. Az egyenlítő gól mindenesetre szép mozdulatsort követően született: Shaw vette mellre Fülöp bal oldali beadását, és azonnal célba vette a kaput, a labda a bal alsó sarokban kötött ki (1-1).


Lendületben maradtak a zöld-fehérek, és Lamine révén már a vezetést is megszerezték: Vincze szögletét csúsztatta a hálóba. Hogy a csereként beállt ceglédi kapus, Kondor Tamás miért nem mozdult ki a labdára, erre csak ő tudna felelni (2-1).

 

A nézők egyenesen könyörögtek Fábiánnak, hogy fújja már le az első félidőt, ez pedig hűen visszaadja az első 45 perc minőségét.

 

Fordulás után aktívabban kezdtek a hazaiak, bár nem tudták igazán nagy nyomás alatt tartani a ceglédi kaput. A kékek ki sem jöttek a ennek előteréből, és abban bíztak, esetleg egy kontrával meglephetik a Ferencvárost.


A „zöld sasok” legjobbja Vincze Ottó volt a második játékrészben: többször is erős, pontos lövéssel vétette észre magát, és látszott rajta, nem elégedett az egygólos vezetéssel. Talán ha a többiek is így álltak volna neki a mérkőzésnek, jobban szórakozhattak volna az Albert-stadionba kilátogató szurkolók.

 

A 70. percben végképp eldőlt a három pont sorsa: Szalai kitűnő labdája szállt pontosan Shaw lábára, aki három méterről emelt a hálóba a kivetődő Kondor felett (3-1).

 

A végén még Nagy, illetve Dragóner is betalált, de érdemben már nem változtatott a találkozó kimenetelén.


A látottak alapján nyugodt szívvel állíthatjuk, ezzel a játékkal a Fradi még sokáig az NB II-ben fog ragadni. Ha valóban fel szeretnének jutni a f ővárosiak, alapos vérfrissítésre lesz szükség a nyáron, illetve nemcsak angol vezetőedzőre, hanem angol mentalitásra is.

 

 

 

EDZŐSZEMMEL
Bobby Davison: - Egy-két játékossal kifejezetten elégedett voltam, egy-kettővel pedig kifejezetten nem. Zarzyckire eddig nem lehetett panasz, de most két gólban is benne volt. Összességében nem azt nyújtották a játékosok, amit vártam tőlük annak ellenére, hogy edzésen már látok előre mutató jeleket.
Simon Antal: - Tudjuk, hogy hol a helyünk, a Ferencváros ennyivel jobb csapat. Két gólt lőttünk, ami szép teljesítmény azt figyelembe véve, hogy már a huszadik percben megfogyatkoztunk.

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu