Győzött a Fradi, kikapott az Újpest

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 22. 16:36
Nyolc mérkőzést játszottak le szombat délután a Ligakupában, amelyek közül a Ferencváros odahaza, míg a Vasas és a Kaposvár idegenben győzött magabiztosan. Utóbbiak okozták a forduló legnagyobb meglepetését is azzal, hogy magabiztos játékkal, könnyedén győztek az Újpest otthonában. A vendégek már az első félidőben eldöntötték a meccset, hiszen már a szünetben három góllal vezettek. A lila-fehérek csak szenvedtek a hóesésben, s ilyen különbségű vereségük is teljesen jogos.


LABDARÚGÓ LIGAKUPA, 6. FORDULÓ:
ÚJPEST – KAPOSVÁR 2-4 (1-4)
Szusza Ferenc Stadion, 300 néző, vezette: Solymosi (Takács G., Lémon)
ÚJPEST: Kurucz – Dudics (Üveges, 46.), Cutuk (Kiss Z., 46.), Lipták, Mijadinoski (Lázár, 85.) – Simon K. (Simon A., 46.), Bozics, Sándor, Bori (Jucemar, 46.) – Rajczi, Foxi. Vezetőedző: Szentes Lázár
KAPOSVÁR: Kovács Z. – Grúz (Balogh L., 78.), Petrók, Zahorecz, Kovácsevics – Obric, Gujic, Bozsovics (Farkas, 85.), Nikolics (Ato, 87.) – Jovánczai (Reszli, 72.), Szeles. Vezetőedző: Prukner Sándor
Gólszerző: Foxi (33.), Rajczi (86.), ill. Petrók (13.), Nikolics (16., 42.), Jovánczai (39.)
Sárga lap: Rajczi (68.)
Kiállítva: Rajczi (92.)

Nehéz körülmények között kezdődött a találkozó, hiszen alig negyedórával a kezdés előtt szakadt a hó a Megyeri úton. Pedig a két szakvezető viszonylag erős összeállításban szerepeltette övéit.

Bár az első kapura lövési lehetőség a hazaiak előtt adódott, a továbbiakban egyértelműen a vendégek voltak aktívabbak, s két Kurucz-védés után a 13. percben egy jobb oldali beadás után az egyik védő éppen a hosszú oldalon érkező Petrókhoz csúsztatott, aki köszönte szépen és hét méterről a léc alá bólintott (0-1).

Alig három perccel később Nikolics kényszerítőzött Jovánczaival, majd a visszakapott labdát átvette az elcsúszó hazai védők között, s kissé kisodródott helyzetből, öt méterről Kurucz alatt laposan a kapu baloldalába gurított (0-2).

Ezután ugyan a hazaiak vették át a játék irányítását, ám sokáig nem kísérte szerencse görcsös próbálkozásaikat. Aztán a 33. percben egy kaposvári szöglet után kísérte siker a kontrájukat, miután Bori száguldott el a bal oldalon, majd középre adott az üresen érkező Foxi elé, aki kicselezte a messzire kifutó kovács kapust is, majd 16 méterről az üres kapuba gurított (1-2).

Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, mert a 39. percben egy bal oldali beadást csúsztatott Jovánczai a rövid oldalról, hét méterről – erősen lesgyanús helyzetből – a kapu bal oldalába (1-3). Ekkor már összeomlottak a lilák: három perccel később ugyancsak egy bal oldali beadást pörgetett három méterről Nikolics a kapu közepébe (1-4).

A szünetben aztán tömeges cseréket hajtott végre Szentes Lázár, aminek köszönhetően fel is pörgött az Újpest játéka. Hiába egykapuztak azonban a lilák, gólt nem sikerült szerezniük, köszönhetően elsősorban a vendégek remekül védő kapusának Kovács Zoltánnak.

Aztán a 86. percben Foxi ugratta ki Simon Attilát a jobb oldalon, aki átemelte a labdát a kapuson, s a bal oldalon érkező Rajczi közvetlen közelről pöckölt a kapuba (2-4). A hosszabbításban aztán Rajczi ütött oda az egyik kaposvárinak, ami miatt Solymosi kiállította.

EDZŐSZEMMEL:
Szentes Lázár: - Az első félidőben pofán vágtuk magunkat, aztán a szünetben rendeztük a sorokat, és azután már olyan teljesítményt nyújtottunk amit elvártam a csapattól. Az első félidőben szinte minden gól lett, ami kapura ment, a másodikban viszont nem.
Prukner László: - Jobban alkalmazkodtunk a körülményekhez, az első félidőben így tetszetősen is tudtunk játszani és megérdemelten nyertünk.

 

LABDARÚGÓ LIGAKUPA, 6. FORDULÓ:
FERENCVÁROS – BAKTALÓRÁNTHÁZA 3-0 (1-0)
Üllői út, 400 néző, vezette: Pánczél K. (Farkas B., Butkai)
FTC: Holczer (Megyeri, 46.) - Fülöp, Short (Országh, 68.), Baranyai, Sváb - Brettschneider, Deme (Nyilasi, 78.), Moussa B., Kulcsár (Szalai, 11.) - Kamate, Bartha (Diaz, 75.) Vezetőedző: Bobby Davison
BAKTALÓRÁNTHÁZA: Nagy Z. (Sándor G., 62.) – Szilágyi, Mező, Tolnai, Kozma J. (Koskovits, 54.) – Marics, Kozma A., Illés Gy., Szénes – Szabó M. (Tóth Sz., 72., Bodnár Vezetőedző: Kovács János
Gólszerző: Brettschneider (16.), Baranyai (49.), Fülöp (76.)
Sárga lap: Kozma J. (16.), Szabó M. (46.)

Továbbra is veretlen az NB II Keleti csoportjának láncára vert Ferencváros a Ligakupában. Brettschneider László 16. percben szerzett találata adta meg az alaphangot, az előny korai megszerzésétől azonban még nem szakadtak fel a gátak.

Mentek előre becsülettel a zöld-fehérek, a baktalórántházai hátsó alakzat azonban állta a sarat, a félidő hátralévő részét megúszta újabb kapott gól nélkül. Kamate Dramane kétszer is beköszönhetett volna az első játékrészben, de elpártolt tőle a szerencse.

Aztán a fordulás után belelendült az FTC, miután a 49. percben egy kapu előtti kavarodás után Baranyai Tibor villant, ezzel már 2-0 állt az eredményjelzőn. Aztán a végeredményt Fülöp Noel állította be a 76. percben, közvetlen közelről fejelt a hálóba.

Hosszú idő után újra egy Nyilasit éltethetett az Üllői úti publikum, a legendás Nyilasi Tibor fia, Nyilasi Bálint a második félidő derekán Deme Imrét váltotta.


TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
Bőcs – Vasas 1-5 (0-2)
G: Irhás (84.), ill. Dobrics (4.), B. Tóth (20.), Mundi (47., 56.), Piller (69.)
Budaörs – Siófok 0-2
G: Magasföldi (67.), Forgács (92.)
Dunaújváros – Zalaegerszeg 1-2 (0-1)
G: Frőhlich (60.), ill. Pekic (45.), Sluka (80.)
Pécs – Paks 2-1 (0-1)
G: Berdó (63.), Wittrédi (81.), Horváth Zs. (90.), ill. Tamási (43.)
Vác – Nyíregyháza 4-2 (2-0)
G: Kovács P. (36., 45.), Rob (65.), Hegedűs (71.), ill. Goia (56.), Szilágyi (79.)
Debrecen – Diósgyőr 0-0
Honvéd – Kecskemét 5-3 (1-0)
G: Sztojakovics (11.), Hercegfalvi (49., 68., 82.), Filó (84.), ill. Hegedűs (57.), Kormos (65., 67.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu