Gyepes ha kell, csíp és harap

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 8. 09:30
A vélemény egybehangzó: egyénileg hihetetlenül képzett, csapatként azonban igenis sebezhető Portugália. Válogatottunk vasárnap kielemezte a svédek ellen elkövetett hibákat, hétfőn pedig hátrahagyta az emlékét is annak a gyötrelmes kilencven percnek, és már csak egy célt tart szem előtt: megmutatni, bravúrra is képesek vagyunk, hogy ne tét nélküliek legyenek az októberi vb-selejtezők.


Szombat este háromnegyed tizenegy körül kevés mosolygós arcot lehetett látni a Puskás-stadionban. Senki sem hitt a szemének: az egy pont már a mieink zsebében volt, ám érkezett Zlatan Ibrahimovic, és a pokolba, vagy még annál is mélyebbre küldött minket.

„Gyászos volt a hangulat a mérkőzés után, de ezen, azt hiszem, senki sem csodálkozik – nyilatkozta a Svédország ellen remekül teljesítő, ám a legvégén balszerencsésen felszabadítani igyekvő Babos Gábor. – Mindenki érezte, mekkora lehetőséget szalasztottunk el, szerdán azonban itt lesz az alkalom, hogy javítsunk. Vasárnap lezártuk a svéd meccset, kielemeztük a hibákat, amelyekből megpróbálunk tanulni. Az utolsó hazai vb-selejtezőnket meg kell nyernünk.”

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Feltámad-e a magyar válogatott Portugália ellen?
Sima győzelem 50.0%
 
Lemosnak minket 0.0%
 
Egy döntetlenre jók vagyunk 0.0%
 
Szoros vereség 50.0%
 
Kiizzadjuk a győzelmet 0.0%
 

„Akárhogy is nézzük, nagyszerű csapat a portugál, a csoport jelenlegi állása nem a valós erőviszonyokat tükrözi – mondta az NEC kapusa. – Világsztárok játszanak náluk, de ők is hús-vér emberek, és ha felnövünk a feladathoz, elkaphatjuk őket, és nyerhetünk.”

És hogy mire kell fokozottan figyelnünk: „Arra, hogy ne kövessünk el felesleges szabálytalanságokat lőtávon belül: ez már csak Cristiano Ronaldo rúgótechnikája miatt is erősen ajánlatos. De van rajta kívül is jó néhány olyan játékosuk, akik bármikor képesek váratlan húzásra, nem szabad, hogy csupán egy játékosra összpontosítsunk.”

A hálóőr döntetlen esetén sem tartaná elképzelhetetlennek a továbbjutást, Rudolf Gergely azonban nem egyezne ki az egy ponttal. A Debrecen csatára szerint csak a győzelem elfogadható, minden más eredményt kudarcként élne meg.

A csodában Gera Zoltán is hisz, és úgy véli, nem is minden ok nélkül. „Egyénileg borzasztóan képzettek a portugálok, csapatként azonban már akadozik a gépezetük. Nagyon sajnálom, hogy sárga lapjaim miatt nem lehetek a csapat segítségére, hatalmas élménnyel leszek szegényebb” – mondta bizakodóan a svédek ellen „kipontozódott” középpályás.

 

Kovács Attila
Megy ez csukott szemmel is (balról: Vadócz, Gera, Huszti és Dárdai) Fotó: Kovács Attila

 

Optimizmusban Gyepes Gábornál sincs hiány. A hátvéd a látványra is adna szombaton, amiben várakozásai szerint Portugália is partnernek bizonyul majd.

„Nehezen tudom elképzelni róluk, hogy a svéd erőfutballt másolják majd le itt, Budapesten. A játékosanyaguk arra predesztinálja őket, hogy a látványosságra törekedjenek, még ha elő is fordul alkalmanként, hogy ez az eredményesség rovására menjen. Keményebb meccsre számítok, mint a hétvégén, de megfelelő taktikával el lehet venni a kedvüket a futballtól. Csípni, harapni kell, de néha az sem árt majd, ha egyszerűen csak odalépünk nekik.”

Hogy ki lesz Gyepes társa a védelem közepén, az csupán szerdán dől el, Juhász Roland ugyanis csak akkor vállalja a játékot, ha makacs sérülése nem akadályozza meg abban, hogy kilencven percet töltsön a pályán.

 

Kovács Attila
Rudolfot nem biztos, hogy össze tudják tákolni szerdáig Fotó: Kovács Attila

 

Kérdőjelek más csapatrészben is vannak: az eltiltott Gera alighanem kezdett volna, az elöl lévők közül pedig Rudolf Gergely állapota miatt tördelhetjük az ujjainkat. A Debrecen támadójának a bokája rakoncátlankodik, és még az sem vehető biztosra, hogy egyáltalán a Liverpool elleni, szeptember 16-i BL-meccsre felépül, nemhogy az egy héttel korábbi vb-selejtezőre.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu