Gulácsi: Van önbizalmunk a bravúrhoz!

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 17. 10:20
A bolgárok elleni sikeres nyitány (1-0) után a címvédő spanyolok ellen folytatja szereplését a csehországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A hétfő este bravúrok sorozatát bemutató Gulácsi Péternek várhatóan csütörtök este is lesz dolga bőven Pribramban. A tehetséges liverpooli hálóőr azonban úgy véli: meglepetést okozhatnak a mieink, van elég önbizalmuk a bravúrhoz.


„A bolgárok ellen begyűjtött három pont azt mutatja, hogy nem sikerült rosszul a felkészülésünk, de szerencsére van még bennünk tartalék – árulta el Gulácsi Péter. – A mezőnyben mindenkinek hozzá kell még tennie egy kis pluszt, én pedig igyekszem tudásom legjavát nyújtani a kapuban.”

 

„Mentálisan ez a csata is megterhelő lesz a számomra, hiszen a spanyol támadóalakzat életveszélyes – folytatta Gulácsi. - Az első perctől az utolsóig kell koncentrálnom, egy pillanatra sem mélázhatok el. Ha egy az egyben állna velem szemben az egyik csatáruk, akkor kivárnék, amíg csak lehet, és csak aztán vetődnék el az egyik irányba. De, hogy mégis melyikbe, azt a pillanat törtésze alatt kell eldöntenem.”

 

„A nyitónapi győzelem meghozta az önbizalmunkat, nem törődünk azzal, hogy a spanyolok a címvédők – tette hozzá a hálóőr. – Ha kellően összpontosítunk, maximálisan betartjuk a taktikai utasításokat, meglepetést okozhatunk.”

 

A bolgárokkal szembeni hétfői ütközeten kiváló védések sorozatát produkáló kapus tehát bizakodik, de láthatóan a mezőnyjátékosok is felpörögtek már a találkozóra, ők is reménykednek.

 

„A szerdai edzésen a fizikális terhelés minimális volt, a taktikai elemek begyakorlásán volt a hangsúly – mondta el Nagy Olivér. – A spanyolok fő erényei a gyors ritmusváltások, lefordulások, elfutások, és a váratlan megoldások a támadásszervezésben. Nem hagyhatjuk őket kibontakozni.”

 

„Nehogy már kedvükre fickándozzanak – szögezte le Nagy. - Komoly erőpróba vár ránk, igyekszünk helytállni. Előnyt is kovácsolhatunk abból, hogy rajtuk van a nyomás. Biztosan idegesek, feszültek a győzelmi kényszer miatt, ez akár nézeteltérésekhez, veszekedésekhez is vezethet náluk.”

 

„Aki látta a német-spanyol meccset, az tudhatja, soron következő ellenfelünk igyekszik minél többet birtokolni a labdát és támadófutballra, totális offenzívára készül – vette át a szót Szabó László. - Nagy iramú, színvonalas meccsre számítok, ahol a brusztolás helyett mindkét csapat játssza majd a focit.”

 

A pribrami Marila-stadionban rendezendő találkozó este hatkor kezdődik, Sisa Tibor szövetségi edző szokásához híven másfél órával a kezdő sípszó előtt, pontban fél ötkor hirdet kezdőcsapatot.

 

A mieink várhatóan a megszokott 4-2-3-1-es hadrendben szerepelnek, és könnyen elképzelhető, hogy ismét a Gulácsi Péter – Nagy Olivér, Korcsmár Zsolt, Debreceni András, Présinger Ádám – Busai Attila, Gál András – Gosztonyi András, Koman Vladimir, Szabó László – Németh Krisztián összeállításban futnak ki a pályára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu