FTC: napfény, focisuli, jön az NB I?

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 14. 16:57
Az NB II 17. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros labdarúgócsapata hatalmas lépést tett az élvonal felé, mivel hazai környezetben, tizenkétezer néző előtt 4-1-re legyőzte elsőszámú NB I-be vágyó riválisát, a Bőcsöt. Az FTC góljait sorrendben Dragóner Attila, Fitos László, Ferenczi István és Samuel Wedgbury szerezték. Bobby Davison csapatának előnye háromról hat pontra nőtt a borsodiakkal szemben.


LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 17. FORDULÓ:
FERENCVÁROS - BŐCS KSC 4-1 (4-1)
Üllői út, 12 000 néző, vezeti: Mészáros István (Hegyi Péter, Kormányos Gábor)
FTC: Holczer - Lowton, Dragóner, Balog, Wolfe - Fitos (Tóth B., 76.), Ashmore, Morrison (Abdi, 85.), Wedgbury - Shaw (Robertson, 80.), Ferenczi. Vezetőedző: Bobby Davison.
BŐCS: Hamar - Koszó, Cséke, Martis, Szakszon (Vass, 15.) - Ur, Irhás, Lipták, Molnár (George, 52.) - Urbin, Bardi (Ondó, 73.). Vezetőedző: Tóth László.
Gólszerző: Dragóner (6.), Fitos (9.), Ferenczi (27.), Wedgbury (43.), ill. Urbin (8.)
Sárga lap: Morrison (24.), Fitos (46.), ill. Molnár (9.), Bardi (13.), Irhás (42.), Lipták (45+1.), Cséke (85.)
TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
Keleti csoport:
  • Vác-Újbuda - Tököl 3-2 (2-1)
  • Vecsés-ESMTK 6-0 (4-0)
  • Cegléd-Makó 0-3 (0-1)
  • Kazincbarcika-Baktalórántháza 2-2 (1-0)

Nyugati csoport:
  • Kozármisleny-PMFC 0-2 (0-0)
  • Baja-Kaposvölgye 2-3 (1-1)
  • Budaörs-Barcs 2-1 (2-0)
  • Lombard FC Pápa-Ajka 2-0 (0-0)
  • Gyirmót-FC Tatabánya 1-1 (0-1)


Ezen a március 14-i napsütéses szombat délutánon még tüneményesebbek voltak az amúgy is igen mutatós zöld-fehér pom-pom lányok - vonhattuk le a következtetést az ifjú hölgyek bájait méltató nézőtéri bekiabálásokból a szünetben. A sörkorcsolya pedig jobban esett az aranybarna habzó nedűhöz, mint valaha.

Hát persze, ha játssza a focit az FTC, akkor az Üllői úton mindenki vidám, ha viszont döcög a gépezet, akkor nemhogy a csapolt sör, de még a hántolt tökmag sem segíthet. Olyankor még a miniszoknyás lánykák látványa is sovány vigasz.

Csakhogy ezen a napon újra megdobbant a Fradi-szív, Bobby Davison angol-magyar koprodukciós, sheffieldi leányvállalata kiszolgálta a közönséget. Tegyük hozzá, az első percek borsodi felvillanásai kiélezettebb csatát ígértek. Nem sokat pepecselt a Ferencváros és a Bőcs, rögtön belecsaptak a közepébe a feljutásért harcoló felek.

Aki öt percet késett, az még éppen időben érkezett, ha valaki tízet, az nem kevesebb, mint három gólról maradt le. Dragóner fenomenális fejesére még érkezett válasz, Urbin bivalyerős bombája beakadt, ezt követően viszont beindult a henger.

Ferenczi kihagyott tizenegyesét Fitos feledtette a kipattanó értékesítésével, majd a IX. kerületiek gólzsákja újra szót kért: ami nem ment lábbal, az összejött fejjel, pazarul csúsztatott a kapuba. A szünet előtt Wedgbury szemfülessége ért gólt, ezzel pedig negyvenöt perc után nem is maradt megválaszolatlan kérdés.

A második félidőben egy-egy lendületesebb hazai rohamtól eltekintve abszolút partiban voltak a vendégek, ez azonban részükről csupán az eredmény tartására volt elegendő. A ferencvárosi B-közép méltóképpen ünnepelte a győzelmet, a pirotechnikai bemutató sem maradt el. Görögtűz és vastaps, mint régen.

A lefújás után fülig ért a szája valamennyi fradistának, mintegy tizenkétezernek. Tudták jól, ez a Bőcs már nem köphet bele a levesükbe, mint tavaly a Kecskemét vagy tavalyelőtt a Nyíregyháza. Nevető harmadik pedig a láthatáron sincs. Messze a bajnokság vége, még a hajrá is odébb van, de nagyon úgy fest, nyáron már az NB I-re készülhet a három esztendeje az NB II börtönében raboskodó Ferencváros. Másban is egyetértenek a drukkerek: ez a szint a másodosztály megnyeréséhez elég lehet, az élvonalban viszont kevés.

 

Keletről csak az FTC-t motiválja az NB I
Pénteken este lejárt a határideje a klublicencek leadásának: a 2009-2010-es élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban való részvétel előfeltétele, hogy a futballklub elindítsa a kérelmet.
Az MLSZ illetékes bizottságához a tizenhat jelenlegi élvonalban szereplő klub kérelme érkezett be, illetve négy másodosztályú csapaté. Utóbbiak között a Nyugati-csoportból három együttest is találunk, a listavezető Pécs mellett a Gyirmót és a Pápa bízik az élvonalbeli lehetőség pályán történő kiharcolásában, a Keleti csoportban ennél jóval letisztultabb a kép: ott csak a Ferencváros licenckérelme érkezett meg.
A többiek, így a második helyezett, feljutási álmaikkal – ha voltak ilyenek egyáltalán – a szombati, Üllői úti vereséggel végképp leszámoló bőcsiek sem gondolták úgy, hogy ott a helyük az élvonalban.

 

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

2. félidő:

93. perc. Vége a találkozónak, a Ferencváros könnyedén tartotta otthon a három bajnoki pontot. 4-1!

90. perc. Ashmore célozta meg a bal alsót, de Hamar védett. Csakúgy, mint Abdi középretartó lövésénél.

89. perc. A játékrész legszebb jelenete Abdi nevéhez fűződik: miután a támadó két vendégjátékost lerázott, balról vezette befelé a labdát, majd 10 méterről kapura csavart. A játékszer a bal kapufáról pattant ki.

86. perc. A második félidő egyértelműen gyengébb játékot hozott, a Fradi megelégedett az előnnyel, a Bőcs erejéből viszont csak ennyire futotta. A vendégek ettől függetlenül becsülettel küzdöttek, sokszor még a labdát is eldugták.

85. perc. Megvan a harmadik hazai csere is: Abdi be, Morrison le.

85. perc. Cséke kapott sárga lapot, mert felvágta Robertsont.

80. perc. Újabb FTC-csere: Robertson be, Shaw le.

76. perc. A Fradi is cserél: Tóth Bence be, Fitos le.

73. perc. Harmadik cseréjét is kihasználta a Bőcs: Ondó be, Bardi le.

70. perc. Ashmore csavart be balról kapu elé egy szabadrúgást, ám Dragóner és a többi ferencvárosi is elvétette, a labda így egy méterrel ment el a bal kapufa mellett.

66. perc. Shaw lőtt kapura a jobbösszekötő helyéről, ám 15 méterről gyengén a kapu mellé helyezett.

61. perc. Morrison durrantott 30 méterről, középről éppen kapu fölé.

55. perc. Ashmore lemásolta Irhást, az ő 24 méterről leadott lövését is kivédte az ellenfél kapusa.

53. perc. Irhás szúrt kapura egy labdát 24 méterről, ám Holczer védett.

52. perc. Újabb vendégcsere: George be, Molnár le.

50. perc. Bátrabban jöttek ki a vendégek az öltözőből, a bőcsiek igyekeznek meglepni a Fradit.

46. perc. Fitos sárga lapot kapott, reklamálásért.

46. perc. Folytatódott a mérkőzés. Csere egyik oldalon sem volt.

1. félidő:

45+2. perc. Vége a félidőnek, az eredmény önmagáért beszél... 4-1!

45+1. perc. Lipták kapott sárga lapot. Morrisont rántotta vissza.

43. perc. GÓÓÓÓL!!! Sam Wedgbury első ferencvárosi góljával már három a különbség! Az akció kapuskirúgással kezdődött, a vendégtizenhatosnál, középen Wedgbury Shawnak mellete oda a labdát, amely aztán éppen elé került vissza és az angol 14 méterről, középről a kapu közepébe lőtt. 4-1!

42. perc. Irhás sárga lapot kapott, mert odapakolt Ashmore-nak.

37. perc. Most megint elcsendesedett a találkozó, a Bőcs kissé kijjebb jött, védekezése is összeszedettebb lett, igaz, a Ferencváros visszavett a tempóból.

27. perc. GÓÓÓÓL!!!! Ferenczi István! Tovább növelte előnyét a Ferencváros. Shaw passzolt oldalra Fitoshoz, aki beljebb cselezte magát, aztán a tizenhatos jobb csücskétől középre ívelt. Ferenczi 9 méterről felugorva a jobb alsó sarokba bólintott. 3-1! Ez volt a csatár idei 19. találata.

25. perc. Shaw ugratta ki remek ütemben Fitost a jobb oldalon, a középpályás 4 méterről, jobbról a hosszú sarkot célozta meg. A labda a jobb kapufáról kipattant, a labda Ferenczi mellett gurult a mezőnybe.

24. perc. Morrison kapott sárga lapot. Urbinra csúszott rá.

22. perc. Picit leült az összecsapás, biztos a következő őrületes rohamokra pihennek rá a játékosok...

15. perc. Kényszerű vendégcsere: Vass László be, Szakszon Gábor le.

14. perc. Bardi Gábor sárga lapot kapott. Nem ment hátrébb egy szabadrúgásnál.

13. perc. Remek a meccs, sok a gól, fantasztikus a hangulat. Lám, Magyarországon is lehet élvezetes futballmérkőzést és atmoszférát teremteni...

9. perc. GÓÓÓÓÓL!!! Fitos László révén ismét vezet a Fradi! Potyognak a gólok, Ferenczi végezhetett el büntetőt, ám a kapu bal oldala felé tartó labdát Hamar kiütötte, Fitos lecsapott a kipattanóra, és jobbról, 7 méterről a kapus sarkát is érintve a bal alsóba továbbított. 2-1!

9. perc. Molnár Zsolt sárga lapot kapott. Tizenegyes!

8. perc. GÓÓÓÓL!!!! Urbin Péter egyenlített! Bardi passzolt ki Urbinhoz, aki a balösszekötő helyéről, 14 méterről ballal elemi erővel tüzelt a kapuba! 1-1!

6. perc. GÓÓÓÓL!!!! Dragóner Attila! Ashmore ívelt be egy szabadrúgást jobbról, az alapvonaltól 6 méterre. A kapu elé tekert labdát aztán Dragóner 10 méterről, középről a bal alsóba fejelte! Vezetnek a hazaiak! 1-0!

4. perc. Fitos a tizenhatos jobb csücskétől akarta átemelni a kapust, ám csúnyán mellépattintott.

1. perc. Egy szabadrúgáskombináció után Szakszon lőtt 22 méterről 5 méterrel mellé.

1. perc. A Bőcs kezdte a mérkőzést.

A Ferencváros csupazöldben, a Bőcs kék-sárgában.

Ezekben a pillanatokban a magyar Himnuszt énekli 12 ezer ember...

Bobby Davison a meccs előtt: - Fontos, hogy sokan támogassák a csapatot, nagyon örülök, hogy ennyien kijöttek a találkozóra. Őszintén mondom, ez az atmoszféra sokban hasonlít egy angol bajnokiéhoz. Mindenki minket akar legyőzni, számukra ez olyan, mint egy kupadöntő. Kielemeztük a Bőcsöt, de mi a saját játékunkat szeretnénk játszani. Nyernünk kell!

Tóth László a meccs előtt: - Nekem optimistának kell lennem, felkészítettem a játékosaimat, hogy nem lesz egyszerű ennyi néző előtt játszaniuk. Győzni szeretnénk, de azzal, hogy itt lehetünk, ezt tulajdonképpen már megtettük. A futballban minden megtörténhet, rengeteg fiatal, magyar játékosunk van, megmutathatják, melyik a jó út, kellenek-e idegenlégiósok. Bízom benne, kellően agresszívek lesznek. Ha a vagányság dönt, mi nyerünk!

A borsodi csapat az őszi idény második fordulójában már egyszer megtréfálta a Fradit, Tóth László tanítványai akkor 2-1-re nyertek Dragóner Attiláék ellen. Azóta is ez a fővárosiak egyetlen veresége. Úgy tűnik, a fiaskó megerősítette a fővárosi játékosokat és onnantól kezdve nem is volt megállás: egy meccset sem veszítettek. Bobby Davison fiai 39 ponttal vezetik a tabellát, három egységgel mögöttük pedig éppen mostani ellenfelük áll.

Balog Zoltán, a Ferencváros rutinos hátvédje honlapunknak elárulta, nem készültek külön erre az összecsapásra.

„Nem volt semmi plusz dolog, amellyel külön erre a meccsre gyakoroltunk volna. Én az augusztusi vereségnél még nem voltam a csapatban, de természetesen tisztában vagyok, milyen találkozót játszottak akkor a többiek. Úgy gondolom, az még egy más Fradi volt.”

Ha maga a Bőcs nem is, két dolog mindenképpen megzavarhatta a csapatot. Az egyik természetesen az időpontváltozás, ugyanis az Üllői úti stadion reflektorai nem elég erősek. Így az eredetileg hétfő estére kiírt összecsapást szombat délután játsszák majd le – természetes fényben. A másik zavaró tényezőről maga a válogatott futballista beszélt honlapunknak.

„Tulajdonképpen csak saját magunk ellenfelei lehetünk. A játékoskeretünk és a teljesítményünk alapján mindenképpen az élen kell végeznünk. Bízom benne, hogy sikerül hasonlóan nézőcsalogató meccseket játszanunk, mint a Tököl ellen. A Bőcs elleni mérkőzést nem nevezném rangadónak, de a tétje egyértelmű”.

 

Kovács Attila

„Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy ismét fociláz van a házunk táján, és ennek nagyon örülök. Már nagyon vártam, hogy ismét tétmeccsen léphessek pályára a Fradiban. Óriási élmény volt a Tököl elleni bajnoki előtt, mikor mentünk a csepeli stadion felé és a kis utcákban sok száz szurkoló várt már minket” – mesélte vidáman Balog.

A másik oldal, pontosabban a bőcsiek vezetőedzője, Tóth László úgy gondolja, egyértelműen a Fradi az esélyes, de egy látványos meccsen elért 3-3-s döntetlennel elégedett lenne. Hozzátette, reméli, hogy minél többen kijönnek majd a stadionba.

„Mi azt szeretnénk, ha minél többen kijönnének a meccsre. Titokban arra számítok, hogy megtapsolnak minket a nézők. De ha fülsiketítően kifütyülnek minket, én annak is örülni fogok. Valahol ez is egyfajta elismerése lenne a munkánknak” – nyilatkozta a borsodi klub hivatalos honlapján a szakvezető.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu