Frey: Nagyon jó csapat ez a Debrecen!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 21. 09:08
Videóval: meccsösszefoglaló! Tudták, hogy a Debrecen nem rossz csapat, de erre még maguk a Fiorentina játékosai sem számítottak. A SportHirado.hu Sébastien Frey kapussal és Sztevan Joveticcsel beszélgetett a „csak” 4-3-ra megnyert labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmeccs lefújása után. Abban egyetértettek: egy remek alakulat ellen arattak létfontosságú győzelmet Budapesten.


Csupa mosolygós arcú, lila tréningruhás futballista érkezett ki az újságíróknak fenntartott úgynevezett mixed zónába, hogy aztán megoszthassák gondolataikat az érdeklődőkkel. A meccs két hőse, a kétgólos Adrian Mutu és az egy gólig jutó Alberto Gilardino meglehetősen hűvösen fogadta a közeledést - olyannyira, hogy meg sem álltak a csapatbuszig...

Akadtak azonban kedvesebb és közvetlenebb profik is az olaszoknál. Sébastien Frey mosolygósan, nagyon barátságosan állt a Sportíradó rendelkezésére.

„Megmondom őszintén, roppant nehéz meccsen vagyunk túl - kezdte a 29 esztendős francia hálóőr. - Az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk. Szerencsére sikerült, mert ugye a Lyon is győzött, így egyelőre tudjuk velük tartani a lépést. Bár sok van még hátra, de azt hiszem, most már reménykedhetünk a továbbjutásban. A következő körben, a Liverpool elleni meccsen minden eldőlhet.” 

A futballista nem állta meg dicsérni a magyar bajnokot - hja, könnyű neki egy siker után -, de az arcán látszott, komolyan is gondolja, amit mond.

„Boldogok vagyunk, mert egy nagyon jó csapatot győztünk le - folytatta Frey. - A Debrecen meglepően agresszívan és lelkesen futballozott, de a gyorsan bekapott gól ellenére szerencsére sikerült váltanunk és fordítanunk. Azért nyertünk, mert fegyelmezettek voltunk, koncentráltan játszottunk és mert mindenki egy célért küzdött. Tiszta szívéből.”

Jovetics: Most én maradtam ki
Holott a Liverpoolt egy emberként kényszerítette térdre, a Loki ellen egyetlen percet sem kapott az így végig a kispadon ücsörgő Sztevan Jovetics. A Fiorentina 19 éves montenegrói gyöngyszeme persze ettől függetlenül fülig érő szájjal nyilatkozott.
„Igazából fogalmam sincs, miért nem jutottam szóhoz ezen a meccsen, de ez az edző dolga. Nem vagyok bosszús, pláne azért nem, mert három ponttal távozhatunk Budapestről. A Debrecen méltó ellenfél volt, de remélem, a következő összecsapáson már ismét szóhoz juthatok majd. Annyian vagyunk elöl, hogy most én voltam a rotáció áldozata.”
EMLÉKEZTETŐ:
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, E-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
DEBRECEN - FIORENTINA 3-4 (2-4)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 42 000 néző, vezette: Craig Thomson (skót)
DEBRECEN: Polekszics - Bodnár, Komlósi, Mészáros (Szélesi, 30.), Leandro - Czvitkovics, Varga J., Kiss Z. (Laczkó, 88.), Szakály (Dombi, 57.) - Coulibaly, Rudolf. Klubmenedzser: Herczeg András.
(kispad: Pantics, Ramos, Dombi, Fodor, Bernáth, Szélesi, Laczkó)
FIORENTINA: Frey - Comotto, Gamberini, Dainelli (Natali, 55.), Pasqual - Santana (Jörgensen, 68.), C. Zanetti (Montolivo, 46.), Donadel, Vargas - Mutu - Gilardino. Vezetőedző: Cesare Prandelli.
(kispad: Avramov, Jovetics, Natali, Montolivo, Gobbi, Jörgensen, De Silvestri)
Gólszerző: Czvitkovics (2.), Rudolf (28.), Coulibaly (88.),  ill. Mutu (6., 20.), Gilardino (10.), Santana (37.)
Sárga lap: Rudolf (28.), Bodnár (81.), ill. Donadel (16.)


Az E-csoport állása:
1. Lyon 3 3 0 0 7-1 9
2. Fiorentina 3 2 0 1 6-4 6
3. Liverpool 3 1 0 2 2-4 3
4. DEBRECEN 3 0 0 3 3-9 0

(A találkozóról készült beszámolót ide kattintva olvashatod el)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu