FIFA: Nincs újrajátszás!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 20. 11:58
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntésének értelmében nem játsszák újra a francia-ír világbajnoki-pótselejtező visszavágóját, miután az illetékesek elutasították a szigetországiak óvását. Mint ismert, a hazaiak egyenlítőgólját szabálytalanság előzte meg, ám a játékvezető továbbengedte a játékot, így Raymond Domenech együttese utazhat Dél-Afrikába.


Thierry Henry kezezése már az egész világsajtót bejárta. Az írek újrajátszásért tüntettek, az érintett futballista bocsánatot kért, több neves játékos is kifejtette a véleményét az ügyben. Már csak a legfőbb szerv, a FIFA döntése maradt hátra.

„Nincs lehetőség az újrajátszásra. Hatalmas káoszt okozna, ha így döntöttünk volna. A FIFA szabályai egyértelműek. Márpedig ezek alapján a játékvezető döntése számít véglegesnek a hasonló esetek során. Ilyen alapon nem lehet megismételtetni a mérkőzést" - nyilatkozta a BBC-nek a nemzetközi szövetség szóvivője. 

Az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) a maga részéről mindent megtett. John Delaney, a szervezet elnöke azonnal óvást nyújtott be a játék feddhetetlenségére hivatkozva. 

Giovanni Trapattoni együttese az első meccsen 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán, ám a visszavágón remekeltek és kicsikarták a hosszabbítást. William Gallas ráadásban fejelt gólja előtt azonban Henry kézzel tette maga elé a labdát. A bíró sípja néma maradt, a franciák pedig ünnepelhettek. 

Az ügyben még maga Nicolas Sarkozy, Franciaország elnöke is felszólalt. Elmondta, az EU brüsszeli csúcstalálkozóján sajnálatát fejezte ki az ír miniszterelnöknek. A L'Equipe-nek adott nyilatkozatában kitért arra is, hogy egyáltalán nem értett egyet az újrajátszással. 

Az esetet követően jelenlegi futballsztárok is elmondták véleményüket a Barcelona sztárjának szabálytalanságáról. David Beckham a védelmébe vette jóbarátját, míg Fabio Cannavaro kritikus felhangot ütött meg a támadóval szemben. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu