„Erősítésekre van szüksége a Fradinak"

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 23. 08:29
Egy Dániában eltöltött év után tért vissza korábbi klubjához, a Ferencvároshoz a válogatottban is megfordult Balog Zoltán. A 30 éves hátvéd a SportHirado.hu-nak elmondta, erősítésekre lesz szüksége a zöld-fehér együttesnek ahhoz, hogy az élvonalban is meghatározó klub lehessen.


 

- Egy évet töltött Dániában a Viborg együttesénél, ahol tizenöt mérkőzésen szerepelt összesen. Negatívan értékeli az északon eltöltött időszakot?

- Nem értékelem negatívumként, szakmailag még most is tudtam fejlődni. Persze teljesen más nyilván az a közeg is, ami itthon van Magyarországon. Nagyon hiányzott a szurkolótáborunk, ami körülveszi a csapatot, ez ugyanis Dániában nem jellemző. Ott az emberek csendben, a helyükön ülve tapsolnak és buzdítják végig a mérkőzést, nincs meg az a hangulat, ami itthon.

- Egyértelmű volt, hogy a Ferencvárosba tér vissza?

- Természetesen, a szívem visszahúzott. Úgy jöttem a csapathoz, hogy volt egy lágyéksérv-műtétem, rossz időben kapott el ez. Utána persze az első utam a klubhoz vezetett. Kértem engedélyt, hogy edzeni tudjak itt a pályán, nyilván a fiúkhoz, a régi ismerősökhöz közel. Először Csató Sándorral kezdtem el a felkészülést, aztán amikor Bobby Davison látta, milyen állapotban vagyok, illetve miket csináltam, akkor kérte a pályaedzőt, és szólt nekem is, hogy csatlakozzam a csapathoz.

- Ez már nem ugyanaz a csapat, amellyel bajnoki címet nyert. Milyennek látja az új fiúkat, lehet ebből az együttesből egy ütőképes gárda, amely az élvonalban is megállja a helyét?

- Erősítésre azért lesz szükség. Annak ellenére, hogy a csapat jó meccset játszott például a Haladással, azért látszódott, hogy vannak még hiányosságok, amelyek elengedhetetlenek az első osztályhoz. De vannak nagyon tehetséges fiatal játékosaink, és néhány minőségi légióssal kiegészítve ütőképes csapat lehet a Ferencváros.

- Rutinos játékosként milyennek látja Bobby Davison edzéseit?


- Nyilván más stílust képvisel az angol edző és mást az itthoni trénerek.Rengeteg jó szakemberrel dolgoztam együtt itthon is. Nyilván Bobby Davison más kultúrát képvisel, más szemlélettel nézi a futballt, más edzésmódszereket hozott be a gárdához.

- Mennyire érzékeli úgy, hogy a vezetőedző a kezdők között számít majd önre a tavaszi idényben?

- Úgy gondolom, hogy mindenki tiszta lappal indul, nincs senkinek sem bérelt helye, mindenkinek meg kell küzdenie a csapatbakerülésért.

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu