Stadiontervek az Üllői úti fa alá

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 18. 17:48
Történelmi helyszínen történelmi bejelentésekkel szolgált a Ferencváros vezetősége a labdarúgócsapat szezonzáró sajtótájékoztatóján. Kevin McCabe, az FTC-t tulajdonló Scarborough Group elnöke elmondta, a zöld-fehérek új stadionját várhatóan 2010-ben kezdik építeni és a sportlétesítmények mellett valódi szabadidőközpont várja majd az Üllői útra látogatókat. Az eseményen megjelent Szász András, az angol cég magyar leányvállalatának igazgatója, aki hozzátette. nemcsak korszerű, de környezetvédelmi szempontokból is modern komplexumot terveztek.


 

Kellemes környezetben, a Budai várban található Történeti Múzeumban fogadta az újságírókat a Ferencváros Zrt. vezetése, a klub szezonzáró sajtótájékoztatóján, amelyen nemcsak az évet értékelték az egyesület vezetői, de az újonnan épülő stadion és szabadidő-komplexum terveit is megosztották a nagyközönséggel.

 

Játékost és edzőt nem nagyon lehetett látni az épület környékén, a felső vezetés tagjait annál inkább. Mind a tulajdonos, Kevin McCabe, mind a zrt. igazgatótanácsának elnöke, Terry Robinson mosolyogva érkezett a helyszínre. Ez már sejtetett valamit, és mint később kiderült, valóban jó hírekkel szolgáltak a szép számmal megjelent sajtómunkások számára.

 

„Jól néz ki, nem?” – mutatott azonnal egy rövid prezentáció után a kivetítőre Kevin McCabe. Nem kertelt sokáig az elöljáró, azonnal belevágott a felépítendő stadion vázlatainak ismertetésébe.

 

Még az odasereglő operatőrök és fotósok táborától is tisztán látszódott, impozáns létesítmény lehet a majdan felépülő Üllői úti stadion.

 

Ahogy a tulajdonos elmondta, nem csak a futballszurkolóknak szeretnének kedvezni. Valódi szabadidőközpont épül Budapest kilencedik kerületében. „Vonzóan esztétikusnak és harmonikusnak tervezték meg építészeink az egész komplexumot. Szeretnénk, ha a főváros, sőt Magyarország egyik látványossága lenne” – mondta McCabe.

 

Várhatóan 2010-ben kezdik el felhúzni a stadiont, amelynek terveit körülbelül három év alatt, három fázisban kívánják megvalósítani. Az elöljáró egy kérdésre elárulta, 50-60 millió euróba kerülhet az építkezés.

 

A futballstadiont a jelenlegihez képest az első látványtervek alapján kilencven fokkal elforgatjá. A klub múzeuma és hivatalos boltja mellett éttermek és bárok várják majd a látogatókat.

 

Az aréna az első tervek szerint 21 ezer férőhelyes lesz, amelyet a későbbiekben, ha az igények is úgy kívánják, 30 ezressé bővíthetnek ki. Ám McCabe hozzátette, az építkezések kezdete nagyban függ a gazdasági válságtól és ezáltal a bankok zűrzavaros helyzetétől is. A jövő évet a megvalósíthatósági tanulmányokra szánja az angol tulajdonos.

 

2009 még mindenképpen a tervezés éve, a következő három-négy hónapban véglegesítjük az elképzeléseinket, ehhez az önkormányzat és a szurkolók segítségét szeretnénk kérni" - mondta McCabe, majd hozzátette: a gazdasági válság miatt egyelőre semmit sem tudnak biztosra mondani.

 

Megjelent a sajtótájékoztatón Szász András, az Esplanade Estate, a Scarborough magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója is, aki hozzátette, nem csak a sportszakmai szempontokra figyeltek a kialakításnál.

 

„Környezetvédelmi aspektusból is igényesen lesz felépítve a komplexum, többek között az esővíz hasznosítására is odafigyeltünk, illetve magas szintű biztonságtechnikai eszközöket is bevetünk majd."

 

Rieb György, a klub elnöke hozzátette: a csapat a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd mérkőzéseit, amíg el nem készül az új aréna.

 

A megjelentek a szakmai kérdéseket sem felejtették el a stadion fejlesztése mellett. Terry Robinson, a klub igazgatótanácsának elnöke Bobby Davison vezetőedző nevében is elmondta, mindenképpen szeretnének erősíteni.

 

„Bízunk benne, a csapat ismét olyan sikereket ér el, mint hajdanán, és hogy az új stadion magát tölti majd meg. Sajnos a rengeteg tévéközvetítés elveszi az emberek kedvét a meccsre járástól.”

 

„A jelszavak nem változtak: új csapat, új stadion és utána irány a nemzetközi porond” – tette hozzá az ügyvezető.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu