A Fradi nem Kakában gondolkozik

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 20. 14:04
Továbbra is népszerű a Ferencváros. Legalábbis ezt lehetett leszűrni abból, ami a zöld-fehér labdarúgókat várta a népligeti műfüves pályán, ahol a csapat megtartotta a téli felkészülés első – nyilvános – tréningjét. A Bobby Davison vezette szakmai stáb a népes szurkolósereg előtt jól meghajtotta a kínai játékosokkal és fiatalokkal „felturbózott” keretet, amelynek tagjai fáradt hangon, de vidáman állták az újságírók rohamát a tréning végén.


Hideg, száraz időben gyülekeztek az érdeklődő szurkolók és firkászok a népligeti edzőközpont műfüves pályája mellett. Eközben már javában zajlott a kapusok tréningje és ahogy egy idősebb szurkoló megállapította, Kakas László, a fiatal portások edzője akár a Fradi csatársorában is szerepelhetne, legalábbis a rúgótechnikája alapján.

 

Kamerák és fotóapparátok beállítva, kezdődhetett is a foglalkozás, amelynek elején Bobby Davison vezetőedző szokásos rövidnadrágjában a kis jelzőkorongokat pakolta szét a pályán. Az általában morcos szakember ezúttal egy mosolygós „how are you?”-val üdvözölte az őt köszöntő drukkereket. Nem lehetett tehát panasz a hangulatra a zöld-fehérek között. Igaz, a játékosok inkább magukra és teendőikre figyeltek, hatalmas nevetéseket és diskurzusokat nem lehetett észrevenni köztük.

 

Kovács Anikó

 

 

Az első percek tanácskozásai után az erőnléti tréner, Mark Pease vette kezébe a stafétabotot és közel huszonöt percen keresztül fárasztotta az egyre inkább ificsapat benyomását keltő fradistákat. Hogy nem teljesen egy utánpótlás együttest idézett a 28-szoros bajnok, az csak a Dániából visszatérő Balog Zoltánnak és a negyvenéves Craig Shortnak volt köszönhető.

 

A csapat a bemelegítőnek szánt kisebb sprintek és ütemváltások után két részre vált, és leszűkített pályákon gyakorolta a rövidpasszos játékot. Több új arcot is fel lehetett fedezni a gyepen, köztük két új igazolást és ugyanennyi kínai labdarúgót. Előbbiek már biztosan a Ferencvárosban szerepelnek majd a tavasszal és mindketten a Sheffield United utánpótlás gárdájától érkeztek.

 

Valószínűsíthető, hogy sem Samuel Wedgbury, sem pedig Matthew Lowton nem lesz a kezdőcsapat tagja a következő félévben, és ahogy elnéztük, a két távol-keleti spíler sem. Gao Hsziangot észre sem lehetett venni a pályán, a kínaiakhoz képest szokatlanul magas (196 cm) Men Jang viszont inkább rossz megoldásaival tűnt ki. Azért van, aki pozitívan áll hozzájuk. A gárda masszőre, Lipcsei Gábor (igen, a csapatkapitány bátyja) csibészes mosollyal hozzátette az egyik öregebb sporttársnak: „ne írjuk még le őket”.

 

Ennél jobb benyomást keltettek a magyar fiatalok, köztük a „kis Nyíl”, Nyilasi Bálint, akit láthatóan motivál, hogy ne hasonlítsák össze édesapjával, és jól tűrte a tréning végén felézúduló újságíróhadat. A legtehetségesebbnek tartott, saját nevelésű Tóth Bence ezúttal is elszántan harcolt minden egyes labdáért, és ha így folytatja, biztosan megtartja helyét a kezdőtizenegyben.

 

Kovács Anikó

 

 

A pálya mellett kisebb futásokkal és bokszedzésekkel hangolt a társaság két legnagyobb tiszteletnek örvendő tagja, Lipcsei Péter és Dragóner Attila, akik sérülésük után még nem végezhetnek teljes értékű munkát. Nem volt viszont ott a többiekkel Ferenczi István, az együttes házi gólkirálya, aki egy kezelésen vett részt, ám Lipcsei Gábor szerint már felépült, de csak óvatosan „hozzák” majd vissza a játékba.

 

Összességében egy, az NB II mezőnyéhez erős Ferencvárost láthattak a pályán a szurkolók, más kérdés, hogy ez már két-három éve is így volt…

 

Az élvonal szintjéhez, bármennyire alacsony is az, még erősítésekre van szüksége a zöld-fehéreknek, ám mint korábban kiderült, a legfőbb kiszemeltek már biztosan nem a IX. kerületben kezdik el a felkészülést. Ennek ellenére, ha a sérülések elkerülik a legnépszerűbb magyar klubcsapatot, és visszatérnek a sérültek is, nem lehet kérdéses a Fradi feljutása az élvonalba.

 

Davison: A keret adott, ezzel kell teljesíteni!
Bár kevés ismeretlen arcot lehetett felfedezni a Ferencváros keddi edzésén, Bobby Davison nem tervez újabb igazolást a télen, így ennek a keretnek kell megállnia a helyét tavasszal, amelynek eredményeképpen reményei szerint a következő idényben ismét az első osztályban szerepelhet az FTC.

„Jelenleg mintegy negyven játékos edz a csapatnál, az ő feladatuk lesz az, hogy szállítsák az eredményeket a szezon második felében. Nem játszunk felkészülési mérkőzést a közeljövőben, a tréningeken kell formába lendülnünk, e hónap 30-án pedig Máltára utazunk edzőtáborba.”

Az angol mester a két ifjoncról, Sam Wedgburyről és Matthew Lowtonról egyelőre nem akar véleményt alkotni, márcsak azért sem, mert elmondása szerint érkezésük előtt nem volt alkalma jobban szemügyre venni őket.

„A Sheffield Unitedtől korábban kapott játékosok, Liban Abdi és James Ashmore már bizonyították, megbízhatunk az angol együttes szakértelmében, így nincs okom kételkedni abban, hogy ezúttal is csak profitálhatunk az együttműködésből. Sajnos arra nem futja az erőnkből, hogy Kakát megszerezzük, ám a lehetőségeinkhez képest nem panaszkodhatunk.”

„Mindenki betartotta az utasításaimat a téli szünetben, így a hétfői mérlegelésen szerencsére nem ért meglepetés. Senkinek nem voltak súlyproblémái, ideális körülmények között, kifogástalan erőnléti állapotban kezdhettük meg a felkészülést.”

 

HAMAROSAN ELOLVASHATJÁK A LIPCSEI PÉTERREL ÉS BALOG ZOLTÁNNAL KÉSZÍTETT INTERJÚNKAT IS!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu