El: újra nyert és továbbjutott az FTC

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 7. 17:57
A hazai 3-0 után Jerevánban 2-0-ra diadalmaskodott a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján, így a legutóbbi magyar bronzérmes kettős győzelemmel került be a második kanyarba. Az első gólt Liban Abdi tizenegyesből, a másodikat Oláh Lóránt közelről szerezte a budapesti csapatnak, amely minden bizonnyal a norvég Aalesunddal találkozik egy hét múlva, Budapesten.


EURÓPA-LIGA, 1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ:
ULISSES JEREVÁN-FERENCVÁROS 0-2 (0-1)
FERENCVÁROS: Ranilovic - Balog Z., Grúz, Otten, Junior - Jovanovic, Maróti (Rósa, 46.), Morales (Csizmadia, 60.), Andrezinho - Félix Felipe, Abdi (Oláh, 63.). Vezetőedző: Prukner László.
Kispadon maradtak: Jova, Fülöp N., Rodenbücher, Józsi.
Gólszerző: Abdi (35. - 11-esből), Oláh (97.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5-0-val.

Majdnem negyven fokban kezdődött meg a visszavágó, amelyet az 54 ezres jereváni stadionban rendeztek. Vagy a rekkenő hőségnek, vagy az első meccsen elszenvedett háromgólos vereségnek köszönhetően, de alig párszázan foglaltak csak helyet a létesítményben.

Egy ivószünetet leszámítva az első félórában semmi említésre méltó dolog nem történt, ezt követően,  35. percben azonban vezetést szerzett a Fradi. Félix ellen szabálytalankodott az egyik hazai védő, a tizenegyest Abdi vágta a jobb alsó sarokba.

Fordulás után a Ferencváros őrizte előnyét, a félidőben csupán egyszer lőtt kapura az örmény alakulat. Az alacsony színvonalú meccs végén a magyar bronzérmes szolgáltatta a csattanót: az újabb ivószünet miatt már a 97. percben jártunk, amikor Félix szaladt el a jobb oldalon, majd begurított, a friss szerzemény Oláh Lóránt érkezett és közelről a hálóba passzolt.

2-0, összesítésben 5-0. Az FTC kettős győzelemmel lépett tovább a 2. körbe, ahol szinte biztosan a norvég Aalesunddal találkozik. Az északiak 20 órától játszanak Walesben, ahová 4-1-gyel érkeznek.

A 2. selejtezőkör első meccsére egy hét múlva, Budapesten kerül sor. 

EDDIG LEJÁTSZOTT VISSZVÁGÓK:
Sahtar Karagandi (kazah)-Koper (szlovén) 2-1
Továbbjutott: a Sahtar Karagandi, 3-2-es összesítéssel
Rusztavi (grúz)-Bananc (örmény) 1-1
Tj: a Rusztavi, 2-1-es összesítéssel
Irtis Pavlodar (kazah)-Jagiellonia (lengyel) 2-0
Tj: az Irtis Pavlodar, 2-1-es összesítéssel
Flamurtari (albán)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 1-2
Tj: Flamurtari, 4-3-as összesítéssel
Milsami Orhei (moldovai)-Dinamo Tbiliszi (grúz) 1-3
Tj: Dinamo Tbiliszi, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel
Zeta (montenegrói)-Szpartak Trnava (szlovák) 2-1
Tj: a Szpartak Trnava, 4-2-es összesítéssel

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
FTC, Paks: ciki lenne kiesni!
A Ferencváros és a Paks is előnyben várja a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóját. Innen elbukni már a ciki kategóriáját súrolná, kiváltképp, hogy az acélosnak korántsem nevezhető örmény Ulisses és az...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Triplázva tért vissza a Fradi Európába
Sima, háromgólos győzelmet aratott a Ferencváros az Ulisses ellen az Európa-liga selejtezőjében, az 1. forduló első meccsén, így bizakodva várhatja a jövő heti örményországi visszavágót. A nemzetközi porondra hat év után...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu